Gość: Bernard IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 09.03.04, 08:56 A moze by tk atrakcje turystyczna z tego uczynic....? Hmmm, zasypac latwo... Milosnicy historii Gorowa moze maja cos do powiedzenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aborys Re: Poniemiecki krater 09.03.04, 10:12 Poniemiecka tandeta. Tyko wojna się skończyła i już ruina. Odpowiedz Link Zgłoś
bar10der Re: Poniemiecki krater 09.03.04, 10:47 Pomysl z atrakcja turystyczna jest co najmniej atrakcyjny. Opowiastki starszyzny i nie tylko swiadcza o tym, ze mamy miasto pod miastem. Ponoc pod gorzowskimi dziurawymi ulicami biegnie rozliczna siec kanalow, tuneli, przejsc, piwnic, schronow, schowkow i tym podobnych cudow undergroundowej archiektury. Ciekaw jestem ile w tym prawdy i w razie ewentualnosci - jaki stan jest tego wszystkiego. A z drugiej strony az mnie korci zeby zajrzec pod asfalt i poszukac pohitlerowskich skarbow, ktore calkiem mozliwe ze gdzies pod Gorzowem sa ukryte. Mysle ze niedaleka odleglosc od MRU moze swiadczyc o tym, ze jednak cos pod nami sie kryje. Wystarczy takze wybrac sie na poligon ul. Szczecinskiej, gdzie licznosc bunkrow, bunkierkow i pipidowkowatych budowli swiadczy o jakiejs tam tajemnicy. No i powiem jeszcze tyle. Jakby sie okazalo, ze pod miastem jest drugie undergroundowe miasto to byloby bardzo fajnie i nalezaloby to jakos wykorzystac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: golab Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.03.04, 05:47 Hey bart... Wlasnie, wlasnie... Czasami okazje wlaza pod nogi a my...depczemy... Nigdy nie wiadomo... Lochy pod Gorzowem...atrakcja turystyczna? Warto by popatrzec anim zostana zasypane... Podzielam entuzjazm i zdrowy rozsadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.12.14.vie.surfer.at 14.03.04, 17:36 Drodzy eksplorerzy Gorzowek jest zbudowany na piasku co latwo zauwazyc chocby po dziurach w jezdniach w tym materiale kiepsko buduje sie lochy bo... moga sie rozleciec vide tytulowa dziura Gruss Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.03.04, 18:06 Hey Robert, Te "lochy" przetrwaly bez konserwacji pare lat co nie?? Mozna Niemcom zarzucac mase rzeczy (nie pozwol mi wyliczac!!!) jednak jakosci budownictwa - nie. Te "lochy" przetrwaja nastepne 100 lat bez drgniecia jesli beda odpowiednio konserwowane. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 08:14 Nie chodzilo mi o nic innego jak o wyrugowanie legend o podziemiach ciagnacych sie kilometrami pod miastem. To po prostu nierealne przy piaskach i wysokiej wodzie gruntowej. Ile mielismy ostanio katastrof? Jedno zaniedbania, drugie liche podloze. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.03.04, 08:49 Hey Robert, Nie wiem przyjacielu czy jest to jedna "cela" czy kilometry podziemi... Teoretycznie jednak mozna zalozyc ( wstepna inspekcja zdaje sie to potwierdzac) ze stan techniczny podziemi jest wystarczajaco dobry by rozpatrzyc mozliwosc ich zagospodarowania. Nie zaszkodziloby miastu posiadanie dodatkowej atrakcji turystycznej. Krakowem w koncu Gorzow nie jest. Zasypac latwo... Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 09:53 "Przyjacielu"? Skoro tak kolokwialnie to: Kolego! Nie do ciebie w sumie adresowalem moje posty ale do bartqa i jego koncepcji o tajemnicach kryjacych sie "pod naszymi nogami", ani nic o zasypywaniu ani o kondycji tego co sie odslonilo nie napisalem, wiec nie prowadz niekonczacej sie tyrady ze mna. Kropka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 15.03.04, 10:08 Hey Robert, Delikatny jak panienka... Oczywiscie dyskutuje z ideami a nie ludzmi... Nie obchodzi mnie kim jestes... Nie obchodzi mnie kim na forum ktokolwiek jest... Dyskutuje idee Potrafisz zrozumiec??/ Jesli nie...daj sie zasypac he he he :) PS. "Przyjacielu" traktowac prosze w sposob bardzo generalny. Forma na forum raczej nieznana... Nie dziwie sie... Milego dnia zycze (tez generalnie) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: W HIszpani ,co było do przewidzenia ,porażka 15.03.04, 16:17 Gość portalu: open napisał(a): > blic wyczuwam twoje zdenerwowanie Doprawdy? :))) Popracuj jeszcze trochę nad lewą półkulą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
blic Re: Poniemiecki krater 15.03.04, 16:21 Nie mam pojęcia jak powyższe znalazło się w tym miejscu. Gratulacje dla Gazety. BTW, barteq to bartender? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert1 Re: Poniemiecki krater IP: *.dip.t-dialin.net 15.03.04, 17:31 No wlasnie skad sie wzial? Pozdrow dla wszystkich na B z wyjatkiem tych na BER... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 16.03.04, 06:53 Hey Robert... Marry Christmas to you too... :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
lepian4 Re: Poniemiecki krater 16.03.04, 21:20 Gość portalu: Robert1 napisał(a): > Nie chodzilo mi o nic innego jak o wyrugowanie legend o podziemiach ciagnacych sie kilometrami pod miastem. To po prostu nierealne przy piaskach i wysokiej wodzie gruntowej. Ile mielismy ostanio katastrof? Jedno zaniedbania, drugie liche podloze. > Pozdro Masz racje. Sztuczne legendy o tajemniczych podziemiach sa zwyczajnie nie na miejscu. Milosnikom rzekomych skarbow polecam powrot do komentowanego artykulu, w ktorym mowa jest o zapomnianych piwnicach, rownie zapomnianego browaru. Smutne to miasto, ktore w takich przypadkach dopatruje sie atrakcji turystycznych. Przy tak wybujalej fantazji historycznej, bedziemy wkrotce w zapuszczonych gorzowskich piwnicach usilnie szukac rownie zapomniana Komnate Bursztynowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hexen Re: Poniemiecki krater IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 16.03.04, 22:55 > Masz racje. Sztuczne legendy o tajemniczych podziemiach sa zwyczajnie nie na > miejscu. Niepotrzebnie umniejszasz. Niedoszły przedsiębiorca Raminiak ma nadal (!) do dyspozycji rozległy bunkier we Wzgórzu. Taki bunkier to już coś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: set Re: Poniemiecki krater IP: 213.77.60.* 15.03.04, 18:28 ...Bernard czy Ty jestes na etacie Gazety...jakims tajnym wspolpracownikiem Michnika...wyzej stojacym w pensji od Pani red.Pezdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bernard Re: Poniemiecki krater IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 16.03.04, 06:52 Hey set, Juz ze mnie robiono roznych "tajnych i platnych" i sie nie przejmowalem... Ale nie zniose by mnie ktos publicznie z Gazeta laczyl... Mam zniszczona reputacje i nie pozwole jej naprawiac przez takie insynuacje... Ja i Gazeta..... Jeszcze ktos pomysli ze jestem fajny facet... brrrr :) Odpowiedz Link Zgłoś