Dodaj do ulubionych

Kura czy jajko ?

14.10.06, 12:09
Bylejaka kura, bo "SLD" zniosła złote jajko, czyli "Tadeusza Jędzejczaka".
Prezydent się sprawdził i to nie byle jak. Zwłaszcza, że kura SLD stale mu
pomagała, wspomagała go, na forum Rady Miejskiej popierała i przegłosowywała.
Kiedy ze złotego jajka, czyli "Tadeusza Jędzejczaka" wyrosła kura, umyślił
sobie, żeby też znosić jajka. Ale jego jajka są zgniłe !!! Utworzył komitet,
który składa się z samych zgniłych jajek. Sami popaprańcy. Wybaczamy mu to.
Ale nie bądźmy też bezmyślni. Głosujmy tylko na kurę "SLD" i jej złote jajko !
Obserwuj wątek
    • e_werty Zbuki.. 14.10.06, 12:42
      ... dbajace o swoje jajka...
      • Gość: alek Re: Kazda kura konczy na talerzu IP: *.ztpnet.pl 14.10.06, 13:20
        :)
        • e_werty Re: Kazda kura konczy na talerzu 14.10.06, 17:26
          Kaczki także...

I ciekawe czy ich także dotyczą problemy pierwszeństwa?
          • Gość: Gorzowianin Kaczki i Pis - NIE ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 13:42
            Sz. P. werty
            Broń Boże kaczki i PIS ! Na nich nie głosujcie do Rady Miejskiej ! Rosół z
            kaczek jest zbyt tłusty i pływa po nim PIS, stąd jest niesmaczny i niezdrowy.
            Cholesterol byłby zabójczy dla organizmu Prezydenta i naszego miasta również.
            Prezydent wymaga trochę odchudzenia i miasto również. Zbyt dużo zaczyna być w
            mieście tego cholesterolu w postaci barów i pubów z tłustym żarciem i piwskiem.
            Betonowych blokowisk winniśmy się także wystrzegać, przede wszystkim większą
            uwagę zwracając na owoce, warzywa i zieleninę, w postaci gorzowskich skwerów,
            parków, lasków i wodnych akwenów. Ich jest w naszym mieście stanowczo coraz
            mniej i powinniśmy coraz bardziej dbać o płuca naszego miasta, pielęgnować je i
            rozszerzać o coraz to nowe ich obszary i tereny. Jakiś nowy lasek ze świeżym
            powietrzem i akwenem wodnym w obrębie granic miasta coraz bardziej by się nam
            przydał. Lasek buloński, bielański, czy coś w rodzaju Malty, gdzie całe miasto
            mogłoby się zjeżdżać na wspólne pikniki na świeżym powietrzu i nad czystą wodą
            oczywiście. Nierzym jest zbyt ciasny, brudny i źle zorganizowany sportowo i
            gastronomicznie, nie ma tras wrotkarskich, rowerowych i biegowych. PIS - NIE!
        • g_chochlik Re: Kazda kura konczy na talerzu 14.10.06, 18:14
          Gość portalu: alek napisał(a):

> :)
          Tylko nie każda kurę zjada sie. Czasem psy tylko jedza ..padline.
          • Gość: Gorzowianin Tylko nie POadlina. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 07:55
            Sz. P. g_chochlik Cytuję : "Tylko nie każdą kurę zjada się. Czasem psy tylko
            jedzą ..padlinę." Sz. P. ma absolutną rację POadlina jest bardzo niezdrowa dla
            ludzi, tam wije się same robactwo i glizdy. POadlina dla naszego miasta jest
            bardzo niezdrowa. PO niszczy wszystko co dobre już w zarodku. Każdy dobry
            pomysł, każdą dobrą propozycję lub decyzję dla Gorzowa i Gorzowian torpedują
            już w gnojowisku, czyli na Radzie Miejskiej. Robactwo PO rzuca się na wszelkie
            pozytywne zmiany w mieście, nie oszczędza nikogo, nawet pożera samych siebie.
            POdlina nawet, jak osiągnie dobry wynik w wyborach, dalej pozostaje POadliną.

• g_chochlik Re: Tylko nie POadlina. 19.10.06, 19:54
              Gość portalu: Gorzowianin napisał(a):

> Sz. P. g_chochlik Cytuję : "Tylko nie każdą kurę zjada się. Czasem psy tylko
              > jedzą ..padlinę." Sz. P. ma absolutną rację POadlina jest bardzo niezdrowa
              dla
              > ludzi, tam wije się same robactwo i glizdy. POadlina dla naszego miasta jest
              > bardzo niezdrowa. PO niszczy wszystko co dobre już w zarodku. Każdy dobry
              > pomysł, każdą dobrą propozycję lub decyzję dla Gorzowa i Gorzowian torpedują
              > już w gnojowisku, czyli na Radzie Miejskiej. Robactwo PO rzuca się na
              wszelkie
              > pozytywne zmiany w mieście, nie oszczędza nikogo, nawet pożera samych siebie.
              > POdlina nawet, jak osiągnie dobry wynik w wyborach, dalej pozostaje POadliną.

Zapomniałeś dodać:....łącznie z PiSuarami
              Pozdro.
              • kiland Głowy PO padły na stolik. 25.10.06, 14:30
                Sz. P g_chochlik
                Głowy PO padły na stolik.
                A jednak PO staje się POadliną nie tylko nawet, jak osiągnie dobry wynik w
                wyborach. Oni odpadają z gry nawet przed samymi wyborami. Głowy polityków PO
                padły na stoliku stacji benzynowej i już przed wyborami stały się POadliną dla
                dziennikarskich sępów i paparatzi. Zdjęcie pokazuje, jak senatorzy i posłowie
                PO oszczędzają na hotelach, a pieniądze z diet wydają widocznie na swe prywatne
                cele, rodzinne wydatki i inwestycje. Stąd są zatem te rekordy w ich kosztach.
                • Gość: Gorzowianin Re: Głowy PO padły na stolik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:34
                  A kandydat Jacek Bachalski, to jakie ma wykształcenie w końcu ? Bo nie wiem, a
                  chciałbym znać jego potencjał, kompetencje i możliwości. Czy prawda, że studia
                  zakończył już po pierwszym semestrze. "Matoła" to bym raczej nie chciał mieć na
                  Prezydenta Gorzowa Wlkp. Chyba stać nas na dobrze wykształconego Prezydenta.
                  • kiland Re: Głowy PO padły na stolik. 10.11.06, 22:04
                    To co zaniemówiliście od tej ilości mplakatów ?
                    • kiland Re: Głowy PO padły na stolik. 11.11.06, 11:38
                      Co ? Zaniemówiliście od tej ilości plakatów wyborczych ?
        • Gość: Gorzowianin Re: Kazda kura konczy na talerzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 11:04
          Sz. P. alek
          Rosół z kury jest bardzo zdrowy i pożywny. Potrafi uzdrowić nawet chorego !!!
          Zresztą tak, jak SLD, oczywiście. Więc tylko SLD niczym dobry rosół ze zdrowej
          kury potrafi uzdrowić na dalszy okres życia, Prezydenta T.J. i nasze miasto !
          Zafundujmy Prezydentowi i naszemu miastu rosół z SLD. Radni z SLD - TAK !
          • Gość: Eva d'Ark Re: Kazda kura konczy na talerzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:02
            Szanowny wyborco z okręgu 4 w dzielnicy Piaski-Manhatan !

Daj głos Jędrzejczakowi na Prezydenta, nie dawaj mu na Radnego,
            bo wtedy ten drugi głos twój, przejdzie na całkiem kogoś innego.
            Głos drugi dany na Radnego, nie liczy się w wyborze Prezydenta,
            stracisz drugi głos niepotrzebnie, na rzecz obcego ci pretendenta.
            • Gość: Gorzowianin. Re: Kazda kura konczy na talerzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:04
              W sondażach aż 48 % głosów dostał prezydent Tadeusz Jędrzejczak, co z pewnością
              gwarantuje mu wygraną w wyborach. Prezydent Tadeusz Jędrzejczak jednak także
              dopisał się do lity kandydatów na Radnego w okręgu nr 4 w dzielnicy Piaski-
              Manhatan i będzie tam punktował na rzecz nieznanych ludzi z komitetu wyborczego
              KWW T.J.,sztucznie stworzonego, doraźnie na potrzeby jego wyboru na Prezydenta.
              Owi kandydaci to niestety tylko zwykła zbieranina z przedwyborczej łapanki. Po
              wyborach oczywiście odwrócą się od niego plecami i nie będą chcieli znać byłego
              PZPR-owca, SLD-owca i aresztanta. Zaczną, więc wtedy odgrywać wielkich ideowców
              o czystych rękach nie mających nic wspólnego z ich obecnym wyborczym przywódcą.
              Wybory przeminą i, ... mydlana bańka pryśnie. Będziemy mieli Prezydenta,ale bez
              stabilnego zwartego zaplecza politycznego. Tylko SLD-owcy mogą to zagwarantować
              więc głosujcie wyłącznie na kandydatów na Radnego tylko tych z SLD z listy nr 6.
              • Gość: Madzia Re: Każda kura kończy na talerzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 13:08
                Ja również uważam, że nie mamy żadnego dobrego kandydata na prezydenta i
                szczerze powiem, że nie zagłosuje na nikogo.
                Ale jak można wybrać i popierać człowieka, który ośmieszył nasze miasto na
                arenie ogólnopolskiej kierując miastem z aresztu?
                Jak można popierać kandydata, który może pochwalić się oskarżeniem o przekręty
                przy przetargach i majstrowaniu bądź zawłaszczaniu sobie naszych pieniędzy???
                (bo z budżetu miasta te pieniądze są nasze)
                Jedyne co niby dobrego zrobił to tak rozwinął nasze miasto...ale on się tylko
                podpisał pod cudzą pracą.
                Jedyne co zrobił to akurat był prezydentem w tym okresie kiedy unia europejska
                zaczęła dawać nam pieniądze na rozwój i to ile od niej dostaliśmy kompletnie
                nie było zależne od tego kto akurat pełnił funkcje prezydenta. A nikt nawet nie
                wie ile inwestycji przez niego straciliśmy...
                • Gość: Gorzowianin. Tadeo dostał kurę na talerzu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 07:26
                  Sz. P. Madzia napisała, cytuję :

"Jedyne co niby dobrego zrobił to tak rozwinął nasze miasto...ale on się tylko
                  podpisał pod cudzą pracą. Jedyne co zrobił to akurat był prezydentem w tym
                  okresie kiedy unia europejska zaczęła dawać nam pieniądze na rozwój i to ile od
                  niej dostaliśmy kompletnie nie było zależne od tego kto akurat pełnił funkcje
                  prezydenta. A nikt nawet nie wie ile inwestycji przez niego straciliśmy..."

Bardzo mądra i wyważona wypowiedź. Brawo Sz. P. Madziu !

No więc, Szanowny Panie Prezydencie, ile i jakie inwestycje za Pana
                  prezydentury przeszły nam koło nosa i dlaczego ?
      • Gość: Gorzowianin A jednak "ad ovo" IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.06, 13:38
        Popieram Sz. P. "kiland" w całej rozciągłości tematu. A zbuki niech się
        wypowiadają. Ja jestem tylko pięknym wspaniałym "kogutem" i nic poza tym.
        • e_werty Re: A jednak "ad ovo" 14.10.06, 17:24
          "... Ja jestem tylko... "kogutem"

- i pewnie dlatego piszesz z błedami? "ab ovo"...
          • kiland Re: A jednak "ad ovo" 14.10.06, 17:51
            Sz. P. e_verty
            Na forum błędów się nie wytyka. Chyba, że jesteś "polonistą".
            • g_chochlik Re: A jednak "ad ovo" 14.10.06, 18:15
              Ale durnote należy...dlatego masz "wytyk"
              • Gość: Gorzowianin A jednak "ab ovo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 09:15
                Sz. P. q chochlik Cytuję : „Ale durnotę należy...dlatego masz "wytyk". Po raz
                kolejny przyznaję się do błędu ortograficznego. Sz. P. ma rację, zrobiłem błąd
                literowy w cytacie z języka łacińskiego. Cytat poprawnie napisany powinien być
                przez literę „b” : „Ab ovo” – co ma oznaczać „od jajka”, czyli zaczynać coś od
                początku. Błąd to błąd. Ale czemu od razu durnota. Jest taki mądry aforyzm :
                ”Ludzie zwykle potępiają to, czego nie rozumieją”. Dziękuję Sz. P. "wytykaczu".
                • g_chochlik Re: A jednak "ab ovo" 19.10.06, 19:58

> Sz. P. q chochlik Cytuję : „Ale durnotę należy...dlatego masz "wytyk". Po
                  > raz
                  > kolejny przyznaję się do błędu ortograficznego. Sz. P. ma rację, zrobiłem
                  błąd
                  > literowy w cytacie z języka łacińskiego. Cytat poprawnie napisany powinien
                  być
                  > przez literę „b” : „Ab ovo” – co ma oznaczać R
                  > 22;od jajka”, czyli zaczynać coś od
                  > początku. Błąd to błąd. Ale czemu od razu durnota. Jest taki mądry aforyzm :
                  > ”Ludzie zwykle potępiają to, czego nie rozumieją”. Dziękuję Sz. P.
                  > "wytykaczu".

Nie ja wytknąłem, tylko zwróciłem Ci uwage na ... co innego. Ale chwa ła Ci, że
                  potrafiłeś przyznać sie do błędu. Jeśli to dla Ciebie Wazne, ...chwała Ci.
                  Pozdro.
        • g_chochlik Re: A jednak "ad ovo" 14.10.06, 18:12

> Popieram Sz. P. "kiland" w całej rozciągłości tematu. A zbuki niech się
          > wypowiadają. Ja jestem tylko pięknym wspaniałym "kogutem" i nic poza tym.

Fakt. Ale Ty tylko piać umiesz..
          • Gość: Gorzowianin Re: A jednak "ad ovo" IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 14.10.06, 18:37
            Sz. P. g_chochlik
            Przecież mówiłem, że jestem tylko "kogut". Twoją też już miałem. Jestemn ostry.
            • g_chochlik Re: A jednak "ad ovo" ...pseudo-gorzowianin 14.10.06, 20:43

> Sz. P. g_chochlik
              > Przecież mówiłem, że jestem tylko "kogut". Twoją też już miałem. Jestemn
              ostry.

Uważaj niedoj***ku faszystowsko-komunistyczny, przechszczony na pisuar'ze co
              piszesz, możesz stracić nogi też... Ojciec twój chyba dziury pomylił i
              wyszedłeś ta dziurą która cie zrobił, bo maist mózgu masz gó...
              Na twoje chamski docinki piszę ci tylko prawdę ...i to cię boli co?
              • Gość: Gorzowianin A jednak "ad ovo" IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.06, 01:02
                No to tylko potwierdzarz, że jestem ostry kogut ! Chowaj wszystkie twoje
                kobiety przede mną, bo będziesz miał rogi, aż do nieba.
                • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.ed.shawcable.net 15.10.06, 07:49
                  :):)
                • Gość: kot Re: A jednak "ad ovo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:33
                  To raczej ty sie chowaj przed kobietami - bo cie wypatroszą i wezmą na rożen!
                  Taka dola koguta.
                  • Gość: Gorzowianin Kogut do kota. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 07:23
                    Sz. P. kot
                    Mam nadzieję, że jeteś kociakiem, czyli kobitką, że mnie tak podpuszczasz. Bo
                    jeśli jesteś "pedziem",to odpadasz. Ja jestem zdrowym seksualnie kogutem.
                    Zboczeńcy mnie nie interesują, a tylko super sympatyczne młode kurki.
          • Gość: Gorzowianin Re: A jednak "ad ovo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 14:44
            Sz. P. q chochlik
            Napisał, cytuję: „Fakt. Ale Ty tylko piać umiesz.”
            A co Sz.P. q chochlik chciałby zapiać w moim chórze razem ze mną ? To zapraszam
            na próbę. Szykujemy właśnie program na 750-lecie Gorzowa. Próby gorzowskiego
            chóru „CANTABILE” odbywają się w poniedziałki i środy o 18.oo w Szkole
            Podstawowej nr 1 przy ul. Dąbrowskiego. Jeśli ktoś jest chętny i
            zainteresowany, to zapraszamy soprany, alty, basy i tenory. Kukuryku
            • g_chochlik Re: A jednak "ad ovo" 19.10.06, 20:06

> Sz. P. q chochlik
              > Napisał, cytuję: „Fakt. Ale Ty tylko piać umiesz.”
              > A co Sz.P. q chochlik chciałby zapiać w moim chórze razem ze mną ? To
              zapraszam................
              > na próbę.

O czymś jednak zapomniałeś(!) ...wróć do swoich wcześniejszych "dowcipów" w tym
              wątku ... Ja mam dłuższą pamięć od Ciebie(!!!) Możesz bardzo cienko zapiać, tak
              więc daruj sobie dalsze "dowcipy" kierowane do mnie. OK?! Nawet te kulturalne,
              jeśli stać Cię na takowe.
              Pozdro.

P.S.
              Ktoś kiedyś, nawet na naszym forum, powiedzałał "... nie mów co myślisz ale
              myśl co mówiesz...", chyba jakoś tak.
              Zastosuj to w życiu. Nie musisz ale spróbuj.
              • Gość: Gorzowianin Re: A jednak "ab ovo" IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.06, 21:35
                Sz. P. q chochlik
                Cytuję : „nie mów co myślisz, ale myśl co mówisz”
                Mnie to nie dotyczy. Ja robię jednocześnie jedno i drugie. Przy pisaniu postów
                stosuję zasadę pisania tego, co myślę, a potem sprawdzam co napisałem i dopiero
                wtedy, po głębokim przemyśleniu tego co napisałem, post wysyłam.
              • Gość: Gorzowianin Re: A jednak "ab ovo" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.06, 08:20
                Sz. P. q chochlik
                Cytuję : „nie mów co myślisz, ale myśl co mówisz” Mnie to nie dotyczy. Ja robię
                jednocześnie jedno i drugie. Przy pisaniu postów stosuję zasadę pisania tego,
                co myślę, a potem sprawdzam co napisałem i dopiero wtedy, po głębokim
                przemyśleniu tego co napisałem, post wysyłam.
        • Gość: Gorzowianin Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 08:07
          Szanowni Państwo !
          Przepraszam za chochlik. Winno być "ab ovo". Wkradła mi się literówka.
          Przepraszam, też za niski poziom dyskusji. Ale kiedy próbujemy bardziej
          konkretnie i rzeczowo dyskutować o naszym mieście, zaraz wątek znika, bo jest
          przerzucany do jakiegoś innego działu. To może lepiej stroić głupie żarty, a
          wtedy jest gwarancja, że wątek nie wypadnie z forum i główna myśl przeniknie do
          świadomości paru Gorzowian. Głosujcie zatem na kurę SLD i jej złote jajko T.J.
          A teraz wracam do roli koguta. Jestem ostry i podobają mi się Gorzowianki.
          • g_chochlik Re: Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. 16.10.06, 12:40

> Szanowni Państwo !
            > Przepraszam za chochlik. Winno być "ab
            ovo"............................................ > A teraz wracam do roli
            koguta. Jestem ostry i podobają mi się Gorzowianki.

Do koguta daleko ci, jesteś tylko potomkiem osła impotenta i leniwej praczki, a
            świadczy o tym również twój chamski post na zwrócona ci uwagę (wróć do
            swoich "wypocin"), teraz pieprzysz o literówce. Nie ośmieszaj się bałwanie.
            Ty chyba myślisz o kurach na fermach gorzowskich ...nie ma już takowych ..i
            dlatego zaspokajasz sie automatem patrząc na zdjęcia dawnych mieszkanek ferm...
            Może i jesteś kogucik ale fiutek ci ucik. :-))))))))))))))))))

• Gość: Gorzowianin Re: Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:55
              Sz. P. g_chochlik
              Cytuję : "Do koguta daleko ci, a świadczy o tym również twój chamski post na
              zwróconą ci uwagę (wróć do swoich "wypocin"), teraz pieprzysz o literówce."
              No nie. Poddaję się. Do takiego mistrzostwa w pisaniu chamskich postów to mi
              jesszcze zbyt daleko. Rezygnuję z walki. Proponuję konkurencję w przeciwnym
              kierunku : a mianowicie, kto będzie pisał bardziej uprzejme posty. Ja zacznę :
              Przepraszam Sz. P., że nie doceniłem znajomości języka łacińskiego. Prawda, "ab
              ovo", czyli od początku, piszemy przez literkę "b", a nie "d". Cogito, ergo sum.
              • Gość: kukuryku Re: Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:39
                Ja też jestem kogut i jak cię spotkam to dostaniesz w dziób!
                • Gość: Gorzowianin Re: Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 14:36
                  Sz. P. kukuryku
                  Cytuję : „Ja też jestem kogut i jak cię spotkam to dostaniesz w dziób !”
                  No to powiem krótko : „Koguty wszystkich krajów łączcie się !”. A teraz możemy
                  pójść gdzieś razem zamoczyć dzioba. Czy jest w Gorzowie gdzieś jakiś pub „Pod
                  kogutem” ?
              • e_werty Re: Ab ovo ! - przepraszam za chochlik. 17.10.06, 11:29
                "..Cogito, ergo sum."

... aczej koguto ergo sum...
              • e_werty Errare humanum est' 17.10.06, 11:35
                "Errare gallus gallus est"

... tak byłoby bliższe prawdy...
                • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.ed.shawcable.net 17.10.06, 17:29
                  • Gość: Gorzowianin Re: Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 13:51
                    Sz. P. e_werty
                    Cytuję : "Errare gallus gallus est" ... tak byłoby bliższe prawdy...”, co
                    znaczy, że „rzeczą ludzką jest popełniać błędy”.
                    Tak, wielka racja. Ale przy czytaniu mojego tego właśnie posta
                    trochę „cogito” .... też nie zaszkodzi. „Mądrej głowie dość dwie słowie”.
                    • e_werty Re: Jedrzejczak to dobry Prezydent 24.10.06, 15:07
                      "...znaczy, że „rzeczą ludzką jest popełniać błędy”. "

... własnie to robisz... "gallus gallus" to kura domowa - w tym kontekście -
                      kogut. Czyli tym "humanum" mylacym się ty jesteś...
                      • Gość: Gorzowianin Re: Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:24
                        Sz. P. e_werty
                        Cytuję : „... właśnie to robisz... "gallus gallus" to kura domowa - w tym
                        kontekście - kogut. Czyli tym "humanum" mylącym się ty jesteś...” Poprawnie
                        zatem by było w oryginale : „Errare humanum est” – błądzić (mylić się) jest
                        rzeczą ludzką.
                        Przyznaję, dobry jest Sz. P. w te klocki. Skąd zna Sz. P. tak dobrze łacinę ?
                        Ja tylko pamiętałem oryginalną sentencję i też, jak widać, po łacinie nie do
                        końca. Innymi słowami podłożyłeś mi świnię .... o przepraszam, „gallus”, czyli
                        kurę domową. Ale skoro jestem kogutem, to nic mi ta kura nie szkodzi. Bardziej
                        będę uważał na inne podrzucane mi świnie, ... przepraszam, ...kury domowe.
                • Gość: Bernard Jedrzejczak to dobry Prezydent IP: *.ed.shawcable.net 17.10.06, 17:29
      • Gość: Gorzowianin Ab ovo ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 07:28
        Sz. P. werty miał na myśli, że jak kupisz w sklepie jajka to musisz o nie dbać.
        Najlepiej trzymać je w lodówce, żeby się nie popsuły. Źle przechwywane jajka
        zagrażają różnymi zatruciami, najpoważniejszym z nich jest choroba sallmonelli.
        Z jajek, najbardziej przepadam za jajkami przepiórczymi, chociać jaja strusie
        też są niezłym przysmakiem. Jajko w majonezie, faszerowane albo po wiedeńsku.
        Jajecznica na boczku rano w niedzielę też jest niezła. Ale prawdziwym rarytasem
        są oczywiście jaja rybie, czyli kawior. Tartinki z masłem i kawiorem, super !
        • Gość: Bernard Re: Ab ovo ! IP: *.ed.shawcable.net 17.10.06, 17:02
          Hey Gorzowianin,
          Niezdrowe oczywiscie i wlasnie moze dlatego...(nie wiem naprawde dlaczego)
          podobnie jak ty "okraszam" sobie wolny weekend jajkami z boczkiem...
          Naprawde, zastanawialem sie dlaczego wlasnie jajaka i bekon a nie cokolwiek
          inego...
          Kiedy mam wolny weeknd moja malzonka z usmiechmem "zapowiada" na sniadanie
          jajka na bekonie..
          I ja sie ciesze../
          Dlaczego? Nie wiem...
          Po prostu lubie...
          Albo cos w tych jakkach albo w tym bekonie...
          he he he
          Kawior uwielbiam...
          Z jakiegos rownie niezrozumialego powodu te "specjalnosc" zostawiam sobie na
          Boze Narodzenie...
          Moja malzonka patrzec nawet nie chce...
          I za to wdzieczny jestem bo....wiecej dla mnie i Spawn......
          Graham chleb, kawior...
          Moj pies Spawn(ski) tez uwielbia wiec siadamy na podlodze i mamy (jak malzonka
          twierdzi) uczte barbazyncow...
          W dwoch slowach:
          Ale jaja....
          PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
          • e_werty Re: Ab ovo ! 17.10.06, 20:47
            Teraz rozumiem - jajca ci na głowe padły!!
            • Gość: Bernard Re: Ab ovo ! IP: *.ed.shawcable.net 18.10.06, 01:44
              I co ja na to moge poradzic, drogi werty...
              PS. Jedrzejczak to dobry {Prezydent
              • Gość: Gorzowianin Re: Ad e_werty ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 14:27
                Sz. P. e_werty
                Cytuję : „Teraz rozumiem - jajca ci na głowę padły !!” Na głowę szampon
                jajeczny, bardzo przeciw łupieżowi jest skuteczny. A ja dopowiem : „Kto się
                lubi, ten się czubi”. Sz. P. e_werty nie powstrzymałby się, żeby nie dogryźć
                się Sz. P. Bernardowi. A jak tylko Sz. P. Bernarda nie ma na chwilę na forum,
                to Sz. P. e_werty już go przez Internet na forum nawołuje i o niego pyta.
                • Gość: Bernard Re: Ad e_werty ! IP: *.ed.shawcable.net 28.10.06, 06:57
                  Hey Gorzowianin,
                  Mowie ci...Ten pacan lubi mnie, nawet gdy o tym nie wie,,,
                  he he he
                  'Werty jest Okay...
                  Ma swoje durne pomysly, ale za to wlasnie go lubie...
                  Troszke...
                  Bardzo troszke..
                  Bardzo male troszke..
                  Wlasciwie to pisowskiego pacana nie lubie wcale...
                  Ani ciut ciut...
                  On mnie do szalu doprowadza!!!
                  :) :) :)
                  PS. Jedrzejczak to dobry Prezydent
      • Gość: Gorzowianin Re: Zbuki.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 08:08
        Sz. P. werty miał na myśli, że jak kupisz w sklepie jajka to musisz o nie dbać.
        Najlepiej trzymać je w lodówce, żeby się nie popsuły. Źle przechwywane jajka
        zagrażają różnymi zatruciami, najpoważniejszym z nich jest choroba sallmonelli.
        Z jajek, najbardziej przepadam za jajkami przepiórczymi, chociać jaja strusie
        też są niezłym przysmakiem. Jajko w majonezie, faszerowane albo po wiedeńsku.
        Jajecznica na boczku rano w niedzielę też jest niezła. Ale prawdziwym rarytasem
        są oczywiście jaja rybie, czyli kawior. Tartinki z masłem i kawiorem, super !
    • Gość: Bernard Jedrrzejczak to dobry Prezydent! IP: *.ed.shawcable.net 28.10.06, 07:09
      :) :)
      • Gość: Gorzowianin Re: Jedrrzejczak to dobry Prezydent! IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.06, 01:54
        Co chciałeś powiedzieć ?
    • Gość: Gorzowianin Re: Kura czy jajko ? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.06, 04:32
      Ale jaja.
      • Gość: Gorzowianin. Uwaga na jaja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:25
        Ostatnie trzy dni gorzowskiej kampani wyborczej. Największe jaja poszły w ruch.
        Ludzie, uważajcie, bo, gdzie się jajami rzucają, tam jaja z nieba spadają.
        • Gość: Gorzowianin. Re: Uwaga na jaja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:58
          Ludziska uważajcie !

Pierwsze jaja : kandydat LPR Gawlik oddał głosy wszystkich sympatyków, jego jaj
          na Madeja. Kandydat Madej chętnie przejął jaja po Gawliku.:

1. jajo kukułcze - zlikwidować gorzowskie tramwaje
          2. jajo kukułcze - zlikwidować wszystkie supersamy
          3. zgniłe jajo - zbudować w Gorzowie zielonogórski deptak
          4. zgniłe jajo - rządy przedszkolaków-wszechpolaków w Gorzowie

Ludziska, teraz z kolei uważajcie na "Madeja", to może być drugi "Gawlik",
          albo "Madej" w skórze "Gawlika" ?

Czy "Madej" to był kiedyś taki zbój ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka