Dodaj do ulubionych

Świadectwo pracy-problem

06.03.12, 13:11
Witam
Mam mały problem ze świadectwem pracy.
W firmie pracowałam od 2006r. W 2007 byłam rok na wychowawczym. Umowa skończyła mi się 29 lutego br. a na chorobowaym jestm od 1 lutego a kończy mi się 15 marca.
Dostałam świadectwo pracy, na którym było wpisane chorobowe z tego roku, ale zapomnieli o wychowawczym. Dostałam pocztą drugie świadectwo pracy, na którym był wychowawczy, ale na tym mi już wpisali wszystkie chorobowe od 2006r.
I w zawiazku z tym mam pytanko co mam teraz zrobić mam dwa świadectwa pracy, czy na tym drugim mogli mi wpisac wszystkie chorobowe czy tylko z tego roku się wpisuje?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • yoka1 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:24
      chorobowe muszą być wszystkie z okresu świadczenia pracy danemu pracodawcy.

Ale czemu przysłali Ci drugie? W ramach korekty? Jeśli tak, to pierwsze jest do zwrotu i zniszczenia
      • k.g0 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:36
        Myslałam ze tyko za ten rok ma być chorobowe, przynajmniej mój mąż tak miał. Te drugie mi przysłali bo zapomnieli tam wychowawczego wpisac(nie jest to korekta tylko nowe świadectwo) Przyszły pracodawca będzie się napewno wypytywał o każde L4uncertain A co by było jak dałabym te 1?
        • yoka1 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:40
          ale nie możesz mieć 2 świadectw!!! z jednego miejsca pracy. Zażądaj korekty póki masz czas na to.

Twoje oszustwo i tak wyjdzie, bo wszystkie dane są w ZUSie, czyli wszystkie dni L4 i wychowawczy, a skoro masz dziecko, to chyba normalne że częściej byłaś na L4 niż kobieta bezdzietna.
          • k.g0 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:43
            oki, dziękuje bardzo. Te pierwsze zniszcze albo im odeśle
            pozdrawiam
        • wjw2 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:45
          > Przyszły pracodawca będzie się napewno wypytywał o każd
          > e L4uncertain A co by było jak dałabym te 1?

A skąd takie informacje?
          Szukałam pracy jakiś czas, odbyłam naście rozmów kwalifikacyjnych, żaden potencjalny pracodawca nie pytał o świadectwo pracy.
          Nie wiem jak jest w innych firmach, u mnie nowy pracownik przedkłada świadectwo pracy z ostatniego miejsca zatruenienia dopiero, gdy wypełnia dokumenty związane z zatrudnieniem, znaczy jest zatrudniony już.

• k.g0 Re: Świadectwo pracy-problem 06.03.12, 13:52
            To była moja pierwsza praca i już nie pamiętałam jak to wyglądało dziękismile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka