elske 19.09.08, 12:21 Ktora z Was ma sprawdzony przepis na takiego kurczaka?Moj maz co jakis czas ma ochote na kurczaka kfc, ale w Norwegii tylko mcdonald,kfc brak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwles Re: Kurczak kfc 19.09.08, 12:29 hmmmm....... powiem szczerze, że wiele razy próbowałam zrobić takiego kurczaka, jak w kfc, ale jeszcze nigdy mi się nie udało Chyba cała tajemnica leży w panierce Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata.pl wydaje mi się 19.09.08, 12:37 że należy wziąć jakieś stare kurczacze mięso, mocno przeterminowane, najlepiej z "zapaszkiem" i doprawić na ostro na tyle, aby zniknął posmak starzyzny. Powinno smakować identycznie . Odpowiedz Link Zgłoś
elske Re: wydaje mi się 19.09.08, 13:05 Hehe,zostawie pacze udek na tarasie na tydzien.Pozniej w przyprawy,powinno byc dobre hihi) Odpowiedz Link Zgłoś
gazetowe_konto_z_debetem Re: wydaje mi się 19.09.08, 13:06 Nie ciesz się; koty zeżrą albo ptaszyska Odpowiedz Link Zgłoś
lubie.garfielda Re: wydaje mi się 19.09.08, 14:14 Okropna jesteś! Niestety możesz mieć racje ale jesteś okropna! Odpowiedz Link Zgłoś
pati986 prawie kfc 19.09.08, 13:40 ugotuj w lekko osolonej wodzie kawałki kurczaka, do miękkości. Zrób gęste ciasto naleśnikowe, dopraw sproszkowanym chili. startą bułkę wymieszaj z pokruszonymi płatkami kukurydzianymi (nie mylić z chrupkami). Ostudzone kawałki kurczaka(ale niech stygną w wodzie, w której się gotowały-kurczak będzie soczysty) zanurz w cieście naleśnikowym, potem w byłkę tarta z płatakami i na rozgrzany głęboki olej, aż będą rumiane. z oleju na ręczniki papierowe i najlepsze świeże i na gorąco... Jeśli wolisz, zamiast płatków kukurydzianych, możesz dać płatki migdałów. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata.pl Re: prawie kfc 19.09.08, 14:27 to tylko potwierdza moją teorię, że w kfc mięso, które najpierw poddaje się moczeniu, potem doprawia na maxa i smaży musi być tak katowane w celu odmłodzenia )) Odpowiedz Link Zgłoś
natkakoperku Re: prawie kfc 19.09.08, 14:28 w kfc kuraka najpierw się marynuje,obtacza w panierce(mąka plus przyprawy)potem w zależności jakie są kawałki smaży w smarzalnicach odkrytych lub ciśnieniowych.SmaTaki kurczak na podrzewanej ladzie może leżeć ok godziny,potem do śmieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kudlata.pl Re: prawie kfc 19.09.08, 14:32 no owszem, owszem, tylko ta marynata to wiesz , wszystko odświeży Odpowiedz Link Zgłoś
redlinka Re: prawie kfc 19.09.08, 14:46 nie macie pojęcia o czy mówicie - jeśli kurczak jest nieświeży nawet taka marynata nie jest w stanie go odświerzyć bo poprostu śmierdzi. Kurczak w kfc nie jest obtaczany w żadnych płatkachmąka plus przyprawy A jak ktoś wyżej napisał na ladzie może leżeć 90 minut później do strat - ale to kawałki - każdy produkt ma inny czas przechowywania. Pozdrawiam ps. i wcale nie jest moczony w wodzie... Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Kurczak kfc 19.09.08, 15:20 swego czasu we panierki widziałam na allegro takie z USA ,z nalepkami KFC więc może ktoś wyniósł ;P. A ich kurcaki rzeczywiście zaczynają od marynaty a póxniej panierka, bo nawet jak się ściągnie skórkę..której ja nie lubie ;P to kurczak jest pikantny i smaczny Iza Odpowiedz Link Zgłoś
natkakoperku Re: Kurczak kfc 19.09.08, 15:41 A jak coś nie tak jest z jego zapachem to znaczy że olej był odświeżany a nie kurczak.Pozatym różne części kurczaka inaczej pachą i pewnie stąd te podejrzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
natkakoperku Re: Kurczak kfc 20.09.08, 00:20 Teoretycznie powinno się filtrować olej dwa razy dziennie,co kilka dni wymieniać całkowicie.W praktyce dosypuje się chyba magnezii lub czegoś takiego i olej jest klarowny.Wszystkie gotowe produkty mają swój określony termin ważności np taka kanapka po zrobieniu może leżeć 10 minut a frytki 7.W restauracjach o dużym natężeniu ruchu wszystko schodzi na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
redlinka Re: Kurczak kfc 20.09.08, 21:44 hmmmmmmmmm, nie do końca nauczyłaś się standardów...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
natkakoperku Re: Kurczak kfc 24.09.08, 11:49 A to miał być jakiś egzamin?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
malicki8 Re: Kurczak kfc 27.01.09, 13:22 Jakby tak nie patrzec to teraz bardziej opłaca kupic sobie BSmarta niz stac nad kuchnia i przygotowywac kurczaka w domu. WWW.bsmart.kfc.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gosia-zosia Re: Kurczak kfc 28.01.09, 20:56 popieram, po co kombinować z jakimiś panierkami i zabawami w kuchni. zresztą ja mam na KFC ochotę zawsze jak jestem na zakupach i raczej zajadam się tym w pośpiechu - nie planuję takich przekąsek, a tym bardziej stania nad kuchnią w celu ich upichcenia. a z tymi Bsmartami to niezły pomysł - za niewielką kasę całkiem porządna porcja jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś