gugusiaczek Re: RP7 06.01.04, 14:12 Jak to jest z tymi RP7?Czy tylko do konca zeszlego roku?Jeden z bylych pracodawcow,zwodzil mnie tak,ze do tej pory nie dostalam od niego tego zaswiadczenia!!Co mam teraz zrobic? czekam na wiadomosci Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
burza4 Re: RP7 07.01.04, 15:16 już przedłużyli, bo połowa ludzi się nie wyrobiła z tym zbieraniem kwitów. Ale nie pamiętam niestety do kiedy. Najlepiej złożyć wniosek o ustalenie kapitału na bazie tych dokumentów, które się ma, a potem ewentualnie jak coś dojdzie, to ZUS musi to przeliczyć na nowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dora1976 Re: RP7 26.02.04, 18:13 Jak to właśnie jest? w 1997 i 1998 roku pracowałam jako uczeń na podstawie umowy o pracę, czy musze teraz występować do tej firmy z Rp7 jakie druki muszę wysłać i czy muszę sama coś wypełniać????? Odpowiedz Link Zgłoś
asiaap Re: RP7 27.02.04, 09:52 tak, powinnas wystapic do firmy z prosba o wystawienie Rp-7. musisz udokumentowac caly okres zatrudnienia do 31.12.98r z tego co rozumiem musisz sama skladac wniosek o naliczenie kapitalu poczatkowego do ZUSu, gdybys byla zatrudniona zrobilby to za Ciebie Twoj pracodawca. Powinnas zlozyc: -druk KP-1-wniosek o ustalenie kapitalu poczatkowego -Rp-6-kwestionariusz dot okresow skladkowych i nieskladkowych -Rp-7 otrzymane od firm , w ktorych bylas zatrudniona do 31.1298 -swiadectwa pracy(ew uwierzytelnione kopie) jesli jest klopot z wyegzekwowaniem Rp-7 . np firma juz nie istnieje mozna zlozyc leg ubezpieczeniowa z wpisanymi zarobkami. masz na to czas do konca 2006 roku pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś