mu-minek 24.09.09, 13:58 Moja córeczka ma 1,5 roku. Możemy już zacząć przygodę z rowerkiem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama-ola Re: Rowerek 24.09.09, 14:13 To zależy od sprawności Twojej córeczki, no i jej chęci Niektóre 2-latki śmigają na 2 kółkach, więc pewnie też zaczynały pół roku wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
mu-minek Re: Rowerek 24.09.09, 14:16 Bardzo proszę o linki na Allegro na rowerki, które polecacie. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
ewcia-k26 Re: Rowerek 24.09.09, 15:44 Mój synek od 1,8 miesięcy jeździł, a raczej był ciągnięty na trzykołowym rowerku typu www.decathlon.com.pl/PL/tricycle-be-fun-berchet-17908533/ mieliśmy rowerek innej firmy, pokazuję rodzaj. Nie był w stanie porządnie pedałować sam. Koła przeskakiwały w miejscu. Ale złapał zapał do rowerów. Gdy miał 2,8 lat kupiliśmy www.allegro.pl/item734622295_rowerek_decathlon_cheese_z_kolami_14_super.html Super się sprawdza. To też przykładowe zdjęcie, ale mamy ten sam model. Łatwo się pedałuje. Jest ciężki przez co stabilny. Synek od razu po kupieniu pomknął do parku mimo, iż w sklepie nie przejechał nawet 20 metrów.Ten rowerek ma koła 14", nie jak większość tego typu 12". Moim zdaniem to ważne w użytkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 laufrad i tylko laufrad 26.09.09, 06:06 Ja kupiłam mojemu dwulatkowi ten: www.allegro.pl/item743554548_rowerek_biegowy_do_nauki_jazdy_je zdzik_laufrad.html Ale na allegro jest mnóstwo innych,z bajermi. Pooglądaj sobie na youtubie filmiki z dziećmi śmigającymi na laufradach.Padniesz. www.youtube.com/watch?v=DNf-seURC7U&feature=related Jest nawet filmik jak 1,5 roczniak jeżdzi na 2 kółkach ale na szybko nie umiem znależć. Mój zaczął na nim "chodzić" jak miał 2 latka.Po kilku dniach siadał i się odpychał a po jeszcze kilku dniach trzymał już równowagę.Teraz ma 2l. i 3m i śmiga jak mały rajdowiec.Rewelacja! Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: laufrad i tylko laufrad 27.09.09, 00:36 betty842 napisała: ale na szybko > nie umiem znależć. Znalazłam filmik www.youtube.com/watch?v=zZKiuZhplYk&feature=fvw Dzieki za info. Już postanowiliśmy że kupimu, dzięki za info, bo w życiu nie wiedzielibyśmyy, że takie wogle istnieją Tylko niestety idea drewniana bardziej mi się podoba I jak ktoś może polecić i zalinkowac jakiś drewniany dla dwulatka byłabym wdzięczna. Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: laufrad i tylko laufrad 27.09.09, 05:56 To tylko jeden z kilku drewnianych na allegro. www.allegro.pl/item745430884_drewniany_rowerek_biegowy_hapchi_lennart_laufrad.html Odpowiedz Link Zgłoś
osmag Re: Rowerek 24.09.09, 14:19 Mój synek jak miał 1,5 roku wsiadł na trójkołwy rowerek firmy Ketler. Od tamtej pory śmiga na nim bez przerwy. Rowerek ma regulowaną odległość siodełka od kierownicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Rowerek 26.09.09, 00:34 Można zacząć przygodę z rowerkiem. Trójkołowe są od ok. 1 roku życia. Od ok. 2 lat można już kupić dwukołowy (oczywiście z bocznymi kółkami na początek ). Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: Rowerek 26.09.09, 06:09 mozyna napisała: Od ok. 2 > lat można już kupić dwukołowy (oczywiście z bocznymi kółkami na początek ). Wcale nie musi być bocznych kółek.Laufrad (rowerek biegowy) ich nie posiada a już półtoraroczniak może na nim śmigać (o ile dosięgnie nóżkami do ziemi-bo jak dziecko niskie to trzeba będzie poczekać). Odpowiedz Link Zgłoś
mozyna Re: Rowerek 26.09.09, 17:02 Taki bez kierownicy też można kupić...hehe Rowerek biegowy nie ma bocznych kółek, bo nie ma również pedałów. Mnie chodziło o normalny... Odpowiedz Link Zgłoś
ola33333 Re: Rowerek 26.09.09, 08:22 moja w wieku 1,5 jezdzila na trzykolowcu, ale byla pchana. Pedalowac nauczyla sie na rowerku z czterema kolkami majac 2 i 3 miesiace, a w ogole to polecam laufrad (rowerek bez pedalow) Puky LR- M, od ok. drugiego roku zycia, ale mozna zaczac wczesniej probowac. Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_ch Re: Rowerek 26.09.09, 09:21 Tosiu probowal ostatnio jechac na trojkolowym magicu ale jednak jeszcze ciezko mu szlo za to na hulajnodze(mini micro) radzi sobie coraz lepiej ! ma 16,5 miesiaca Odpowiedz Link Zgłoś
frestre najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółkach 26.09.09, 13:25 my tak zaczniemy przygodę z rowerami synek ma 1,9 i czekam z utęsknieniem, gdy kupimy mu taki drewniany biegacz nauczy się utrzynywać równowagę i boczne kółka nigdy nie będą potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 26.09.09, 16:58 A w Polsce można nabyć taki drewniany biegacz??? Skuut. Jest rewelacyjny Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 26.09.09, 19:16 Pewnie że można.Na allegro jest ich kilka rodzaji.Tu masz np taki: www.allegro.pl/item745430884_drewniany_rowerek_biegowy_hapchi_lennart_laufrad.html Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 26.09.09, 19:24 Przeczesałam allegro i też na piechotę znalazłam kilka fajnych Dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
mercy2 Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 27.09.09, 11:54 ja też myśłę nad zakupem takiego rowerka bez pedałów. Czy dziecko łatwiej potem uczy się jeździć na rowerku z pedałami i na dwoch kołkach? Odpowiedz Link Zgłoś
betty842 Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 27.09.09, 11:56 Tu masz fajny artykuł: www.aktywnysmyk.pl/content/49-laufrad-czyli-to-co-najlepsze-dla-twojego-smyka Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 27.09.09, 20:00 moja teraz juz 3 i pół latka ma dokładnie taki niemiecki tylko nie firmowy Puky www.allegro.pl/item744438752_super_laufrad_standard_jezdzik_czerwony_puky.html choć Puky są bardzo polecane... (acz dla mnie cena 140 zł za nasz była atrakcyjniejsza I polecam wam taki choć i ja przymierzałam się do drewnianych ale w naszym przypadku gdy córeczka szybko rośnie ideałem okazała się regulowana kierownica i o wiele wygodniejsze rączki kierownicy oraz bardzo wygodna rama z niskim wsiadaniem i podest na którym córeczka w czasie szybkiej jazdy odkłada stopy. no i w ogóle te rowerki to rewelacja ! córeczka w jeden dzień opanowała jazdę i równowagę na nim Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_r79 Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 28.09.09, 12:08 Ale dobrze czasami poczytać forum. Mój synek jutro kończy roczek i miałam mu kupić na tę okazję rowerek trójkołowy. Ale właśnie poczytałam wasze opinie o tych rowerka biegowych i trochę poszperałam w necie. Zdecydowałam że jednak kupimy biegowy. Mały akurat na wiosnę biędzie w odpowiednim wieku do rozpoczęcia przygody z rowerem. A na tym trójkołowcu może by pojeździł z miesiąc i znając moje szczęście to nas śnieg zasypie i tyle było by z jazdy. Remigiusz 27.09.2001 Marcin 29.09.2008 Odpowiedz Link Zgłoś
roneczka Re: najpierw laufrad, potem rowerek na dwóch kółk 28.09.09, 13:57 Wiesz co , tylko jak będziesz kupować taki bezpedalnik to musisz koniecznie zwrócić uwagę na to by dziecko sięgnęło nogami do podłogi, bo może sie okazać, że rowerek postoi dłużej niż do wiosny. Najlepiej zmierz dziecko od kroku do połowy pięty przynajmniej. CZasami podają od jakiwgo wzrostu sa te rowerki. I dla takiego maluszka to może spoko mogłabyś kupić drewniany, tak szybko z niego nie wyrośnie)) Odpowiedz Link Zgłoś