msoszka 11.12.06, 13:23 jestem na urlopie wychowawczym czy przysługują mi talony świąteczne? kadrowa twierdzi że nie, czy ma rację? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masumi2006 Re: talony na wychowawczym 11.12.06, 13:24 Ja dostałam.Pracuję w służbie zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: talony na wychowawczym 11.12.06, 13:27 czyli jakieś dziwne przepisy są w miom zakładzie pracy? dlaczego inni mają a ja mie????? dodam że jest to sp.z o.o. - sieć sklepów Odpowiedz Link Zgłoś
masumi2006 Re: talony na wychowawczym 11.12.06, 13:29 Nie znam się na przepisach.Kiedyś np w moim zakładzie pracy talony dostawali też emeryci(na mniejszą kwotę niż pracujący,ale zawsze dostawali).W tym roku już nie.Nie wiem z czego to wynika. Odpowiedz Link Zgłoś
elkusia Re: talony na wychowawczym 11.12.06, 13:28 no właśnie dużo zależy gdzie pracujesz i co Twoja firma ma zapisane w regulaminie wynagradzania lub zakł. funduszu świadczeń socjalnych Odpowiedz Link Zgłoś
msoszka Re: talony na wychowawczym 11.12.06, 13:32 elkusia dzięki ale jak mam teraz sprawdzic regulamin? nawet jak zadzwonie i poproszę to nikt mi go nie przeczyta i nie wyjaśni - wrrrr..... zgroza!!! czyli nic nie mogę zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
petra2003 Re: talony na wychowawczym 12.12.06, 17:43 Sądzę, że nie jeżeli zakład musiałby od nich odprowdzić podatek, bo jak ma to zrobić skoro przebywasz na urlopie wychowawczym??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bea24 Re: talony na wychowawczym 13.12.06, 08:34 Zapłacenie podatku to akurat żaden problem, ja w tamtym roku dostałam bony, a podatek za nie musiałam zapłacić w kasie firmy. Zresztą i tak w rozliczeniu rocznym urząd skarbowy mi go oddał Z tego co co wiem to to czy na wychowawczym dostajemy bony jest tylko zależne od "dobrej woli" lub raczej regulaminu firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: talony na wychowawczym 13.12.06, 07:19 jestem na wychowawczym trzeci rok, nigdy nie dostałam talonów, tylko paczki dla dzieci. Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś
natkare Re: talony na wychowawczym 13.12.06, 12:23 Pracuję w szpitalu i od prawie dwuchj lat na wychowawczym, u nas nie ma bonów na wychowawczyn. Niestety Odpowiedz Link Zgłoś
12.12m1 Re: talony na wychowawczym 15.12.06, 07:42 mój maz jest na urlopie wychowawczym i talony dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
aletka1 Re: talony na wychowawczym 15.12.06, 09:14 Jezeli talony są z ZFŚS to kto je dostanie określa szczegółowo regulamin, jeżeli zas z innej puli (np. fundusz reprezentacyjny firmy, gdy np. firma prywatna) wszystko zależy od woli włąścicieli pzdr Małgorzata Odpowiedz Link Zgłoś