mamusiek Re: Pudry w kompakcie? 28.08.03, 20:49 Pudry w kompakcie są owszem dobre ale pod warunkiem, że potrafi się je dobrze nakładać. Polecam podkłady płynne np. rozświetlający a potem puder sypki nakładany dużym pędzlem. Makijaż dobrze jest utrwalić wodą w "mgiełce". Jeśli masz jeszcze jakieś pytania napisz - jestem makijażystką, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asiap77 Re: Pudry w kompakcie? 29.08.03, 14:07 W takim wypadku pytam... Piszesz o pudrze sypkim a czy nie lepszy jest w kamieniu. Wydaje mi się że jest wygodniejszy w użyciu. Na twarzy nie wiem jaka jest różnica bo nigdy nie stosowałam pudru sypkiego. Pudruję się pudrem Oriflame w kuleczkach. Co ładniej wygląda na buzi "kuleczki" czy sypki? Odpowiedz Link Zgłoś
b.suleiman Re: Pudry w kompakcie? 29.08.03, 16:24 W takim razie ja tez mam pytanie: jaki mogłabyś polecić puder rozświetlający? Czy pudry rozświetlające dobrze kryją? Ja od kilku lat używam podkładu Revlonu (w buteleczce). Nie zostawia śladów na ubraniach, trzyma się przez cały dzień i dobrze kryje. Na to puder prasowany, ale nałożony pędzlem. I tak czuję się najlepiej, ale może warto spróbować innego podkładu...?? A z kompaktami rzeczywiście trzeba umieć się obchodzić. Ja niestety nie potrafię tzn. ostatnio idzie mi lepiej (kupiłam kompakt IsaDory), ale czuję się tak "byle jak" umalowana. Pani w sklepie doradziła mi, żeby złożyć gąbeczkę na pół i puder wciskać w skórę. Rzeczywiście lepiej to wychodzi, ale mimo wszystko nie jestem zachwycona. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś