Dodaj do ulubionych

ŁÓŻECZKO!!!!!

26.11.05, 19:41
Mam pytanie: czy któraś z Was ma łóżeczko o długości 90 cm??
Obserwuj wątek
    • mart44 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 26.11.05, 20:49
      Nie mam, ale osobiście uważam, że to bezsensu. Jeśli kierują Tobą względy
      finansowe - wiedz, że za pół roku będziesz kupowała następne, większe
      łóżeczko.Jeśli mieszkaniowe - lepszym rozwiązaniem jest łóżeczko turystyczne
      składane na noc/w miarę potrzeby.
      Jedyny sens łóżeczka o takim rozmiarze - na okres noworodkowy kiedy dziecko lubi
      ciasnotę.
      Pozdrawiam!
      • jotemka Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 26.11.05, 22:13
        No własnie kierują mną tylko względy mieszkaniowe - najwygodniej byłoby ustawic
        łozeczko w takim miejscu, które determinuje długość 90 cm. I własnie myślałam o
        okresie do pół roku (ale to już chyba wówczas za krótkie będzie?) kiedy to można
        będzie myśleć o tym, żeby mały spał sam a my w pokoju obok.
        Ale z tego co widzę w necie (a obejrzałam już chyba łóżeczka wszystkich firm)
        standard to 120 cm, a turystyczne od 100, więc i tak trzeba będzie pokombinować.
        Dzięki za odpowiedz smile
        Pozdrawiam
        • asia06 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 04:23
          Bo ja wiem, czy za krotkie dla polroczniaka. Moja mala ma 5 i pol miesiaca i
          zaczyna nosic ubranka na 68, wiec do 90 jej jeszcze daleko. A dziecko do pol
          roczku jeszcze po lozeczku "nie chodzi", wstaje tak, jak sie je polozy.
        • jakw Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 10:19
          Możesz się też zastanowić nad jakimś wiklinowym koszem dla maluszka.
    • app7 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 00:32
      Dobrym tymczasowym rozwiązaniem jeśli chodzi o mało miejsca w mieszkaniu jest
      tez zakup wózeczka-łóżeczka,czyli takiego kosza z baldachimem.Zakupiłam taki na
      allegro za 160zł.Zajął bardzo mało miejsca,dzięki kółeczkom można go było
      przesuwać po całym mieszkaniu i idelnie się sprawdza na pierwszw m-ce życia
      niemowlaczka.Polecam takie rozwiazanie!!!
    • jotemka Dzięki za rady!!! 27.11.05, 10:49
      Właśnie myślę nad tym wózeczko-łóżeczkiem. Koszyk też braliśmy pod uwagę, ale z
      tego co wiem, są problemy z materacami do koszyków, bo koszyki miają różne
      dziwne wymiary. Czy ktoś rozwiązał ten problem?
      Sama spałam jako niemowle w koszyku i było bardzo dobrze (jak twierdzi moja mama).
      • monia0000 Re: Dzięki za rady!!! 27.11.05, 12:33
        My mamy taki wózek-łóżeczko z wikliny kupione na allegro i jak na razie bardzo
        sobie chwalimy! mamy małe mieszkanie - pokój dzienny + sypialnia + aneks
        kuchenny w jednym wiec jak się coś gotuje lub zmywa naczynia to wyjeżdzamy z
        naszym małym do pokoju starszego syna i jest oki smile Pozdrawiam i polecam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka