Dodaj do ulubionych

Gry dla trzy - czterolatków

27.12.03, 13:36
"Odgrzewam" wątek o grach, bo mam już dosyć lal, lalek, lalusiów..., które
moja Niunia dostaje od Dziadków. Zasugerowałam, by kupowali np. gry. Zgodzili
się z chęcią, ale chcą mieć podane konkretne tytuły. A zatem co polecacie?
Mnie bardzo podoba się gra Granny "Grzybobranie" (ładna, kolorowa, w miarę
kształcąca), a umiarkowanie "Scribia", czyli wersja "Scrabble" dla dzieci,
przede wszystkim z powodu ceny (prawie 70 zł.!!!), choć nie tylko. Mała ma
też "Skoczki" i "Tęczę". Liczę na Wasze typy. Pozdrawiam. Kasia
Obserwuj wątek
    • bronka27 Re: Gry dla trzy - czterolatków 27.12.03, 21:58
      Moja Andzia niestety lalkami bawi się dość rzadko, uwielbia puzzle i ostatnio
      domino Granny z cyferkami i obrazkami od 0 do 6.
      Świetna zabawa gorąco polecam
      • bomaki Re: Gry dla trzy - czterolatków 28.12.03, 09:22
        Polecam Lotti Karotti od 5 lat, jest super ale niestety cena wysoka.
    • kurkitrzy Re: Gry dla trzy - czterolatków 28.12.03, 11:19
      Granna - "Patyczaki" i "Zagadki Smoka Obiboka"
      Ravensburger - Baby Memory.

pozdr.
      Edyta
    • monifi Re: Gry dla trzy - czterolatków 02.01.04, 14:30
      Moja prawie czterolatka uwielbia grać w Figuraki- Granna, nauczyła się
      świetnie figur geometrycznych dzięki tej grze. Na gwiazdkę dostała Kota w
      worku - Granna i też bardzo jej się podoba.
      Pozdrawiam
      Monika z Natalką
      • kostruszka Re: Gry dla trzy - czterolatków 02.01.04, 15:04
        Monifi, możesz mi napisać, na czym polega gra "Kot wworku"? Brzmi bardzo
        tajemniczo. a figury moja Natalia juz dobrze zna, więc ta druga gra chyba nie
        dla niej (wycinamy też figury z papieru kolorowego i naklejamy na kartkę)
        Pozdrawiam Kasia
        • monifi Re: Gry dla trzy - czterolatków 04.01.04, 16:02
          Jest kilka wariantów tej gry, ale my gramy tak: jest tam dużo obrazków
          przedstawiajacych rózne przedmioty np: nożyczki, kwiatek, gitara itp.
          wszystkie w kształcie tego przedmiotu. Wrzucamy je do woreczka(dołączony do
          gry), zasłaniamy oczy i losujemy jeden z nich, obracamy w palcach i próbujemy
          zgadnąć co to jest. Dodatkowo w grze znajdują się kolorowe plansze na których
          są narysowane te elementy, gdy zgadniemy co to jest odnajdujemy na planszy
          taki sam rysunek i kładziemy na niego. W grze są jeszcze kolorowe pionki,
          których my narazie nie używamy.
          Dużo zabawy i śmiechu.
    • przygodaa Re: Gry dla trzy - czterolatków 04.01.04, 18:55
      Karty Piotruś, domino obrazkowe, u nas już proste gry przygodowe. Pionki idą wg
      oczek na kostce od startu do mety i po drodze wykonuje się różne zadania.:
      Gdzie jest mama? z dalmatyńczykami, Rycerstwo i piracki skarb, Grzybobranie,
      • kostruszka Re: Gry dla trzy - czterolatków 05.01.04, 20:10
        Dziewczyny, bardzo dziękuję za odzew. Na wiele gier już ostrzymy sobie zęby.
        Może jeszcze dorzucę od siebie jedną propozycję. Niedawno byłam u koleżanki,
        której córeczka ma BAMPA (może słyszałyście?). Poraził mnie swoją prostotą, a
        Natalię zachwycł wielością możliwych konstrukcji. Z tego, co wiem, nie mozna go
        kupić w sklepie, ale dzwoniłam do firmy, która BAMPA produkuje i jest możliwość
        zamówienia przesyłki z produktem. Chyba się skusimy. Pozdrawiam. Kasia
    • alkra Re: Gry dla trzy - czterolatków 06.01.04, 18:19
      A co to za gra (BAMPA) i na czym polega?
      Ja polecam również gry typu MEMO (np Granny właśnie)i domino. Moja Córeczka
      uwielbia też Superfarmera, (trzeba za nią troszkę myśleć ale cieszy ją
      zbieranie zwierzątek)
    • mamanikoluni Re: Gry dla trzy - czterolatków 07.01.04, 10:24
      kostruszka,a moze moesz podac stronke gdzie owe gry mozemy zobaczyc i adres tej
      firmy,,
      byłabym niezmiernie wdzieczna
      pozdrawiam Wiola
      • pelik Re: Gry dla trzy - czterolatków 07.01.04, 10:52
        Jeszcze z niezawodnej firmy Granna: moja 3-letnia Zuza uwielbia ubierać w
        rózne ciuszki tekturowe laleczki i w kolejnej grze układać z czterech
        oddzielnych kawałków dzieciaki różnych ras i narodowości. Czasem nam się
        pomiesza Eskimos z Murzynkiem i też jest śmiesznie.
        • kostruszka BAMP 08.01.04, 20:39
          Dziewczyny, co do BAMPA, to nie mogłam znależć go w necie. Gdy zadzwoniłam do
          firmy (niestety, nie mogę teraz odnależć karteczki z adresem i telefonem, cała
          ja...), powiedziano mi, że stronę mają w przebudowie. A w ogóle BAMP to
          kilkaset (100, 200, 300 lub 1000)giętkich, plastikowych rurek oraz chyba tyle
          samo lub mniej jednakowych elementów łączących je ze sobą. Nie umiem tego
          lepiej wyjaśnić, ale nie wyglada to jakoś bardzo efektownie, a zabawa jest
          pyszna. Ponieważ rurki są dosyć plastyczne można np. zrobić konstrukcję
          parasolki lub zbudować szkielet domku. Oczywiście, im więcej rurek, tym lepiej.
          Zamówiłam komplet złożony z 300 - ten razem z kosz. przesyłki kosztuje ok. 50
          zł. Jak któraś będzie zainteresowana, to odgruzuję mieszkanie i znajdę namiary.
          Pozdrowionka. Kasia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka