Dodaj do ulubionych

ile czasu trwa..

28.11.03, 09:16
...sprawa w sadzie w zwiazku z wymeldowaniem osoby zamieszkujacej we
wlasnowsciowym mieszkaniu ,sprawa zalozona oczywiscie przez wlascicielke
mieszkania?...czy mozna to w razie czego przyspieszyc?..
dzieki dziewczyny za odpowiedzsmile))
Obserwuj wątek
    • ruda_kasia Re: ile czasu trwa.. 28.11.03, 09:25
      Dziwne pytanie, bo wymeldowanie nie odbywa się w sądzie, tylko w urzędzie, nie
      trwa długo, chyba że nie am podstaw do wymeldowania.
      W sądzie jest eksmisja i tutaj powiedzieć się nie da, bo zależy od stanu
      faktycznego i sądu...
      kasia
      • na4 Re: ile czasu trwa.. 28.11.03, 09:29
        Jest na to oczwywiście procedura. Sprawdzają czy rzeczywiście delikwent nie
        mieszka. Jeśli podałaś do niego adres to wysyła się do niego listy z prośbą o
        przyjście do urzędu tam udaje się urzędnik. Otzrymuje 3 wezwania. Ja z 4 lata
        temu wymeldowywałam kogoś i trwało to chyba ok 3 tyg -1 m.
    • mamaestery Re: ile czasu trwa.. 28.11.03, 10:12
      to moze podam szczegoly?kobieta chce wymeldowac syna ,doroslego,samodzielnego
      (ma prace),bo poprostu chce sprzedac mieszkanie.Syn sie nie zgadza na zadna
      wyprowadzke stad ona zaklada sprawe w sadzie,dodam ze zalozyla ja na poczatku
      wrzesnia!!aA nic sie nie rusza.Synek mowi ze zgodzi sie na wyprowadze pod
      warunkiem ze matka da mu na mieszkanie...w sumie to nie moja sprawa,tyle tylko
      ze my chcemy to mieszknie kupic i nie wiem czy warto czekac ,jak tak dlugo cala
      sprawa trwa??
      • g.a.b.i Re: ile czasu trwa.. 28.11.03, 11:29
        No jesli syn tam zamieszkuje to moze byc problem. Zeby kogos wymeldowac
        potrzebna jest jego zgoda lub dowod na to, ze nie zamieszkuje tam chyba od pol
        roku....
        Moze warto poszukac innego mieszkania...

Gabi
        • klaryma Re: ile czasu trwa.. 28.11.03, 15:45
          jezeli założyła sprawę w sądzie, to chyba jednak o eksmisję, nie wymeldowanie.
          Jeśli to sąd w W-wie, to myślę że w najleposzym wypadku trzeba liczyć z 6 m-cy
          na pierwszy termin
          • aste Re: ile czasu trwa.. 04.12.03, 12:16
            witajcie,
            w sądzie składa się tez sprawy o wymeldowanie -wtedy gdy jest to wbrew woli
            osoby która ma być wymeldowana, i mieszka w danym lokalu.
            wiem, że w sprawach w których w grę wchodzi jakaś patologia, np alkoholizm
            wymeldowanie odbywa sie dosyć szybko (hehe w sądzie szybko to coś ok pół roku)
            ale w tym przypadku chodzi o coś innego więc nie mam pojęcia jak długo może to
            potrwać.
            a znając czas trwania różnych spraw w sądzie chyba bym Ci poradziła rozejrzec
            sie za innym mieszkankiem.
            pozdrawiam A.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka