mama_krusi 30.06.04, 10:22 Czy ktos zna słowa tej piosenki? Babcia przypomniała sobie tylko początek ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scully1 Re: Wio koniku 30.06.04, 20:50 Nie wiem czy to jest ta piosenka, ale coś znalazłam w internecie: Powoli człapał konik skrajem szosy Starego galambosza ciągnąc wóz Wtem piękne auto trąbiąc wniebogłosy Przemknęło obok nich wzbijając kurz Hej ojcze, krzyczał szofer, widzi mi się Że piechotą jednak prędzej by się szło A stary mrugnął, hej ty tam urwisie Patrz swego nosa, bo ci utrze kto Wio koniku, a jak się postarasz Na kolację zajedziemy akurat Tobie owsa nasypiemy zaraz A ja z miski smaczną zupę będę jadł A dla nich, choć w godzinę Kilometrów robią sto Ni zupy nie ma, ani owsa Wio koniku wio Wio koniku, dla nich zimny garaż Nam się lepiej żyje mimo starych lat Spotkali znów samochód na zakręcie Stał w miejscu wypluwając z rury dym A ów dowcipny szofer klnąc zawzięcie Schylony nad motorem dłubał w nim Galambosz dumnie spojrzał na nich z kozła Hej chłopcze, krzyknął przez zwiniętą dłoń Patrz żeby ta landara cię dowiozła Bo mimo wszystko to nie to co koń Wio koniku, a jak się postarasz… A kiedy wymęczony drogą konik dobijał już do pierwszych wioski chat znienacka ryk klaksony ich dogonił samochód śmignął koło nich jak wiatr. i nagle tuż przed furtką galambosza zatrzymał się, jak gdyby w ziemię wrósł i szofer wysiadł i dopiero, proszę rozpoznał stary, kto prowadził wóz. Wio koniku, zaraz już przystanek, zaraz w stajni smaczne sianko będziesz jeść. Ten łobuziak, to jest wnuk mój Janek, a z nas jutro śmiać się będzie cała wieś Bo widzisz stary, my możemy gadać to, czy sio, lecz auto zawsze nas wyprzedzi Wio, koniku, wio! Wio, koniku, zaraz już przystanek nam się dobrze żyje mimo starych lat. Pozdrawiam Magda Odpowiedz Link Zgłoś
mama_krusi Re: Wio koniku 01.07.04, 07:44 To jest ta piosenka ))) Przepisuję i pędzę do babci. Strasznie się ucieszy ))) Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś