05.02.15, 21:23
Zrobiłam na kolacje synkowi 240 ml mm. Z tego zjadł niecałe 100 ml. Teraz sie martwię, czy nie jest lub czy nie bedzie głodny zaraz.
Zdarza sie wam cos takiego? Nie wiem, przygotować sobie mleko na noc, zeby mu moze jakos przez sen podać?
Obserwuj wątek
    • kw0 Re: Kolacja 05.02.15, 21:41
      ja bym przez sen nie dawała, może nie miał ochoty na wiecej, moze sporo jadl w dzien. W nocy bym podala mleko tylko gdy sie obudzi.
      • babybump Re: Kolacja 06.02.15, 01:04
        Z tego, co pamiętam to mamy dzieci w tym samym wieku. Moja nie na mm, ale jest kp i czasami jej się zdarza nic z piersi nie zjeść wieczorem i nie ma problemu. Daje radę do rana. (Kolację je jakąś godzinę przed pójściem spać).
        Przez sen nigdy mm nie podawaj, bo po co w tym wieku? Po pierwsze możesz obudzić dziecko, po drugie rozpychasz je, a może wcale nie być głodne, a po trzecie to wątpię, abyś też zęby przez sen mu myła.
        Jak się obudzi, to zaproponuj wodę, albo jakieś mleko zwierzęce bądź roślinne (mm niepotrzebne w tym wieku, zwłaszcza w nocy).
        Mam jednak nadzieję, że dziecię będzie spało całą noc.
    • kcmc82 Re: Kolacja 06.02.15, 06:45
      Przyszykowalabym dwie opcje w razie "w", tj wode i mleko i najpierw sprobowala podac wode jakby sie przebudzil.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka