Dodaj do ulubionych

kleik ryzowy

15.09.10, 09:39
czy podajac go poraz pierwszy musze tez zaczac od 3 lyzeczek?
Obserwuj wątek
    • malazabka.de Re: kleik ryzowy 15.09.10, 09:50
      ja podawalam tak jak pisalo na opakowaniu, wydaje mi sie, ze to produkt raczej nieuczulajacy (ale moze spowodowac zatwardzenie)

Jesli masz jakies obawy to zacznij od niewielkich ilosci, jesli nie to zrob tak jak jest napisane
    • dobi53 Re: kleik ryzowy 15.09.10, 09:54
      jezu mialo byc kleik kukurydziany
      • malazabka.de Re: kleik ryzowy 15.09.10, 10:14
        hmm... kukurydzianego jeszcze nie dawalam, ale chyba mozesz postapic tak jak z ryzowym, zapytaj moze na forum o rozszerzaniu diety (w forach eksperckich) tam na pytania odpowiada lekarz, wiec moze dowiesz sie czegos wiecj
    • truscaveczka Re: kleik ryzowy 15.09.10, 10:21
      Prawdę powiedziawszy nigdy mi nie przyszło do głowy, żeby odmierzać ilość jedzenia odgórnie - albo dziecko je i lubi albo pluje (jak np. moja wówczas dwulatka truskawkami - teraz wiem, ze ma uczulenie).
      • mewa000 Re: kleik ryzowy 15.09.10, 10:46
        Kukurydziany jest nawet delikatniejszy niż ryżowy. Ja na początku dawałam 1 miarkę od mleka na 120 czy 150ml mleka, już nie pamiętam, ale młody miał wtedy 3 m-ce. Jak widziałam, że nic mu nie jest, to stopniowo dawałam więcej
    • easy_martolina84 Re: kleik ryzowy 15.09.10, 10:49
      A dlaczego akurat od 3 łyżeczek?
    • koralik12 Re: kleik ryzowy 15.09.10, 10:49
      Zależy w jakim wieku dziecko i czy jadło juz kukurydzę. Jak dopiero zaczynasz rozszerzać dietę to daj małą ilość kaszki bo nawet jak sie okaże że nie ma żadnej alergii to jak zje od razu cała michę moga sie pojawić problemy z brzuszkiem, wzdęcia, zaparcia albo rozwolnienie.
    • atrapcia Re: kleik ryzowy 16.09.10, 10:39
      A daj sobie spokój z ekspozycjami...

A kleik ryżowy jest z tego co wiem bezglutenowy. Daj dziecku całą porcję i się nie martw smile
      • atrapcia Re: kleik ryzowy 16.09.10, 10:39
        Kukurydziany też tongue_out
    • fasol-inka Re: kleik ryzowy 16.09.10, 13:15
      zarówno kukurydziany jak i ryżowy są bezglutenowe
      ja podawać zaczęłam ryżowy, ale zaczęły się problemy z brzuszkiem i zaparciami, więc zmieniłam na kukurydziany - bardziej małemu posmakował, problemy brzuszkowe zniknęły
      z tym że ja daję na płynno w butelce do wieczornego mleka (na 150ml ok 1,5-2 miarki kleiku)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka