Dodaj do ulubionych

piosenka o lwie

IP: [153.19.194.11] 62.141.203.* 27.02.03, 14:28
Witam, moze zna ktos piosenkę o lwie, zaczynała się tak:"Opowiem ci o lwie o dużym złotym lwieco nie bał się niczego nawet burzy-niczego nie bał się?niczego nie bał się- no pewnie że się nie bał bo był dużydużemu to dobrze, dużemu to dobrzebo duży ma dużo odwagiprzed niczym nie tchórzy,nie boi się burzy,i nawet baby jagi, i nawet baby jagii nawet sie nie boi baby jagiOpowiem ci o lwie o malym zlotym lwiei wlasnie nie wiem jak jest dalej....moze ktos zna koncowke ?pozdrawiam,iwonis
Obserwuj wątek
    • Gość: Agnieszka AZJ Re: piosenka o lwie IP: 193.41.112.* 27.02.03, 23:27
      Opowiem Ci o lwie, o małym, złotym lwie, bo przeciez zanim urósł, to był mały.Był mały tak jak ty, a wtedy duże lwydo ucha mu codziennie tak szeptały:małemu to dobrze, małemu to dobrze, nie grozi mu żadna bieda, bo duży zasłoni, przytuli, obroni, małego skrzywdzić nie da,małego skrzywdzić nie da, małego skrzywdzic nie da - absolutnie!Rozumiem Cię dobrze i chcę być odważna, a jeśli czasami się zlęknę, to podejdź bliziutko i bardzo cichutko,zaspiewaj mi piosenką, zaspiewaj mi piosenkę,zaśpiewaj tę piosenkę, mi zaśpiewaj:o dzielnym, zlotym lwie, odważnym, złotym lwie. Codziennie miał odwagi trochę więcej, bo wszystkie duże lwy mowiły mu jak Ty, że lew powinien zawsze mieć lwie serce.O wielkim zlotym lwie, o dzielnym złotym lwie, odważnym, nieulękłym i wspaniałym, co nigdy nie bał się, niczego nie bał się, bo uczył sie odwagi, gdy był mały.To taka stara piosenka "Gawędy" - sprzed 25 lat, z programu "Gawęda i 40 rozbójników".:hello: Agnieszka
      • Gość: iwonis Re: piosenka o lwie IP: [153.19.194.11] 62.141.203.* 28.02.03, 23:05
        Agnieszko,bardzo, ale to bardzo serdecznie dziękuje za słowa tej piosenki. Tak właśnie myślałam, że śpiewała ją kiedyś "Gawęda", ale nie byłam pewna. Poza tym nie mam niestety żadnych śpiewników "Gawędy", także cudownie, że mi to przesłałaś. Bardzo się cieszę i jeszcze raz dziekuję :-)))Pozdrawiam gorąco,iwonis

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka