28.10.10, 07:17
Witam
Mam 4 letnią córkę,od wrzesnia poszła do przedszkola i juz po tygodniu była chorasad,ale to chyba normalnesmile mała miała katar, co tez utrudniało jej oddychanie w nocy i zaczeło sie chrapanie,choroba minęła ,ale chrapanie zostało i to jakie!!!śpimy w jednym pokoju, to się normalnie nie da!!!całe noce nie możemy spac, tak ona chrapie jak "stary dziad" znajoma mówi ,że to może byc migdał ,ale jak była chora to byłam z nią u lekarza i tam nic nie zauważono a gardło jej obejrzała dokładnie!!!Niewiem sama co może byc przyczyną ,że tak małe dziecko daje takie "nocne koncerty" ,że wraz z mężem nie pamiętamy kiedy normalnie spalismy!!!Mam wizytę umówioną do lekarza na następny tydzień ,ale proszę Was o opinię....
Dodam ,że przed tą chorobą nie chrapała,a teraz jak spi i oddycha to słychać jakby jakiegoś klucha miała...
Obserwuj wątek
    • tijgertje Re: chrapanie 28.10.10, 10:03
      Tez obstawiam trzeci migdal. Tego migdala ot tak nie widac, badac go trzeba wziernikiem, inaczej nic z tego. Boczne, widoczne z chrapaniem nie maja nic wspolnego.
    • fiatpolonez Re: chrapanie 28.10.10, 11:19
      Radzę pójść do lekarza otolaryngologa, to może być coś poważnego. Ze swojej strony polecam dra Michała Michalika - najlepszy specjalista w Polsce.
    • mamajulki05 Re: chrapanie 28.10.10, 12:59
      To jest powiekszony trzeci migdał (najprawdopodobniej )trzeba się wybrać do laryngologa,bo 3-go migdala okiem nie widać.Najlepsza metoda jest endoskopowe badanie trzeciego migdala.Pozdrawiam
      • margo_kozak Re: chrapanie 28.10.10, 13:01
        a moje dziecko mialo tak duży trzeci migdal ze kazdy laryngolog widzial go po otwarciu buzi.
        • agunia241082 Re: chrapanie 28.10.10, 18:20
          dzięki za odpowiedzi z góry pozdrawiam
    • program_telewizyjny Re: chrapanie 26.09.13, 14:21
      Ty lub ktoś Ci bliski ma problemy z chrapaniem? Opowiedz o tym w programie telewizyjnym!
      Napisz do nas na program@dejerez.tv
      Czekamy na Ciebie! smile Nagranie odbędzie się 1 października w Warszawie.
    • anusia_magda Re: chrapanie 26.09.13, 14:28
      to może też być alergia ( np. skaza białkowa)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka