mama2chlopakow Re: Manna 28.01.09, 16:32 że tak niesmialo zapytam a czy to jakas prowaokacja jest Odpowiedz Link Zgłoś
annaa77 Re: Manna 28.01.09, 17:58 na opakowaniu jest instrukcja. ale... jesli Twoje dziecie jada zupki to mozesz zagęszczać(czyli wsypać do gorącej zupy i zagotować) łyżkę kaszki lub dwie taki np. rosołek pyyyycha wtedy nie do opisania)) Odpowiedz Link Zgłoś
azerus Re: Manna 28.01.09, 18:28 wbrew pozorom pytanie nie jest chyba prowokacyjne, ja tez swego czasu sporo nad tym dumałam, przeciez mleka modyfikowanego sie nie gotuje... ja robie tak: sypie 2 miarki (te od mleka) kaszki manny na 100 ml wrzacej wody, bełtam te pare minut az porzadnie zgestnieje. osobno robie od 80-110 ml wody temp 50 stopni (okolo oczywiscie) i dodaje pare miarek mleka modyfikowanego, potem dodaje te mleko mocno mieszajac do gotowek kaszki manny zrobionej na wodzie. dla smaku czasem na wierzch dorzucam jakis deserek owocowy, i mały wsuwa az mu sie uszka trzesą... Odpowiedz Link Zgłoś
mama2chlopakow Re: Manna 28.01.09, 18:26 a tak chciałam zagadnąc a na poważnie to ja kupowałam i nadal kupuje kasze manna błyskawiczna (troche reklamy firma kupiec) i robie na wodzie albo na mleku w/g instrukcji na opakowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś