Dodaj do ulubionych

Przepis na zupy

IP: *.* 14.11.02, 22:11
Czy mogę prosić mamy o przepisy na pyszne zupki, które mogłaby jeść oprócz mnie też moja córka ( 19 miesięcy). Uwielbiam zupy-krem, ale mam tylko przepis na szparagową.Z góry dziękujęPozdrawiamPyza
Obserwuj wątek
    • Gość: kowcia Re: Przepis na zupy IP: *.* 15.11.02, 08:12
      ja ostatnio robiłam zupke z dynią na króliku dla mojego półtoraroczniaka. Smakowało mu strasznie, polecam.Wrzuciłam warzywa do gara z lekko podgotowaną łopatką króliczą a potem (po oskubaniu mięska) wszystko zmiksowałam, wyszedł krem.
    • Gość: Oliwia Re: Przepis na zupy IP: *.* 15.11.02, 13:07
      Polecam zupę krem z ziemniaków. Moja Oliwka bardzo ją lubi (22 mies.)1,5 litra bulionu (własnoręcznie rozbiony lub z kostki)ok. 1 kg ziemniaków pokrojonych w kostkęprzyprawy: sól, pieprz, vegeta, czosnek.kubek śmietany 18%Ziemniaki wrzucić do bulionu, gotować do miękkości, przyprawić do smaku, lekko ostudzić. Całość zmiksować na krem, dodać śmietanę, zamieszać i jeszcze raz zagotować.W wersji dla mojego męża zupę posypuję skwarkami z boczku i szczypiorkiem, a dla Oliwki dodaję ugotowaną i pokrojoną w kostkę marchewkę, żeby przełamać biel zupy.Przepis pochodzi ze strony www.mniammniam.plJeśli chcesz przepis na inne zupy - pisz. Oliwia w tygodniu najczęściej je zupy (opiekunka potrafi je odgrzać :-)), wić robię ich sporo.Pozdrawiam i życzę smacznegoAda
    • Gość: iwo1 Re: Przepis na zupy IP: *.* 15.11.02, 18:50
      Mam przepis na pyszna zupę ziemniaczkową .Gotujesz kilogram ziemniaków z kostkami rosołowymi/2szt/Kiedy ziemniaczki są juz mięciutkie miksujesz je dodając do nich kubeczek śmietanki /tylko nie pamiętam czy taka mała dzidzia je juz śmietanę ?sad/Doprawiasz jeszcze do smaku i już gotowe !Zupa jest bardzo prosta ale naprawdę pyszna ,super smakuje z groszkiem ptysiowym .POZdrawiamIWo
      • Gość: brytnej Re: Przepis na zupy IP: *.* 17.11.02, 20:40
        Witam.Podaje przepis na zupe-krem z kalafiora(i nie tylko)Wrzucasz do wody wloszczyzne,gdy bedzie polmiekka wrzucasz kalafiorka(podzielonego na rozyczki)Jak wszystko bedzie miekkie to miksujesz.Doprawiasz sola i ciutke oregano.Na koniec dodajesz smietanki.No i jeszcze wazna rzecz-zeby wyszla zupa krem ,wiekszosc wody musi odparowac.To samo mozna zrobic z groszkiem,ale wtedy wloszczyzne wyjmujemy i powstanie piekna zielona zupa krem.Tak samo mozna zrobic marchewkowa.Polecam rowniez zupe pieczarkowa(niestety nie krem)Gotujesz wloszczyzne i kawalek kurczaka(najlepiej noga)Na patelnie(na lyzke masla)wrzucasz pokrojone pieczarki.Dusisz jakies 7 minut.Potem pieczarki(razem z maslem)do zupy.Doprawiasz smietanka i przyprawiasz wedle uznania.Pozdrawiam-Basia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka