Dodaj do ulubionych

Jak zapłacą za L 4

27.01.11, 22:03
Kochani jestem obecnie na L4 z powodu choroby, mam pytanie jak będe rozliczana jeśli zajdę w ciąże? Wiem że przejdę z 80 proc na 100 proc. ale czy średnia wyliczana na te 100 proc będzie brana również z tych mies. chorobowego?
Mam mętlik w głowie.
Obserwuj wątek
    • unia78 Re: Jak zapłacą za L 4 27.01.11, 23:23
      Chorobowe jest liczone z 3 ostatnich przepracowanych miesięcy. Ewentualne nieobecności, to urlop wypoczynkowy, okolicznościowy. Chorobowe i opieki nad chorym dzieckiem przesuwają en okres. Tzn. Teraz jesteś na chorobowym. Byłaś po 2 dni w każdym z miesiąca od maja do grudnia 2010. Czyli chorobowe będziesz miała liczone z luty, marzec, kwiecień 2010.
      No i jeszcze jedno. Jak miałaś nową umowę, a jutro idziesz na l4, to liczone jest z tej nowej umowy, a nie 3 miesięcznej ciągłości bez chorowania.
      Pokręcone wink
      Pozdrawiam - Paulina
      • filipianka Re: Jak zapłacą za L 4 28.01.11, 11:31
        > Chorobowe jest liczone z 3 ostatnich przepracowanych miesięcy.

taaaa.....
      • aurinko Re: Jak zapłacą za L 4 28.01.11, 15:12
        unia78 napisała:

> Chorobowe jest liczone z 3 ostatnich przepracowanych miesięcy.

Skąd masz takie rewelacje? Wprowadzasz dziewczynę w błąd, pomijając już dalsze bzdury jakie napisałaś.
    • aurinko Re: Jak zapłacą za L 4 28.01.11, 15:15
      katharin napisała:

> czy średnia wyl
      > iczana na te 100 proc będzie brana również z tych mies. chorobowego?

Tak.
      Średnia jest wyliczana z ostatnich 12 miesięcy.
    • ib_k Re: Jak zapłacą za L 4 28.01.11, 15:47
      katharin napisała:
      czy średnia wyl
      > iczana na te 100 proc będzie brana również z tych mies. chorobowego?

co to znaczy "z tych mies. chorobowego?

średnia będzie z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc z chorobą, mogą to być bardzo odległe 12 miesięcy o ile między zasiłkami (różnego rodzaju) nie było przepracowanych pełnych 3 miesięcy
      • katharin Re: Jak zapłacą za L 4 30.01.11, 12:05
        To jest tak że obecnie jestem na L4 z powodu choroby ale mam pytanie jak mnie rozliczą jak podczas tej choroby zajdę w ciąże?
        Normalnie tylko przeliczą jako 100 procent?Czy jeśli choruje dłużej niż miesiąc średnią liczą mi też z tego miesiąca chorobowego? Bo chorobowe zaniża tą średnią.
        • ib_k Re: Jak zapłacą za L 4 30.01.11, 13:27
          > Normalnie tylko przeliczą jako 100 procent?

jeżeli między tą obecną chorobą a chorobą w czasie ciąży nie przepracujesz pełnych 3 miesięcy, podstawa będzie taka sam jak obecnie tylko zamiast 80% dostaniesz 100% średniej
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka