Dodaj do ulubionych

konto dla niemowlaka

06.09.05, 14:21
drogie mamy
chciałabym swojemu szkrabkowi (10,5 m-ca) założyć takie konto, albo coś w co
mogłabym ulokować troszkę pieniędzy. Nie wiem tylko jak się za to zabrać, czy
w ogóle mozna otworzyć jakieś coś dla takiego bąka.
Jeśli macie jakieś doświadczenia to podzielcie się ze mną.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ada_zie Re: konto dla niemowlaka 06.09.05, 14:29
      są rózne rodzaje polis i funduszy inwestycyjnych ewentualnie zwykłe subkonto do
      własnego rachunku bankowego i zlecenie stałe na przelew pewnej sumki co jakis
      czas...
      • lichtena Re: konto dla niemowlaka 06.09.05, 14:44
        tak, ogólnie to ja wiem...
        chodziło mi bardziej o konkretne przykłady mam, które już coś takiego
        praktykowały
    • wana Re: konto dla niemowlaka 06.09.05, 15:40
      Moje dzieci od dziadka dostały na roczki rachunki bankowe, walutowe, a nazywa
      się to: konto dla osoby małoletniej. Idź do banku i Ci wszystko powiedzą. Jedno
      konto ma już 6 lat, drugie dopiero rok (dziadek je zasila na urodziny wink)) ).
      Uważam, zę to bardzo dobry pomysł.
      Pozdrawiam
      wana
    • agata_to_ja Re: konto dla niemowlaka 06.09.05, 15:51
      Ja myślę, że najlepszy pomysł to fundusz inwestycyjny. Na zwykłym koncie
      pieniądze nie zarabiają, a więc tracą na wartości.
      Na przykład mbank ma taka usługę, można za jego pośrednictwem inwestować w
      fundusze, można wybierać czy chce się bnardziej czy mniej agresywnie inwestować.
      Właśnie się przymierzam do tego.
      • gugusiaczek Re: konto dla niemowlaka 06.09.05, 21:28
        Napisz do mnie na priva,nie chce tu robic jakies reklamy
        Ja mialam podobny problem i juz go rozwiazalam i jestem zadowolona
        Pozdrawiam Gosia
        • bea-ta Re: konto dla niemowlaka 08.09.05, 10:36
          W Banku Zachodnim założyłam fundusz inwestycyjny Barka na siebie( na malucha
          wszelkie lokaty w przypadku likwidacji wymagają wyroku sądu opiekuńczego dopóki
          dziecko nie skończy 13 lat!Głupota moim zdaniem). W PKO S.A. czy PKO B.P
          wystarczy zgoda obojga rodziców. Ja wybrałam z róznych praktycznych wzgledów BZ.
          Tu masz link dlaciebie.bzwbk.pl/10097 lub
          www.bankier.pl/inwestowanie/fundusze/pso/?plan=33
          ja wybrałam fundusz ochrony kapitału - bezpieczniejszy gdzie mały ma pieniażki z
          chcin i dopłacam kiedy mam ochote sume nie mniejsza niz 500 zł - wystarczy raz
          do roku. Dla babci jako prezent na roczrk do wpłacania wybrałam fundusz
          stabilnego wzrostu - dziadkwie wpłacają co miesiąc po 200zł. Opcje sa rózne. BKO
          S.A ma mniejsze prowizje - pobiera ja bak na początku w zalezności od funduszu i
          kwoty wpłaty - ja uniknęłam tego, bo suma była odpowiednio wysoka. Ja jestem
          włąścicielem funduszu zaś pełnomocnikiem moja mama i wr. smierci ona zadysopuje
          środkami na rzecz syna jesli będzie niepełnoletni. pełnomocnika wybierasz kogo
          chcesz.
          Myslelismy na NN Bank sląski Młody Lew czy coś koło tego albo w CU, ale tam
          przede wzsystkim nastawia sie na ubezpieczenie smyka wr smierci rodziców a nie
          inwestycje. Sa to polisy mieszane- część ubezpieczeniowa i część inwestyczyjna
          Ty wybierasz proporcje, ale wpłaty po 300zl miesięcznie z czego sporo kwote
          zabiera agent ubezpieczeniowy.
          Tu jest link www3.ing.pl/u235/navi/110533/
          www.cu.com.pl/Portal?secId=21338O076S6S1P0AQX1M732R
          Pozdrawiam, Beata
      • kas2 Re: konto dla niemowlaka 08.09.05, 20:56
        polisaposagowa min w comersial unoin najnizsza wplatamiesieczna 50zl mozna do
        18 lub 25 roku zycia dziecka do tego jest ubezpieczenie na zycie moje maluchy
        maja
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka