jotemka 26.11.05, 19:41 Mam pytanie: czy któraś z Was ma łóżeczko o długości 90 cm?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mart44 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 26.11.05, 20:49 Nie mam, ale osobiście uważam, że to bezsensu. Jeśli kierują Tobą względy finansowe - wiedz, że za pół roku będziesz kupowała następne, większe łóżeczko.Jeśli mieszkaniowe - lepszym rozwiązaniem jest łóżeczko turystyczne składane na noc/w miarę potrzeby. Jedyny sens łóżeczka o takim rozmiarze - na okres noworodkowy kiedy dziecko lubi ciasnotę. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
jotemka Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 26.11.05, 22:13 No własnie kierują mną tylko względy mieszkaniowe - najwygodniej byłoby ustawic łozeczko w takim miejscu, które determinuje długość 90 cm. I własnie myślałam o okresie do pół roku (ale to już chyba wówczas za krótkie będzie?) kiedy to można będzie myśleć o tym, żeby mały spał sam a my w pokoju obok. Ale z tego co widzę w necie (a obejrzałam już chyba łóżeczka wszystkich firm) standard to 120 cm, a turystyczne od 100, więc i tak trzeba będzie pokombinować. Dzięki za odpowiedz Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
asia06 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 04:23 Bo ja wiem, czy za krotkie dla polroczniaka. Moja mala ma 5 i pol miesiaca i zaczyna nosic ubranka na 68, wiec do 90 jej jeszcze daleko. A dziecko do pol roczku jeszcze po lozeczku "nie chodzi", wstaje tak, jak sie je polozy. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 10:19 Możesz się też zastanowić nad jakimś wiklinowym koszem dla maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
app7 Re: ŁÓŻECZKO!!!!! 27.11.05, 00:32 Dobrym tymczasowym rozwiązaniem jeśli chodzi o mało miejsca w mieszkaniu jest tez zakup wózeczka-łóżeczka,czyli takiego kosza z baldachimem.Zakupiłam taki na allegro za 160zł.Zajął bardzo mało miejsca,dzięki kółeczkom można go było przesuwać po całym mieszkaniu i idelnie się sprawdza na pierwszw m-ce życia niemowlaczka.Polecam takie rozwiazanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jotemka Dzięki za rady!!! 27.11.05, 10:49 Właśnie myślę nad tym wózeczko-łóżeczkiem. Koszyk też braliśmy pod uwagę, ale z tego co wiem, są problemy z materacami do koszyków, bo koszyki miają różne dziwne wymiary. Czy ktoś rozwiązał ten problem? Sama spałam jako niemowle w koszyku i było bardzo dobrze (jak twierdzi moja mama). Odpowiedz Link Zgłoś
monia0000 Re: Dzięki za rady!!! 27.11.05, 12:33 My mamy taki wózek-łóżeczko z wikliny kupione na allegro i jak na razie bardzo sobie chwalimy! mamy małe mieszkanie - pokój dzienny + sypialnia + aneks kuchenny w jednym wiec jak się coś gotuje lub zmywa naczynia to wyjeżdzamy z naszym małym do pokoju starszego syna i jest oki Pozdrawiam i polecam! Odpowiedz Link Zgłoś