cocosek1 24.05.05, 15:14 czy dziecku można dawać rabarbar? dalam mojemu 14 m-cznemu i się nim zachwycił. Bardzo mu smakuje. Ale słyszałam e rabarbar nie jest zdrowy i wypłukuje wapń z kości. czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
apolka Re: rabarbar 25.05.05, 10:56 ani rabarbaru, ani szpinaku, ani szczawiu..., zawierają szczawiany które na coś tam źle wpływają, ale nie zapamiętałam szczegółów, Odpowiedz Link Zgłoś
cocosek1 Re: rabarbar 25.05.05, 22:59 to dlaczego szpinak jest stosowany w obiadkach dla dzieci? tych najmłodszych i tych starszych. Zawsze słyszałam że jest bardzo zdrowy Odpowiedz Link Zgłoś
izia30 Re: rabarbar 25.05.05, 12:29 wymienione przez apolke, zawieraja szczawiany, ktore po zwiazaniu z wapniem (wyplukiwanym z organizmu) tworza szczawiany wapnia, ktore w postaci krysztalow moga dac rdzen dla kamieni nerkowych. rowniez nadmiar wit C powoduje takie oto dolegliwosci (tak bylo u mojej 2 letniej coreczki). ale wymienione przez apolke produkty spozywane raz na jakis nieczesty raz nic zlego napewno nie uczynia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes000 Re: rabarbar 30.05.05, 22:49 A co z tego rabarbaru mozna zrobic? Podsuncie jakies smakowite przepisy! Odpowiedz Link Zgłoś