Dodaj do ulubionych

pomidorki, placuszki

IP: *.* 20.08.02, 20:01
Oto dwa prościutkie przepisy, jeden już dawno sprawdzony przeze mnie, drugi świeżo poznany.Placki ziemniaczane inaczej:Ugotowane ziemniaki (może być nadmiar z obiadu) rozgnieśc albo przecisnąć, dodać mąkę i jajko. Smażyć na gorącym tłuszczu niezbyt duże, pulchne placki na złoto. potem posolić albo doprawić jak kto lubi. Mniam! Wspaniale idzie z dowolnymi sosikami.Jarzynka z pomidorków:Niedużą cebulę zeszklić na oleju. Dwa duże pomidory pokroić w plastry, dorzucić do cebulki i poddusić, ale tak, żeby się nie całkiem rozdyźdały. posolić, doprawić pieprzem, bazylią i estragonem. Bomba! Pasuje do wszystkiego. A, pomidorki można też kroić w grube plastry i samżyć z obu stron na rumiano. podawać posypane pieprzem, bazylią i oregano. Też mniam!
Obserwuj wątek
    • Gość: halina Re: pomidorki, placuszki IP: *.* 21.08.02, 11:07
      Pomidory w plastrach mozna tez piec w piekarniku, posypane yiolkami i skropione oliwa. Mmmm, nawet zimowe "papierowe" pomidory robia sie jadalne.
      • Gość: Małgośka Re: pomidorki, placuszki IP: *.* 21.08.02, 11:48
        Ty robisz z gotowanych ziemniaków placuszki ziemniaczane, a ja gotuję ziemniaki, przeciskam przez praskę dodaję jajko troche mąki i podsamażoną cebulkę. Formuję kotlety, takie jak normalne, otaczam w bułkę tartą i smażę. I mam kotlety ziemniaczane. Również pyszne z sosem pieczrkowym i surówką. Pozdrawiam,
    • Gość: Brenda Re: pomidorki, placuszki IP: *.* 21.08.02, 16:04
      rozdyźdały :))) Fajne słowo, naprawdę fajne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka