Dodaj do ulubionych

ile kosztuje chrzest?

15.04.07, 11:49
j.w. mam na mysli taki obiad w knajpie. ile kosztuje za os. tak w
przyblizeniu. dzieki za odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • 3xmama Re: ile kosztuje chrzest? 15.04.07, 11:59
      To zalezy od lokalu i oczywiście miasta. U mnie to ok. 50 zł. Nieduże miasto i
      lokale raczej nie z najwyższej półki.
      • justmum1 Re: ile kosztuje chrzest? 15.04.07, 12:05
        Radom a i lokal nie musi byc bardzo dobry
        raczej normalny, a to 50 zl to po prostu za obiad?
    • hipopotamama Re: ile kosztuje chrzest? 15.04.07, 12:09
      Też mieszkam w niedużym mieście. U nas impreza w knajpce to wydatek ok
      75zł /os. W tym masz dwie zupy do wyboru, trzy rodzaje mięs (po 2-3szt/os),
      ziemniaki, frytki, pyzy, jakiś ciepły dodatek i surówki. W tańszych lokalach
      dorzucą do tego jeszcze napoje. Na podwieczorek kawa lub herbata, słodkie we
      własnym zakresie, ew. kompleksowo to ok. 90zł/os.
      Jak wesele co nie? smile
      • justmum1 Re: ile kosztuje chrzest? 15.04.07, 12:23
        no wlasnie, za wesele ok. 100 i cala noc a tu...hoho
        • 3xmama Re: ile kosztuje chrzest? 15.04.07, 16:00
          50 zł za obiad z przystawka i deserem.
          • anjazzielonego Re: ile kosztuje chrzest? 24.04.07, 14:40
            U nas w Bochni, w bdb restauracji przyjęcie kosztuje około 65 zł, w tym zupa,
            drugie danie (3 rodzaje mięs na półmiskach, 3 rodzaje surówek, 2 rodzaje
            ziemniaków - np. dufinki i frytki), deser lodowy, zimna płyta (4 rodzaje
            wędliny, sałatka, śledź, ogórki i papryka konserwowe), ciasta, owoce. Do tego
            oczywiście napoje bez ograniczeń: kawa, herbata, soki, woda, pepsi. Za tort
            płaci się dodatkowo 50 zł za kg. Uważam, że w domu nie wyjdzie sporo taniej, a
            trzeba wszystko naszykować, gotować, piec, no i potem gdzieś to przechować...
    • mon_dora Re: ile kosztuje chrzest? 24.04.07, 14:45
      Ja jestem z Warszawy i płaciłam 42 zł za osobę. Była zupa, drugie danie, deser i
      dodatkowo ciasta na paterkach. Napoje bez limitów zarówno ciepłe jak i gorące.
      • wacyn10 polecam :) 24.04.07, 20:01
        justmum1, polecam Ci restaurację na wjeździe do Radomia od strony Warszawy.
        Nazywa się Gracja. Moja szwagierka organizowała tam chrzciny, w zamkniętej sali
        (po prawej od wejścia). Z super muzyką, pysznym jedzeniem, jest tam wygodna
        kanapa żeby położyć dziecko, przewinąć... Co do cen, zależy od Ciebie co
        wybierzesz z menu ale wiem że idą tam na rękę i od 50 pln można spokojnie coś
        zorganizować. Jeśli chcesz coś wiedzieć więcej pisz na priv.
        • jasmin30 Re: polecam :) 24.04.07, 21:49
          Ja płaciłam 95zł od osoby (obiad, kawa, ciasta, owoce, zimna płyta, gorąca kolacja, napoje, piwo). Wyżerka była ogromna, to co zostało spakowali nam do domu i jeszcze przez 2 tygodnie nie musiałam robić obiadów.
    • denea Re: ile kosztuje chrzest? 25.04.07, 06:54
      CHRZEST ok. 50-150 zł, zależy na jakiego księdza trafisz tongue_outPP
      Za chrzciny w lokalu zapłacisz od 50 do ok. 100 zł/os. mniej więcej. Wszystko
      zależy od tego czy chcesz tylko obiad+tort czy planujesz dłuższe posiedzenie z
      przekąskami i drugim czy nawet trzecim ciepłym posiłkiem.
      My Ci tu możemy orientacyjnie pisać, ale najlepiej jak sama pójdziesz do
      jakiejś knajpy i się dowiesz co i jak - ostateczna cena zależy też od tego,
      jakie menu wybierzesz. Udka z frytkami są tańsze niż wymyślnie faszerowany
      kotlet w sosie borowikowym, więc wszystko zależy od Twojej decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka