bczerwin1 06.11.04, 22:16 Dziewczyny, dostałam szczaw od ciotki ale nie wiem jak mam ugotować z niego zupę aby była smaczna (i żeby nie pływały kawałki szczawiu). Może któraś zna jakiś przepis, byłabym bardzo wdzięczna. Beata Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domali Re: Zupa szczawiowa 06.11.04, 22:44 Ja zazwyczaj dostaje przecier szczawiowy od babciu lub tesciowej, ale i z takiego 'lisciastego' mozna dorba supe zrobic. Wystarczy ugotowac szczaw, wylowic i nad garnkiem przetrzec przez sitko. Odpowiedz Link Zgłoś
aga_n20 Re: Zupa szczawiowa 09.11.04, 20:48 umyj szczaw i pokrój go drobno na patelni roztop troszkę smalcu i wrzuć szczaw aby się sparzył a potem bezpośrednio do zupy w niej będzie on mniej widoczny ale nawet jak dziecko będzie go jadło to jest on miękki i się rozpada pozdrawiam miłego gotowania ( tak samo robisz szczaw do słoiczków gorący wrzucasz do słoika a potem przewracasz go do góry nogami a potem jak znalazł otwierasz sloik i do gorącej wody ) Odpowiedz Link Zgłoś