maretina 07.03.06, 19:34 jak go przerobic na papke? zwyczajne zmiksowanie wystarczy? czy mikser takie drobne ziarenka zmieli? jakie warzywka oprocz marchewki, pietruszki, groszku zielonego, dyni, brokul, ziemniaka mozna podac 6 miesieczniakowi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pati775 Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:43 podziwiam ze chce Ci sie to wszystko robic ja jestem taka leniwa ze koncerna za sloiczki Noble bym porozdawala )) ps. buraczki czerwone mozna podawac nie uczulaja i zdrowe sa Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:47 pati775 napisała: > podziwiam ze chce Ci sie to wszystko robic ja jestem taka leniwa ze koncerna > > za sloiczki Noble bym porozdawala )) > > ps. buraczki czerwone mozna podawac nie uczulaja i zdrowe sa dzieki za cynk buraczanyDDDDDDD niedawno mowilam to samo co Ty, ale tez obiecalam sobie, ze w momencie, kiedy kajtek zacznie zjadac wieksze ilosci zupek, to zaczne sama gotowac. dzis upichcilam sama zupke, a wlasciwie trzy ( roznia sie miedzy soba np. tym, ze w jednej jest brokul, w innej nie ma ale jest dynia itd) sa rewelacyjne w smaku! te sklepowe to kaszana przy moich delicjach no i wyszlo mi 5 sloiczkow a wydalam ok 6 zlotych. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina ps 07.03.06, 19:48 sklepowe gotowce mam na awryjne chwile i na wyjscia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolivierka Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:49 Polecam stronkę: www.twojadieta.pl/dz.php Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
pati775 Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:51 super strona dzieki mamolivierka napisała: > Polecam stronkę: > www.twojadieta.pl/dz.php > Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
mamolivierka Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:53 mam jeszcze fajna ksiazke kucharska, ale to na maila. jak chcesz to daj znac. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:56 mamolivierka napisała: > mam jeszcze fajna ksiazke kucharska, ale to na maila. jak chcesz to daj znac. > pozdrawiam chce, a stronka juz dzila jak nalezy Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:54 dzieki! fajna strona, ale dlaczego przepisy sie nie otwieraja? Odpowiedz Link Zgłoś
mik04 Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:59 Ryż musi byc ugotowany na bardzo miękko i wtedy mikser sobie poradzi spokojnie. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 19:59 mik04 napisała: > Ryż musi byc ugotowany na bardzo miękko i wtedy mikser sobie poradzi spokojnie. fenk ju wery mać Odpowiedz Link Zgłoś
mysunieczka Re: ryz w zupce 07.03.06, 20:14 poprosze jakies przepisy dla mojego potwora. posze prosze prosze maretina: kajtek je wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 20:18 mysunieczka napisała: > poprosze jakies przepisy dla mojego potwora. posze prosze prosze > maretina: kajtek je wiecej? mojej zupki zjadl ...uwaga.... POLTORA SLOICZKA! a kleiku z bananem CALUSKA butle awenty, podzialka jest do 260 ml. a bylo na full, czyliz 280-300 gestego kleiku z calym zmiksowanym bnanem, nazarty jak bak dzis boze... jak nie moje dziecko zupke zrobilam taka: dwie marchewki, dwie pietruszki, duzy ziemniak. oddzielnie maluki plat z piersi z kurczaka. warzywa zmiksowalam, dodalam wywar z warzyw zabielony mlekiem w proszku z dodatkiem masla. do czesci sloiczkow dodalam dynia do innych brokul. ( brokul gotowalam i miksowalam sama, a dynie kupilam w sloiczku). naprawde dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
mamolivierka Re: ryz w zupce 07.03.06, 20:02 bo prawdopodobnie masz zablokowane wyskakiwanie okienek. pod adresem strony pojawia sie zółty pasek, kliknij na nim prawym klawiszem myszki, wyskoczy: tymczasowo zezwalaj... - kliknij na to i potem daj ponów lub odśwież. ksiazke śle na maila gazetowego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ryz w zupce 07.03.06, 20:03 dokladnie tak bylo juz jest ok. dziekuje serdecznie za porzutke na meila Odpowiedz Link Zgłoś
igulinda Re: ryz w zupce 07.03.06, 20:09 ja miksuje "surowy ryz" na make ( mam thermomix wiec nie mam problemu ) i dodaje do zupki w czasie gotowania. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina a zielony groszek? 07.03.06, 20:11 kupilam mrozony,... rozumiem, ze przed dodaniem do reszty zupki powinnam go sparzyc? bo nie chce rozgotowywac, zeby smaku nie stracil. Odpowiedz Link Zgłoś