emwu55 14.02.07, 13:51 Czy pamiętacie tę bajkę, a może tylko ja jestem taka stara i pamiętam. Terez Minimini powtarza Krecika a jakby tu ich namówić na Uma?? To była super bajeczka...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agniech30 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 13:54 U la pelum, la pe lum... No pewnie, że pamiętam Cudna była A można mieć jakiś wpływ na to, co puszcza Minimini? Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 13:56 olapelumludafę )) pamiętamy pamiętamy ))) Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:02 pojęcia nie mam ale może można do nich napisać mnóstwo emajlów z taką propozycją Odpowiedz Link Zgłoś
ada_zie Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 13:55 ja pamiętam!! bardzo lubiłam - choć dokładnie już nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:15 A ja jestem młodsza od Was czy starsza?: bo ja najstarszą to chyba pamietam O Dzekim i Nuce ("Mali mieszkańcy wielkich gór"), i jeszcze o jakims smoku japońskim (w każdym razie w czołówce fruwał) Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:26 a Misia z okienka pamiętasz? Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:35 Misia to tylko Uszatka. I Pankracego jeszcze z tym starszym Panem, przed Barcisiem. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:37 no to kochana najstarsza nie jesteś, skoro Kęstowicz to "ten starszy pan przed Barcisiem" Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kudlacik Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 19:04 > Misia to tylko Uszatka. I Pankracego jeszcze z tym starszym Panem, przed > Barcisiem. z tym co zapomniał że jest jeszcze na wizji i powiedział:"a teraz kochane dzieci możecie mnie w d...e pocałować"?) Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 19:07 A to właśnie Miś z okienka Odpowiedz Link Zgłoś
ewaml8 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 19:13 dlania napisała: > A ja jestem młodsza od Was czy starsza?: bo ja najstarszą to chyba pamietam O > Dzekim i Nuce ("Mali mieszkańcy wielkich gór"), i jeszcze o jakims smoku > japońskim (w każdym razie w czołówce fruwał) hej ja też pamiętam tą bajke o nuce, niew wiecie gdzie ja można znaleźc Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:26 ja tez stara, bo pamietam te bajkę świetnie. i z chęcią bym obejrzała Odpowiedz Link Zgłoś
barbi1 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:37 Ja też pamiętam! Ja też! Olafelumplumplum ))) Odpowiedz Link Zgłoś
emwu55 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:41 fakt i Pankracy, i panienka z okienka i nawet Jacek i Agatka. O jejku - jak tu kogoś namówić na powtórki zamiast tych japońskich straszydeł Odpowiedz Link Zgłoś
dlania Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:44 To w końcu z okienka był miś czy panienka??? Chyba muszę wezwac męża na konsultacje, zawsze te 4 lata więcej ma niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 15:22 był Miś z okienka Panienka z okienka to była z Polą Raksą i Gajosem jeszcze sprzed Pancernych chyba Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:42 pamiętam też jestem stara Odpowiedz Link Zgłoś
wenus2006 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:48 Delfin Um.....to była bajka..... Odpowiedz Link Zgłoś
am676 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 14:57 A w jakim wieku jesteście. tzn. kiedy leciał ten delfin Um. Pamiętam bajkę o delfinie, ale nie pamiętam tytułu. Ja za to oglądałam Pszczólke Maję, Sąsiadów i wiele innych, których tytułów nie pamiętam (acha no oczywiście Wilk i Zając). Ale bardzo mi sie podobał film "Nikogo nie ma w domu", oglądałyście?? Odpowiedz Link Zgłoś
maga202 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 18:33 "Nikogo nie ma w domu" super film był. Delfina Uma pamietam ale słabo. Za puszczanie tych japońskich idiotyzmów to telewizje kary powinny płacić, kto te durnoty zatwierdza? A tyle jest fajnych bejek z przeszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
kubara1 Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:13 O tak, Delfin Um to byął super bajka i bardzo chciałąbym, że moje dziecko mogło ją obejrzec. I jeszcze o Dżekim i Nuce i tą japońską ze smokiem w czołówce też, pamieam , zeeeeee ona na mnie robiął niesamowite wrażenie - to były za każdym razem inne historie, takie tajemnicze. A "Nikogo nie ma w domu" też uwielbiałam. Leciało w "Piatku z Pankracym") Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:18 "Nikto nie je doma" czy jakos tak to było )) A ten smok to tak fruwał sobie i taki straszny mi sie wydawał )) i Zaczarowany ołowek bardzo lubiłam A kto pamieta "Arabellę"? )) Odpowiedz Link Zgłoś
be_em Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:22 demonii napisała: A kto pamieta "Arabellę"? )) Ja Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:28 I ja pamietam te bajki :0 A moze ktos wie jaki tytuł miała ta chinska bajka ze smokiem? Do tego Wilk i zajac, Sąsiedzi, Mrowka i mrówkojad (uwielbialam ich). Odpowiedz Link Zgłoś
am676 Re: i jeszcze załoga "G" 15.02.07, 08:32 Arabellę...oczywiście mój ulubiony film No i Czterech pancernych i psa. Mój 6 letni synek oglada teraz też 4 pancernych i bardzo mu się podoba, najbardziej oczywiście sceny jak strzelają (mam w nosie ideologię - film jest fajny) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 16:04 > A kto pamieta "Arabellę"? )) Każdy kto ogląda tv4 w niedzielę po południu Odpowiedz Link Zgłoś
demonii Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 17:18 No nie mów, ze tam to puszczaja??)) Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 18:16 A i owszem - teraz leci seria, której u nas chyba nie emitowali - Arabela jest matką i żoną, a Rumburak, zdaje się, przejął, lub ma zamiar to zrobić, królestwo bajek Odpowiedz Link Zgłoś
ania_kudlacik Re: a kto pamieta??? 14.02.07, 19:15 "Przygody wesołego diabełka"???nie wiem czy to dokładnie taki tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
m.fiorella Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:47 załoga dzi staje u drzwii! to był hit na moim osiedlu Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: i jeszcze załoga "G" 14.02.07, 15:49 www.muzeumdobranocek.pl/index2.htm Odpowiedz Link Zgłoś
alfama_1 Re: i jeszcze załoga "G"... 15.02.07, 18:32 ...oraz ich koordynator z centrum Neptuna robot Zark 7 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Oum le Dauphin Blanc 14.02.07, 15:50 Moje mlodsze rodzenstwo Oum'a w ogole nie pamieta a ja znalazlam raz w internecie. www.youtube.com/watch?v=_fXFrYSgnA0&search=oum Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus lekcja francuskiego specjalnie dla Aluc ;) 14.02.07, 15:55 www.youtube.com/watch?v=8Gg0nBwDBo8&mode=related&search=oum Odpowiedz Link Zgłoś
aluc osąpajumakłati :)))) 14.02.07, 21:05 nie mogie teraz, dzieci jeszcze nie śpią )))) Odpowiedz Link Zgłoś
g.a.b.i Re: Gaska balbinka 14.02.07, 15:57 www.youtube.com/watch?v=GODfODfZjoU to dopiero czad Na tej stronie mozna znalezc wiele ciekawych rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Gaska balbinka 14.02.07, 18:28 -cześć Balbina, co robisz? -szram! -chcesz papieru? -nie, palce mam! Tak gadało się o Ptysiu i Balbinie w moich czasach. Bajkę o Umie też pamiętam i o lisie i sroce oraz o wołku i zajcu produkcji ZSRR i misia Koralgola pamiętam i pomysłowego Dobromira i psa Hakelbery Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Gaska balbinka+Delfin Um 14.02.07, 18:37 Cześć Balbina, czo jesz?? -mięszko -a szkąd masz??? -przypełżło.. ( chciałam jeszcze wkleić wam piosenkę Delfin Um niestety nie wiem dlaczego strona się nie otwiera www.nostalgia.pl tam jest zakładka multimedia i mnostwo piosenek z dawnych dobranocek Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Gaska balbinka+Delfin Um 14.02.07, 19:01 Kochana, dzięki za ten link do "nostalgii". Łezka w oku się kręciła, oj kręciła przy "Delfinie Umie" i "Barbapapie" (pamięta ktoś??) To jak podróż w czasie, chlip... A 20-paroletnia młodzież forumowa pewnie nie wie, o czym my tu gadamy )) Odpowiedz Link Zgłoś
renia1807 Re: Gaska balbinka+Delfin Um 14.02.07, 19:04 Barbapapa nazwą znam przypomnij o czym to było? Odpowiedz Link Zgłoś
klubofaza Re: Gaska balbinka+Delfin Um 14.02.07, 19:09 ja uwielbiałam!!!! zajrzyjcie tu nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=35&Itemid=51 jeszcze na wspomnienie "japońskich bajek" łezka ostro mi się w oku kręci...)) Szła nocą bajka przez pola i wsie Przez zaklęty las Smutno było jej i źle Nawet jej przyjaciel księżyc zgasł Wtem promyk świeczki Na dróżkę padł I piosenka hop z okienka Za bajką w ślad nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=30&Itemid=46 Odpowiedz Link Zgłoś
dorcia1234 Re: Gaska balbinka+Delfin Um 15.02.07, 19:29 wielkie dzieki za wklejenie tej stronki, dawno sie tak dobrze nie bawilam, przeciez 80%tych bajek, jak nie wiecej to te z mojego dziecinstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
owianka Re: Gaska balbinka+Delfin Um 19.02.07, 12:50 Zobacz to - od razu sobie przypomnisz www.nostalgia.pl/mmedia/barbapapa/barbapapa.asf Odpowiedz Link Zgłoś
julianna2 Re: Oum le Dauphin Blanc 14.02.07, 19:45 www.coucoucircus.org/da/generique.php?id=287 można posłuchać i pospiewać Odpowiedz Link Zgłoś
apsik1 a Barbapapę pamiętacie, 14.02.07, 19:37 jak budowali domki, i barbamama była Odpowiedz Link Zgłoś
kawad Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 14.02.07, 21:38 Och jaka cudowna strona ta nostalgia.pl Aż się łza w okyu kręci ... Odpowiedz Link Zgłoś
ania.silenter Moje córki z komputera oglądają:"Misia Uszatka", 14.02.07, 21:52 "Rumcajsa", "Krecika", "Colargola", "Koziołka Matołka", "Czerwonego Kapturkaa", "Brzydkie kaczątko", "Opowieści z mchu i paproci", "Kota Filemona" itp. czyli bajki mojego dzieciństwa (późne lata 70 i wczesne 80-te). pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
am676 Delfin Um 15.02.07, 08:35 Tak ja tez pamiętam teraz delfinka. Tylko nie pamiętałam, ze on się nazywał Um. Ale jako 4-5 latka oglądałam...Ach te wspomnienia. Dawajcie co jeszcze było, bo u mnie słabo z pamięcią. (a Dzeki i Nuka byli super...) Odpowiedz Link Zgłoś
kubara1 Re: Delfin Um 15.02.07, 10:58 A Panią Łyżeczkę pamieacie? I bałwanka Bouli? Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 moderator dokleił - autor:ewaml8 15.02.07, 19:19 cd.bajek z przeszłości a dźekiego i nuke Autor: ewaml8 Data: 15.02.07, 19:16 ktoś pamięta tą bajke, gdzie ją można teraz znaleźć.pomóźcie, tak chcialabym ją pokazać dziecku. Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Mali mieszkańcy wielkich gór 15.02.07, 19:28 to tytuł bajki o niedźwiadkach Odpowiedz Link Zgłoś
lila1974 Re: moderator dokleił 19.02.07, 11:48 czy ktoś pamięta bajke dżeki i nuka? ewaml8 15.02.07, 19:50 nie wiecie gdzie można tą bajke znaleźć, tak chcialam ją pokazać synkowi Re: czy ktoś pamięta bajke dżeki i nuka? bj32 15.02.07, 19:55 nostalgia.starzaki.eu.org/index.php?option=com_content&task=view&id=49&Itemid=68 Tu coś jest, nie wiem, czy dobrze wkleiłam. Przez google szukaj Pamiętam te misie Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 19:24 Żona Um'a to była Mamum, a syn Titum, prawda? Taki odcinek z gwizdkiem pamiętam, ten gwizdek tak samo ćwierkał jak Um. A Barbapapa, Barbamama i reszta tej rodzinki też super. Giętcy byli. A z Załogi G pamiętam: "Transformacja!" A gżdacza chyba też pamiętacie? I "Baśń o razowym chlebie" chyba się to nazywało? Zawsze na Zaduszki chyba czy inne święto puszczali. No i "Misja profesora Gąbki")) Kurczę, to były fajne bajki, a nie te współczesne okropieństwa niektóre. Odpowiedz Link Zgłoś
beata-38 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 20:49 A pamięta ktoś "Piaskowego Dziadka"? A pieska w kratkę? A Zwirka i Muchomorka? Delfina Uma pamiętam. Puszczali go w któreś ferie. Okrzyk: polenta! pamiętam do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
mor_lena Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 21:32 - Polenta!!! - Si?!! Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 21:36 Żwirka i Muchomorka posiadam, jak też Krecika, Reksia, Sąsiadów, Wilka i Zająca (nowsze chyba jakieś niż zapamiętane), Bolka i Lolka na Dzikim Zachodzie i mrowie innych. Z Piaskowego Dziadka pamiętam kawałek piosenki: Dziadku, drogi Dziadku nie chcemy jeszcze spać Opowiedz nam bajeczkę na dobranoc bajka musi być (jakoś tak to szło) i miałam kiedyś taką zabawkę nakręcaną... Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 22:03 Jasne że pamiętam, też bym chętnie pokazała Uma Młodemu. M. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 15.02.07, 22:59 Uma ? Jasne, że pamiętam. Już taka mała nie byłam. A gąskę Balbinkę pamiętacie "czo masz ?". Cholera, mój niemąż ma wszystkie odcinki Delfina Uma na kasetach nagrane - niestety, tylko głos bez wizji Odpowiedz Link Zgłoś
j07222 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 17.02.07, 22:07 emwu55 napisała: > Czy pamiętacie tę bajkę, a może tylko ja jestem taka stara i pamiętam. Terez > Minimini powtarza Krecika a jakby tu ich namówić na Uma?? To była super > bajeczka...... Podobno jest jakaś strona "sentyment" czy "sentymentalnie.pl" nie pamiętam i nie sprwdzałam . Ale ktoś wsponimal o Delfinie. Odpowiedz Link Zgłoś
bj32 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 19.02.07, 12:28 A mi się jeszcze przypomniał Emanuel i Makowa Panienka (do młodszych koleżanek: nie była uzależniona), Rusałka Amelka i Wodnik Szuwarek. Odpowiedz Link Zgłoś
lyla1 Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 19.02.07, 12:43 Ja pamiętam jak przez mglę "Załogę Dzi". A wy? Odpowiedz Link Zgłoś
zukov Re: Bajki z przeszłości - Delfin Um 19.02.07, 13:02 Co do bajki o Delfinie Um, to cos mi świta, ale dokładnie nie pamietam. Za to wspominana juz tu bajka japońska czy chińska, gdzie w czołówce leciał taki wielki zaczarowany smok to był moj HIT!!!, tytułu nie pamietam niestety, ale jeszcze hitem numer dwa był " Nasz klub chrup, chrup" chyba taki był tytuł???!!! O takich kolorowych gąbczastych warzywach i owocach. Pamieta ktos coś takiego ???Pamietam ze głównie śpiewały chyba. Odpowiedz Link Zgłoś