ewa-ef 01.08.12, 12:17 Witam, niedawno szukałam spodni dresowych dla szczuplaka, dziś szukam kaloszy na wąską stopę i szczupłą łydkę - dla przedszkolaka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agni71 Re: Kalosze 01.08.12, 12:52 Ja niezmiennie polecam Lemigo z tworzywa eva - leciutkie, a wkładka zmniejsza but wewnątrz. Dzieki tym dwóm cechom buty sa bardzo wygodne, i spokojnie moje dzieci (w tym jedna z córek, która ma bardzo wąskie stopy) o szczupłych stopach i łydkach mogą w tych kaloszach wygodnie chodzić, a nawet biegać. Zresztą sobie też takie kupiłam i bardzo sobie chwalę, wreszcie nie mam efektu kłapania kalosza przy chodzeniu www.obuwiedzieciece.com.pl/l861ni-termix-niebieskie-superlekkie-eva-kalosze-dzieciece-lemigo-2235-p-83.html#content Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ef Re: Kalosze 15.08.12, 14:01 No dobrze, a jak się przedstawia sprawa, gdy wkładka jest wyjęta? Przecież jak jest ciepło (sierpień, wrzesień) to z wkładką za gorąco w stopę będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ef Re: Kalosze 31.08.12, 20:02 A czy długości wkładek podane na tej stronie (z ocieplaczem i bez) są zgodne z rzeczywistością? Odpowiedz Link Zgłoś
oa2 Re: Kalosze 01.08.12, 13:00 my mamy kalosze wojtyłko np: allegro.pl/wojtylko-kalosze-kaloszki-wkladka-n-rozm-24-i2503717612.html nasza mała należy do naprawdę chudziutkich dzieci i są ok - polecam, Odpowiedz Link Zgłoś
jbielu Re: Kalosze 01.08.12, 14:13 polecam lemigo. mamy coś takiego www.sklep.bartek.com.pl/pl/product/11551/t-972niebieski.html Odpowiedz Link Zgłoś
lula_p Re: Kalosze 01.08.12, 14:56 ja polecam cayole, jedyne kalosze, które nie spadały mojemu dziecku Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Kalosze 01.08.12, 15:39 Wyłącznie kalosze z pianki, inne są sztywne i ciężkie Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Kalosze 01.08.12, 16:58 ja mam clarksa, ani sztywne, ani ciężkie. Polecam je na szczupłą stopę, ale nie jestem do końca przekonana czy będziesz zadowolona jak leżą na łydce, nie żeby jakoś szczególnie niekorzystnie, ale też nie są szczegolnie wąskie w łydce. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalenca78 Re: Kalosze 16.08.12, 20:33 Mlody ma kalosze Wojtylko, bardzo wygodne, ze ściągaczem: www.butki.pl/#/_get/idShoe/619/idColor/5/ Odpowiedz Link Zgłoś
gosia5981 Re: Kalosze 29.08.12, 14:40 polecam przetestowane przez nas kalosze Befado, z lekkiej pianki, z wyjmowanym ocieplaczem i dodatkowymi wkładkami. Zdjęcie przekłamuje kolor, są w rzeczywistości jasnofioletowe. sklep.befado.pl/index.php?c=produkt&id_pro=6562 Moje dziecko też ma szczupłą nogę i wąską stopę a tej jej nie klapią i lekko się w nich chodzi. Jedyna ich wada to brak ściągacza u góry - jeśli dziecko mocno skacze w kałużach trochę wody dostaje się do środka. całe szczęście ocieplacz można wyjąć i łatwo wysuszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa-ef Re: Kalosze 31.08.12, 20:03 Wiesz, gdzie można zobaczyć tabelkę z długościami wkładek? Na stronie Befado nie znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia5981 Re: Kalosze 14.09.12, 13:21 nie znalazłam rozmiarówki do tego modelu. Mogę zmierzyć wkładkę w rozm. 26 które my mamy, ewentualnie zerknij na aukcje allegro, tam czasem są podane długości wkładek. Odpowiedz Link Zgłoś
karinkaad Re: Kalosze 01.09.12, 16:29 polecam kalosze crocs, super lekkie i nie spadają z chudziutkiej stopy Odpowiedz Link Zgłoś