Dodaj do ulubionych

Żyrafa Sophie

07.07.15, 19:05
Znacie ten gryzak? Słyszałam o nim różne zachwyty. Jest drogi. Czy wart jest swojej ceny?
Obserwuj wątek
    • babybump Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 19:25
      Moja córka uwielbiała, ale...odgryzła jej nogę i prawie by się nie udławiła. Dobrze, że nigdy samą ją z żyrafą nie zostawiałam.
      Czytałam, że to feler Zośki. Firma nawet przez jakiś czas wycofała je z rynku.
      Czy warta ceny? Nie. Są inne gryzaki równie skuteczne.
      • justaaaaa Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 19:46
        O matko! To bardzo niebezpieczne. Chyba mnie właśnie skutecznie zniechęciłaś.
        • babybump Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 19:53
          bc.ctvnews.ca/mom-sparks-safety-concerns-over-popular-baby-toy-1.1977999

Jest też sporo opinii w internecie o tym, że dzieci krztuszą się, bo wkładają sobie nogę Zośki głęboko do gardła. My dostaliśmy w prezencie dla drugiego dziecka, ale nie będę tym razem jej używać.
    • tommama Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 19:39
      ja pożałowałam kasy, nie chciałam tyle na gryzaka wydawać uncertain
    • kamagama Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 20:08
      Byłam bardzo sceptyczna do tej zabawki,miałam nie kupować.Przy pierwszej córce nie uleglam,przy drugiej dostaliśmy w prezencie. Okazala się hitem. Żaden inny gryzak,grzechotka nie potrafi zajac mojej 5miesiecznej córki,a tu na sam widok Zośki sie trzęsie z radości. Gryzie ją,raz głowę,raz noge,obraca w kolko.Rozpacz jak jej spadnie. Chociaż jak przeczytałam post babybump to będę uważać,żeby tez nic jej nie amputowala😃
      • babybump Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 20:25
        Mi Zośka nie podoba się też z tego względu, że nie mogę jej myć w zmywarce (wszystkie inne plastikowe zabawki wrzucam na górną półkę i myję bez problemu). I ciężko też myć te wszystkie zakamarki pod bieżącą wodą. Woda niestety powoduje, że przestaje piszczeć.
        • kamagama Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 20:35
          Myje pod bieżącą wodą i rzeczywiście coraz gorzej piszczy,dlatego uważam żeby nie nalala sie woda do środka.

Właśnie sobie ją obejrzałam i sporo jest tam rzeczy do odgryzienia: Uszy, różki,nogi. No nic od dzisiaj Zośka pod specjalnym nadzorem😃
        • sruba_rzymska Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 10:26
          ale jak wyschnie, to znowu piszczy, wystarczy kilka minut poczekać
    • zabka141 Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 20:36
      Ja znam, pierwszy dostalismy w prezencie. Potem sie zgubil i kupilam drugi. A potem drugi sie zgubil (podobno odnalazl juz u dziadkow) i mielismy trzeci.

Bardzo polecam, ale ten maly (nie ta taka duza zyrafe). U nas pomagalo, a poza tym to inne gryzaki corce nie podeszly.
      • zabka141 Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 20:38
        Widze ze dziewczyny pisza o tej duzej. My mielismy takie: zyrafa-sophie.pl/so-pure/141-duet-gryzakow-zyrafa-sophie-so-pure-3056562201109.html

Nic nigdy im sie nie oderwalo.
        • justaaaaa Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 21:03
          Ja też byłam skłonna kupić tę mniejszą bo wydawało mi się że w tej dużej dziecko może zbyt głęboko włożyć nogę. Tylko że ta mala chyba nie jest z naturalnej gumy więc chyba nie jest taka miękka. Jeśli się mylę to wyprowadź mnie proszę z błędu
          • zabka141 Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 21:45
            Chyba za dwa rodzaje - bardziej miekka i srednia. Generalnie to one sa raczej twardsze, ale mozesz wyginac. Dla zabkujacego malucha super.
      • atorodos Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 21:35
        Do tej żyrafy można dokupić szelki, z wózka nie wypadnie wink
    • atorodos Re: Żyrafa Sophie 07.07.15, 21:34
      Ja kupiłam tą żyrafę jak mała miała 6 miesięcy. Trochę zainteresowania było, ale nie to że jakiś szał. nie kupiłabym drugi raz.
    • sruba_rzymska Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 10:31
      Żyrafa jest fajna i moje dziecko chętnie ją gryzie, ale jakiegoś większego szału nie ma. Tego samego producenta są też takie śmieszne grzybki do gryzienia i one bardziej pasują mojemu dziecku, więc je mogę polecić. Za to nie polecam piłek (trzy w zestawie, na każdej wypukły pyszczek żyrafy) - zdecydowanie nie warte swojej ceny.
    • eowen Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 10:47
      Zośkę mała dostała jakoś na samym początku. Przez długi czas ją ignorowała, zresztą starałam się też jej nie stawiać obok niej w łóżeczku - oczami wyobraźni widziałam, jak się przewraca i pyszczkiem trafia prosto w oko córki.

Ale teraz to jest hit. Wygląda jak drapieżne zwierzątko, gdy próbuje ze wszystkich stron ją obgryźć wink
    • 4sowka4 Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 13:46
      Dostałam nie wiedzac, ze jest taka znana. Moja mala nie przepada, chyba, ze ja jej tym piszcze.
      • bieniewicka Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 14:31
        No dzieciaki szaleją za tymi żyrafkami. My mieliśmy taką małą czerwoną, ukochała sobie ją córcia. Gdy będzie drugi bobas na stanie to na pewno się zaopatrzymy - albo dostaniemy w prezencie wink
        • ela.dzi Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 14:38
          A szykuje się drugi bobas smile ?
          • bieniewicka Re: Żyrafa Sophie 08.07.15, 14:42
            A nie nie ela big_grin Tak "kiedyś" miałam na myśli ;D Na razie jestem w pełni ukontentowana niedospaniem i zalataniem przy mej damie, za więcej senkju werymacz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka