Dodaj do ulubionych

dobranocka w TVP - to juz skandal

20.02.06, 18:46
jestem zupełnie zbulwesowana tym co ostatnio dzieje sie w kwestii dobranocek w
tvp 1
Turyn opanował antene całkowicie, wczoraj tzn w NIEDZIELĘ! dobranocka zaczęła
się o 19:26 i trwała 5min. a dziś dla odmiany będzie o 19:55 i też pięć min.
ja wiem, że to retoryczne pytanie, ale czy osoby oglądające olimpiadę płacą
wyższy abonament, niż rodzice małych dzieci?
a podobno jest to "publiczna" telewizja, po nazwie można by niesłusznie
sądzić, że jest dla wyszstkich,
a jednak jest tylko dla wybranych
Obserwuj wątek
    • magdan_23 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 20.02.06, 19:31
      Zgadzam się w zupełności.
      Dodatkowo niektóre dzieci mają ustalony plan dnia i po wieczorynce idą się
      kąpać i zaraz spać.
      • verona81 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 20.02.06, 20:02
        Ja również jestem zbulwersowana ale zawsze tak było ze nigdy sportu nie
        ograniczona na rzecz np wiadomosci, chciałabym nadmienic ze nie wszyscy rodzice
        mają dostep do kablówki na której mozna oglądać bajki pól doby....w niektórych
        domach to jedyna bajka dziennie na którą dzieci czekaja cały dzien !!!To straszne
        • tres_ka Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 20.02.06, 20:15
          Jeszcze, żeby ta bajka była jakaś "do rzeczy", a tu Sali Mali albo Andy Pandy wink
          • kuba1206 tez uważam że to SKAndal!!!! 23.02.06, 17:30
            ALE akurat mój syn lubi Sali Mali, i Andy pandy wink
    • kajan13 hmmm 20.02.06, 22:08
      A co się stanie dziecku jak nie będzie oglądało dobranocki przez kilka dni?
      • verona81 Re: hmmm 20.02.06, 23:36
        to samo co kibicą jak nie obejża swoich idoli !!!!!
      • tres_ka Re: hmmm 21.02.06, 09:43
        Nic, tylko, tak jak pisały dziewczyny, niektóre dzieci są przyzwyczajone, że
        jest dobranocka i po dobranocce idą spać. A tak czekają i wszystko się przedłuża.
        • kajan13 Re: hmmm 21.02.06, 10:19
          Dobranocki są codziennie a olimpiada co 4 lata - mała różnica, ale jednak wink
          Wydaje mi się, że może to być dobra okazja do pokazania dziecku, że są rzeczy
          ważne /dobranocka/ i ważniejsze /np. olimpiada w danej chwili/. Oczywiście
          należy zaproponować coś zamiast dobranocki i tu ogromne pole do popisu: może
          właśnie trochę olimpiady pooglądać /np. curling i pograć równocześnie
          klockami/, albo przeczytać dodatkową bajkę, dłużej porysować ... możliwości
          jest wiele.
          • verona81 Re: hmmm 21.02.06, 10:25
            Nie będe wpajała mojemu dziecku takich bzdur bo dla mnie olimpiada i ten cały
            Turyn jest do bani ....!!!!!!
            • kajan13 verona81 21.02.06, 10:32
              czytaj ze zrozumieniem
              • verona81 Re: verona81 21.02.06, 10:39
                kajan13 napisała:

> czytaj ze zrozumieniem
                czy Ty masz dzieci????
                • kajan13 Re: verona81 21.02.06, 12:49
                  mam syna
            • mieszkowamama Re: hmmm 21.02.06, 10:33
              Verona, super podejście. Tak samo, jak Ty chcesz, aby szanowano twoje bajki,
              tak samo szanuj to, że innym zależy na sporcie i na tym, aby ich dzieci
              chodziły na lekcje wf-u. A może należysz do tego szacownego grona, które
              chętnie by załatwiło zwolnienie z wf-u swemu dziecku na całe życie, aby się
              zbytnio nie spociło i nie przemęczało?
              I to jest polskie podejście do sportu. Faktycznie... nie ma czego oglądać, bo
              dzieci, zamiast na wf, sidzą przed kompem. Skąd mamy sobie "wyhodować"
              olimpijczyków?

A główny temat... też uważam, że nic się nikomu nie stanie, jak nie obejrzy
              dobranocki. Jak olimpiada przeszkadza, to idźcie do kiosku, kupcie gazetkę z
              płytką i problem z bani...
              • verona81 Re: hmmm 21.02.06, 10:38
                Po pierwsze nie toleruje ludzi tzw pseudo kibiców którzy z byle gó..anego
                sportowca któremu powodzi sie w danym sezonie robią bozka a jak noga mu sie
                powinie to szukają nowego obiektu westchnien ...a dlaczego ja mam leciac po
                gazete niech dla kibiców powstanie osobny kanał albo Wy sobie idzcie po przegląd
                sportowy i tam sobie poczytajcie o wynikach. Nie naleze tez do tych osób które
                załatwiają zwolninie z wf-u poniewaz moj syn, jest w przedszkolu i czynnie
                uczeszcze na zajecia w z Kung Fu wcale nie neguje sportu ale dlaczego ma sie to
                odbywac kosztem dzieci !!!
    • jojoelcia Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 10:35
      No cóż, jak trzeba komuś obciąć czas antenowy to wiadomo, że zawsze dzieci na
      tym ucierpią.
      • mieszkowamama Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 10:39
        Weźcie przestańcie... tyle te dzieciaki siedzą przed telewizorem, wszystkie
        bajki można kupić, wszystkie, jakie lecą w telewizji. Kupcie te płyty na takie
        czarne godziny i o 19:00 puśćie, jak jest problem.
        A jakby awaria prądu była o 19:00, to byście zlinczowały Zakład Energetyczny,
        bo specjalnie to o tej porze zrobili? Nonsens...
        • verona81 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 10:40
          to Ty przestań wszystkie relacje mozna obejzec na innych kanałach!!!Mozecie
          sobie obejzec on line!!!!!
      • verona81 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 10:39
        jojoelcia napisała:

> No cóż, jak trzeba komuś obciąć czas antenowy to wiadomo, że zawsze dzieci na
        > tym ucierpią.
        Jak widac osoby na tym forum myslą o sobie i negują taką postawę jak Twoja czy moja
        • mieszkowamama Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 10:41
          Takie już z nas wyrodne matki wink
          • dagal Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 12:34
            ani wyrodne, ani zadne inne
            tylko wydaje mi się ze skoro jets to telewizja publiczna to wszyscy mamy takie
            same prawa
            skoro abonament placa i rodzice dizeci i kibice to nalezy pogodzic ich interesy
            po zakonczonej transmisji puszczajac "normalną" bajke
            skoro radzicie mamom zeby kupily bajki na kasetach lub plytach to ja mam rade
            dla kibicow niech wykupia abonamenty w kablowkach na kanaly sportowe i tam
            ogladaja do woli
            poza tym moje dziecko czeka na dobranocke w TVP1 ! o 19:00 i nie chce zadnej
            bajki z kasety
            chce dostac to, do czego ma prawo i do czego sie przyzwyczailo od lat
            a tego typu postepowanie TVP wcale nie uczy szacunku, wrecz przeciwnie
            dziecko juz tak wczesnie dowiaduje sie ze jedni sa wazniejsi a inni mniej
            a co by sie stalo gdyby wiadomosci byly np. o 20:25 a nie o 20:00 (skoro juz i
            tak sa opoznione)
            • yamadam2 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 13:17
              Popieram wszystkie mamy, które uważają,że bajka powinna być o 19:00.Moje dzieci
              też czekały na bajkę ... i się nie doczekały, bo rano trzeba wcześnie wstać
              więc nie mogą siedzieć przed telewizorem do 20:00.TVP1 zależy tylko na wysokiej
              oglądalności nawet kosztem dzieci.
            • mieszkowamama Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 14:45
              Świat jest okrutny... nawet dla małych dzieci. Po co im wmawiać, że świat jest
              idealny, skoro nie jest. Po co wmawiać dzieciom, że są najważniejsze na
              świecie, skoro tyle ich umiera albo z głodu, albo z ignorancji lekarzy, bo
              zamiast guza w brzuszku wielkości piłki do tenisa wmawia się im, że to zwykłe
              dziecięce fanaberie...
              Taki life, niestety sad
              • dagal Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 16:03
                w ramach przygotowan
                dawaj swojemu dziecku kwasek cytrynowy zamiast słodyczy
                life is brutal
                • mieszkowamama Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 16:29
                  No i tak robię... tylko zamiast kwasku sól wink
                  • verona81 Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 21.02.06, 18:17
                    to współczucia dla dziecka
                    • mieszkowamama Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 22.02.06, 10:36
                      Jak on lubi... nie mogę być przecież egoistką, tak "zalecacie" wink
                      • rafera Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 24.02.06, 13:47
                        Ja też uważam, że rezygnacja z bajek na rzecz Olimpiady jest nienajlepszym
                        pomysłem. Chociaż uważam też,że to nie koniec świata. W całym życiu dla każdego
                        ważne są rytuały. A dla dzieci chyba najważniejsze. I każdy kto ma małe dzieci
                        wie, jak takie zmiany ( np. brak bajki w TELEWIZORZE na dobranoc) zaburzają ich
                        codzienność. Dziecko nie rozumie dlaczego zmieniono program. Tłumaczenie, że to
                        olimpiada i że jest raz na cztery lata nic nie da. Bo dziecko nie ma przecież
                        poczucia czasu. A i jeżdżący z kijkami dziwni ludzie w okropnych kaskach nie są
                        bardzo atrakcyjni do oglądania zamiast bajki. Ja swoim starałam się tłumaczyć,
                        że nie mamy na to wpływu, co jest w TV, poczytaliśmy bajki, ale to nie było to
                        samo. Poszły spać zniesmaczone. Ale za to jaka była radość wczoraj, gdy wreszcie
                        raczyli puścic całą bajkę i nie 5-cio minutową.
                        Ciekawa jestem tylko dlaczego tak bardzo ważne jest żeby wiadomośći i film
                        poleciały o zwykłej porze? A no dlatego, że zaraz byłoby pełno telefonó od "
                        dorosłych" już widzów, że zmieniono program a oni są przecież przezwyczajeni.
                        Mały się nie upomni, prawda?
                        pozdrawiam.
                        • dagal Re: dobranocka w TVP - to juz skandal 07.03.06, 15:18
                          zreszta tak się łatwo mówi, olimpiada raz na cztery lata. ale przeciez tylko
                          zimowa, letnia tez co 4 lata tylko ze sa na przemianc czyli wypada co 2, a
                          mistrzostwa swiata w tym i owym, coroczne skoki narciarskie, mecze piłkarskie,
                          na dobrą sparwę przesuwanie jets co miesiąc, powód zawsze się znajdzie
                          dobranocke można przesunąć, skasować co tam
                          napisałam w tej sparwie email do TVP
                          jak sądzicie odpowiedzieli
                          oczywiście ze nie
                          nic dziwnego, ze im oglądalnośc spada, dorosli już zmądrzeli i coraz częściej
                          oglądają stacje komercyjne
                          a jakich widzów sobie wychowają takich będą mieli sad
    • dagal i znów to samo 07.03.06, 19:36
      długo nie trzeba było czekać
      dzisiaj skoki narciarskie i znów nie ma dobranocki
      a zeby tam skoki
      juz o 19:01 skonczyła sie relacja a przez 14 min panowie komentatorzy zapewniali
      nas jaki to Malysz genialny i jak wspaniale zakonczy ten sezon, choc jest na 12
      miejscu (o, jednak czegos sie dowiedzialam)
      dobranocka 19:18-19:23 czyli 5min Andy PAndy, a potem znowu 7 min reklam
      po co wprowadza się nową serie czyli Muminki, skoro juz po pierwszym odcinku
      jest przerwa
      prywatyzacji telewizji!!!!!!!
      po co nam publiczna, skoro ma w nosie kilka milionów małych widzów i jeszcze
      zada abonamentu
      prywatna utrzyma się sama a ja zdecyduje czy chce ją oglądać czy nie
      • anmala Re: i znów to samo 07.03.06, 20:37
        Dokładnie, znowu to samo. Scyzoryk się w kieszeni otwiera...Wszystkie programy
        dla dzieci są skracane, jedyne co widać to gadające głowy. Przeciez mozna
        skrócić wiadomości, skoro sa transmisje ze sportu extra to po co wiadomosci
        sportowe. Cała te TVP to jedno wielkie bagno.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka