Gość: Beata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 14:46 Jestem w 21tc i lekarz podczas ostatniego usg wspomniał o łożysku przodującym. nie wiem czy martwic się tym i zmienić lekarza??? dodam, że obecnie jestem na L-4 z powodu kolki nerkowej. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julimama79 Re: Łożysko przodujące 19.09.09, 14:53 A dlaczego chcesz zmienic lekarza? Czy to jego wina że masz łożysko prozdujące? Jeśli chodzi o łożysko przodujące to ważne jest jak ono przoduje całkowicie, częściowo czy brzeżnie. Na tym etapie ciąży jeszcze wiele może się zdarzyc, najczęściej łożysko podnosi się w późniejszej ciąży i przestaje być problemem. Musisz prowadzić oszczędzający tryb życia, nie dźwigać, nie współżyc. Uważaj na wszelkie krwawienia z dróg rodnych, wymagają zawsze konsultacji. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka.lojek Re: Łożysko przodujące 20.09.09, 23:31 Na pewno oszczędzać sie i odpoczywać. Nie należy współżyć. W przypadku plamienia trzeba szybko pojawić się w szpitalu. Takie łozysko może się jeszcze unieść. Odpowiedz Link Zgłoś