dobi53 14.09.09, 10:11 czy jest w ciazy zabronione??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
postka Re: spanie na plecach 14.09.09, 10:26 sama sobie zabronisz jak brzuch będzie wielkości worka z ziemniakami i będzie tyle samo ważył. Oddychać nie będziesz mogła. Póki brzucho mały korzystaj Odpowiedz Link Zgłoś
trika13 Re: spanie na plecach 14.09.09, 10:31 Ech, nie ma co liczyć na wysypianie się do porodu, a potem jeszcze przez kilka miesięcy, zanim dziecko zacznie przesypiać noc. W nocy muszę ciągle wstawać do toalety i mimo, że brzuch całkiem jeszcze nieduży (to dopiero 4ty miesiąc) nie mogę się wygodnie ułożyć. Na razie śpię jeszcze na plecach, bo od spania tylko na bokach wszystko mi drętwieje, ąle póxniej odpadnie ta pozycja i zostaną tylko boki...Jak sobie przypomnę z pierwszej ciąży....oby do marca Odpowiedz Link Zgłoś
makika7_0 Re: spanie na plecach 14.09.09, 10:32 ja od dwóch miesięcy nie jestem w stanie spać na brzuchu... w ogóle od niema początku ciąży jest mi w większości pozycji niewygodnie... ale może jestem tylko przewrażliwiona... zabronione nie jest absolutnie Odpowiedz Link Zgłoś
rajaga2 Re: spanie na plecach 14.09.09, 13:00 Zabronione nie jest, ale podobno dziecko się słabiej dotlenia, no i przy większym brzuszku jest już niewygodnie. Odpowiedz Link Zgłoś
walasia1 Re: spanie na plecach 14.09.09, 13:02 Z tego co gdzieś mi się opiło o uszy najlepsza pozycja to lewy bok, bo maleństwo na nic nie naciska (sploty nerwowe). Generalnie spałam na lewym i prawym boku (mi wygodniej na lewym), czasem na plecach. Obecnie jak śpię na boczku drętwieje mi ręka, bo za bardzo się przytulam do mojego M. Więc zostają plecy. Zasypiam i tak na boku, bo plecy wieczorem bolą. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: spanie na plecach 14.09.09, 13:21 Tak, w ciazy wolno spac tylko na stojaco. Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 do wilma.flintstone 14.09.09, 13:52 Jezu wspolczuje ci spac na stojaco!!! chyba masz niezle zylaki na nogach! A tak wogole to dziwne poczucie humoru... jakas zgryzliwosc i zlosliwosc sie tu wkradla?? hehhe Ja tam spie na lewym boku tak jak lekarze zalecaja!Ale fakt jest coraz gorzej w nocy. Ciezko i duzo sie budze. Juz 32tydz. Odpowiedz Link Zgłoś
wilma.flintstone Re: do wilma.flintstone 14.09.09, 14:21 goniam33 napisała: >A tak wogole to dziwne poczucie humoru... jakas zgryzliwosc > i zlosliwosc sie tu wkradla?? A bron Boze, absolutnie... > Ja tam spie na lewym boku tak jak lekarze zalecaja! Powaznie cala noc spisz na lewym boku??? Hardcore. Odpowiedz Link Zgłoś
goniam33 Re: do wilma.flintstone 14.09.09, 16:23 dla mnie wiekszym hardcorem jest spanie na stojaco! Odpowiedz Link Zgłoś
anna_paszkowska Re: spanie na plecach 14.09.09, 17:20 z tego co ja wiem nie powino sie spać, leżeć na plecach gdy zacznie sie porod bo dziecko jest wtedy mniej dotlenione ;] Odpowiedz Link Zgłoś
luka80 Re: spanie na plecach 14.09.09, 13:44 Śpij tak jak Ci wygodnie. Mi najwygodniej na plecach, ale staram się spać na bokach. Mimo że mam duuuży brzuch (9 miesiąc), nie jest mi duszno jak śpię na plecach. Odpowiedz Link Zgłoś
mamciulka-nikulka Re: spanie na plecach 14.09.09, 14:57 Możesz spać na plecach, najlepiej jak podłożysz coś pod nogi, żeby były lekko uniesione i zgięte w kolanach - całkiem wygodnie Ja w poprzedniej ciąży pod koniec to już nawet na lewym boku spać nie mogłam - dostawałam skurczu prawej nogi, dlatego proponuję przebierać w pozycjach póki można Odpowiedz Link Zgłoś
lilith76 Re: spanie na plecach 14.09.09, 15:54 Jak dasz radę to śpij. Ja już na przełomie I/II trymestru nie mogłam leżeć na plecach, bo czułam jakbym miała po bokach dwa małe ciężarki ściągające mi mięśnie ku prześcieradłu. Odpowiedz Link Zgłoś