Dodaj do ulubionych

Bankomat nie wypłacił

28.11.06, 11:12
dziewczyny, poradźcie, bo zdarzyło mi się to wczoraj i kurka, jestem w
patowej sytuacji. Chciałam wypłacić kaskę na prezent dla małża i zakupy
jedzeniowe. Mam konto w inteligo, wypłacałam w PKO BP. Transakcja została
przerwana (jak ujęła to pani w banku), kaski nie dostałam, natomiast
zablokowało mi tą kwotę na koncie. To było 500 zł. I to były moje ostatnie,
uskrybane na prezent pieniadze. Myślałam, że telefon i kilka godzin
oczekiwania rozwiąże sprawę, ale nie ma lekko. Teraz dowiedziałam się, że
zwykle trwa ok. trzech do siedmu dni. A nawet jak złożę reklamację, czy jak
to zwał, to i tak bank ma na odpowiedź 30 dni (sic!).
Pani w słuchawce mówi, że mogę tylko cierpliwie poczekać, ha, ha, ha!!!
Czy spotkałyście się z taką sytuacją? Czy bank, jako, że to z jego winy
transakcja nie doszła do skutku nie ma
a) po moim monicie rozliczyć tej transakcji w trybie pilnym
b) skoro zablokował mi środki z powodu swojego błędu, nie powinien zaocznie
udzielić mi wypłaty tych środków? czy w ogóle jakkolwiek zająć się tą
sprawą, a nie kazać czekać?

Co o tym myślicie?
Joanna

Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 11:16
      Hm, mnie kiedyś bankomat wypłacił 100 zł zamiast 200 zł (dwie pięćdzisiątki).
      Moje konto zostało obciążone na 200 zł. Też natychmiast zadzwoniłam i kazali
      kilka dni czekać. Ku mojemu zaskoczeniu po 7 dniach skasowano mi na koncie
      jedną stówkę. Prawdopodonie ktoś pomylił kasetki w bankomacie (50 złotówki i
      100 złotówki). Podejrzewam, że u Ciebie będzie podobnie. Potrzebują kilka dni,
      by sprawdzić, jaki jest stan bankomatu.

Gąskama
    • luciii niestety, może być tak, jak Ci powiedzieli :( 28.11.06, 11:18
      też tego nie pojmuję, ale bank zawsze będzie górą nad klientem, nawet jak nie
      ma ku temu podstaw ;/

pozostaje życzyć, byś kasę odzyskała jak najszybciej

ja z podobnego powodu już z rok temu zrezygnowałam z ich usług
      z bankiem, w którym obecnie mam konto mam święty spokój <odpukać>
      • mysiam Re: niestety, może być tak, jak Ci powiedzieli :( 28.11.06, 11:22
        nie pocieszę Cię...to zdarzylo mi sie juz dwukrotnie w lasnie w bankomatach
        pko...
        też nie dostalam kasy,ale na wydruku z bankomatu transakcja uznana byla za
        dokonaną...
        tez czekalam ; raz ponad miesiąc ,raz tydzień
        i też raz wyciągalam ostatnią stowke z konta i ...zostalam bez kasy;-((
      • mamaszymka12 Re: niestety, może być tak, jak Ci powiedzieli :( 28.11.06, 11:31
        luciii napisała:

> też tego nie pojmuję, ale bank zawsze będzie górą nad klientem, nawet jak nie
        > ma ku temu podstaw ;/
        >
        > pozostaje życzyć, byś kasę odzyskała jak najszybciej
        >
        > ja z podobnego powodu już z rok temu zrezygnowałam z ich usług
        > z bankiem, w którym obecnie mam konto mam święty spokój <odpukać>

lucii jesteś trollem, nie oszukuj, na każdym forum piszesz to samo.
    • nisar Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 11:24
      Obawiam się że nic poza czekaniem nie można zrobić. Bank czeka bowiem na tzw.
      rozliczenie bankomatu i dopiero wtedy odblokuje Ci pieniądze na koncie.
      • jomamma Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 11:34
        Ciekawa jestem czy tak się ma sprawa jeśli chodzi o VIP-a? Myślicie, że też ich
        tak zbywają? Inna rzecz, że taki to pewnie 500 zł ma na przysłowiowe waciki, to
        co mu zależy smile
    • wieczna-gosia Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:27
      mi sie tak zdarzylo w mbanku, ale czekalam niecale 24 godziny- az mnei zdziwilo
      bo oni przeciez nie maja wlasnych bankomatow....
    • iljana Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:33
      Mnie tez keidyś bankomat nie wypłacił 800 zł, a zdjął z konta. Sprawę
      załatwiono dość szybko, ale pismo pisałam już następnego dnia, i zaniosłam do
      placówki, przy którym był bankomat.

Może powinnaś po tej akcji iść od razu do kasy w banku i wypłacić 500zł.
      Najpewniej jeszcze nie wykazano o transakcji bankomatowej i pieniądze masz na
      koncie.
      • jomamma Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:42
        mam powiadomienia sms-owe i otrzymałam taki o obciążeniu konta kwotą, której
        nie dostałam. Pani w infolinii też potwierdziła zablokowanie nieszczęsnych 500
        zł., a pani z infolinii PKO BP, którego był bank zwyczajnie mnie spławiła,
        mówiąc, że u niej nic nie załatwię, tylko i wyłącznie przez swój bank. No cóż,
        mija 24 godz. złożyłam jakis monit i będę sobie czekać. I chyba zacznę
        kombinować od kogo teraz pożyczyć... Ech, żyzń parchataja... smile

• elza78 Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:37
      moj malzon ostatnio zaplacil karta w realu, w srodku transakcji przerwalo
      polaczenie po kilku minutach dal gotowke ale srodki na koncie zablokowalo...
      czekalismy dokladnie tyle ile bank mial na ich odblokowanie czyli 14 dni...
    • iza245 Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:43
      Też miałam kiedyś taką sytuację, w inteligo (bankomat PKO BP), nie wypłacił mi
      200 zł, a z konta zeszło. Złożyłam natychmiast reklamację i dowiedziałam się,
      że musze czekać do trzech miesięcy. Po tym czasie(zero odzewu)okazało się, że
      panienka z banku w ogóle nie wysłała mojej reklamacji do placówki PKO, do
      której należał ów bankomat(było to w drodze na wakacje, nie w moim mieście).
      Zrobiłam dym okropny i wtedy juz szybko kasę oddali, jak sie okazało wyszło to
      zaraz, mieli nadwyżkę na tym bankomacie, właśnie te 200 zł.
    • chupachups1 Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 13:58
      To wszystko zależy z jakiego bankomatu wypłacałaś pieniadze. Jeśli z bankomatu
      PKO BP, to sprawa powinna sie w miarę szybko rozwiązać. Natomiast jeśli z
      bankomatu obcego banku bądź Euronetu, to PKO BP czeka na rozliczenie transakcji
      przez PolCard i może to trwać do 7 dni roboczych ( i z reguły tyle też trwa).
      Nie wiem jaki system ma PKO BP, czy ich bankomaty połączone są on-line z
      systemem bankowym, ale jeśli tak jest, to duzo zależy od dobrej woli
      pracowników oddziału - po prostu trzeba rozliczyć bankomat.
    • ka-ja Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 14:58
      U mnie to samo,wypłacałam ostatnie pieniądze.Kiedy mi bankomat nie wypłacił
      poszłam prosto do banku,i grzecznie poinformowałam ,że bez pieniędzy nie
      wyjdę.Trwało to jakieś 3 godziny ale Pani załatwiła!Bankomat nie należał do
      Banku w którym mam konto.
      • chupachups1 Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 15:02
        Jasne, że tak naprawdę wszystko sie da załatwić. Zawsze są jakieś procedury
        awaryjne, tylko wszystko zależy od poziomu decyzyjności.
    • agnes123 Re: Bankomat nie wypłacił 28.11.06, 15:28
      Spotkała mnie podobna sytuacja jakieś miesiąc temu - nie raczej dwa
      miesiące.Cała sprawa ciągnęła się przeszło 3 tygodnie crying( Ale oddali kasę -
      no smile
    • iwonag25 Mialam identycznie 28.11.06, 23:15
      Konto w inteligo, wyplata z bankomatu - pierwszy raz: nic. Myslalam ze pomylka
      i wybralam drugi raz. Komunikat ze wyplacono, sms z obciazeniem, pieniedzy
      brak. Na drugi dzien okazalo sie ze pieniadze sa na koncie, bez zadnych
      reklamacji, bez ingerowania.
    • michalina7 Re: Bankomat nie wypłacił 29.11.06, 15:31
      Nienawidze PKO i sposobu, w jaki traktują klientów. Ja kiedys chciałam wypłacić
      5 tys. z konta internetowego (było takie przed Inteligo). Za dużo żeby wyciągnąć
      z bankomatu więc stanęłam do kasy. Pani kazała okazać mi dodatkowy dokument
      tożsamości oprócz dow. osobistego, ale nie mogło to być prawo jazdy. Wkurzona
      pojechałam do domu po paszport. Po odstaniu w kolejce dowiedziałam się, że żeby
      wypłacić kasę z konta internetowego muszę mieć założony rachunek ROR i poprzez
      ten rachunek będę mogła pieniądze wyciągnać(to byl ich nowy przepis). I tutaj
      już wkurzyłam się na maksa. Powiedziałam, że nie bede zakładac zadnych trefnych
      rachunków tylko po to zeby wypłacic swoją kasę z rachunku który już mam założony
      w tym banku. Wykrzyczałam, ze nie wyjdę z banku aż kasy mi nie wypłaca i nawet
      nie opuszczę kolejki tylko tak będę stała przy kasie aż tego nie załatwią i że
      skoro zmieniły się przepisy (wczesniej wypłacałam duże kwoty po okazaniu tylko
      dow. osobistego i bez RORu) to powinni mnie wcześniej o tym pisemnie
      poinformować. Piekliłam się tak przez pół godziny, ludzie w kolejce też bo były
      czynne tylko 2 okienka z których ja jedno blokowałam (dziwie się swoją drogą że
      nie wezwali ochrony) aż kasę mi wypłacili. Bardzo szybko zamknęłam konto w PKO.
    • anik801 Re: Bankomat nie wypłacił 29.11.06, 16:36
      Nas w PKO BP chcieli oszukać na 500zł!Dobrze,że mój mąż był tego dnia w banku!
      W sumie wtedy było sporo kasy na koncie i nawet byśmy się nie zorientowali.
      Pani stwierdziła,że tego dnia była wypłacana kasa w bankomacie.Mój mąż zaczął
      się z nią kłócić,że nic nie było wypłacane.Pani stwierdziła,że jeśli pin został
      wprowadzony to kasy nie zwrócą.Oczywiście okazało się,że nie było wypłacane!
      Kasę zwrócili.W tym samym banku wciągnęło mi kartę,idę więc z awanturą,że niby
      dlaczego?Pani do mnie,że konto zostało zlikwidowane!Myślałam,że mnie szlag
      trafi!Mówię do babki,żeby mi pokazała nasze wnioski o likwidację konta.Babka
      szuka,woła następną,widzę jak są coraz bardziej zdenerwowane.Nagle pani
      podchodzi i niemal kłaniając się przeprasza!Że jej się pomyliło i że ona
      nichcący zlikwidowała nam konto!Byłam w szoku!Jak można komuś zlikwidować
      konto,które jest cały czas w użytku?Bank ten również jakoś przez ponad rok nie
      potrafił przyswoić sobie zmiany naszych danych adresowych,zmiany numeru
      tel.smsy wysyłał na stary numer.I tak mogłabym wyliczać!Jeden wielki burdel i
      nic więcej!Raczej z ich strony nic mnie już nie zdziwi!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka