Dodaj do ulubionych

wymioty całą noc koszmar

19.01.11, 08:54
witam nie wiem jakie jest podłoże ale zaczęło mnie mdlić wczoraj wieczorej i drażnić zapach przyrządzonej zapiekanki, calutką noc wymiotowałam chyba z 12 razy, wygladalo to tak ze cały czas podchodziło mi do góry odbijało sie - masakra. Ostatni okres zaczął się w wigilię i trwał tydzień. Dodam ze nie stosuje tabletek gdyż odstawiłam - lekarz kardiolog stiwerdził arytmię. Stosujemy prezerwatywę nie patrząc juz na kalendarzyk. Czy jest możliwe ze w/w wymioty mają podłoże ciąży? dziękuję
Obserwuj wątek
    • kasiak37 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:04
      stawiam na rota a nie ciaze.
      • kasia782 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:16
        ale nie mam bólu brzucha i biegunki tylko te koszmarne wymioty, dodam ze dwa dni temu odebralam profilaktyczne badania krwi i wszytko jest w normie, mocz niewielkie wzrost leukocytów i czerwonych krwinek
        • kasiak37 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:54
          przy rota moga byc tylko wymioty,tylko biegunka lub jedno i drugie.Bol brzucha moze byc ale nie musi.Piszesz ze w moczu sa lekocyty i krwinki czerwone wiec stawiam na zakazenie ukladu moczowego,ktore trzeba leczyc,samo nie przejdzie.
    • kotkowa Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:29
      Same wymioty nie sa przeciez objawem ciazy, nikt Ci nie odpowie na to pytanie. Wymioty pojawiaja sie najczesciej dopiero w ok. 6 tyg. ciazy, a nie tuz po zagniezdzeniu sie zarodka,
      wiec to by bylo raczej za wczesnie.
      • kasia782 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:38
        moje pytanie skierowane zostało raczej z obaw gdyż będąc z poprzednich 2 ciążach też przez całe 9mcy były one, ale jesli twierdzisz ze za wcześnie to troszkę mnie uspokoiłaś, czekam na dalsze opinie
    • malgosiek2 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:42
      kasia782 napisała:

> witam nie wiem jakie jest podłoże ale zaczęło mnie mdlić wczoraj wieczorej i drażnić zapach przyrządzonej zapiekanki, calutką noc wymiotowałam chyba z 12 razy

To dużo i dla mnie też nie związane jest to z ew.ciażą

> , wygladalo to tak ze cały czas podchodziło mi do góry odbijało sie - masakra.

To w końcu wymioty czy masakryczne odbijanie?
      Bo nie wiem już w końcu o co ci chodzi.

>Stosujemy prezerwatywę nie patrząc juz na kalendarzyk.

Słonko,ale kalendarzyk jest już sprawą archaiczną i na dzień dzisiejszy kobiety idące z postępem nie stosują już go od przynajmniej 20 latwink

>Czy jest możliwe ze w/w wymioty mają podłoże ciąży? dziękuję

A skąd my mamy to wiedzieć?
      Możesz nam powiedzieć?
      Nie jestesmy ani wróżkami ani jasnowidzami.
      Radzę zrobić test ciążowy" sikany" w terminie miesiączk( zakupiony w aptece za kilkanascie zł) i się dowiesz czyz jesteś czy nie jesteś w ciąży.
      • kasia782 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:52
        masakryczne odbijanie które końcowo prowadzi do wymiotów (podchodzi do gardła), ale gdy nie można brać tabletek to chyba lepszym rozwiązaniem jest kalendarzyk +gumka niż sama gumka prawda?
        miałam nadzieje na opinie, co do testu oczywiście wykonam ale chyba jeszcze za wcześnie a same wiedziecie co oznacza życie w nieświadomości tym bardziej gdy nie planowało sie kolejnego (3-ceigo dziecka)
        • kasiak37 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 09:58
          gdy nie planuje sie kolejnego dziecka a nie mozna brac antykoncepcji hormonalnej to sa inne metody niz kalendarzyk,ktory tak czy siak metoda antykoncepcyjna nie jest.Proponuje porozmawiac ze swoim ginem na ten temat.
        • kotkowa Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 10:00
          No jasne, ze lepiej, niz sama gumka. Z tym, ze samo pojecie "kalendarzyk" juz w zasadzie nie funkcjonuje. Teraz stosuje sie naturalne metody planowania rodziny, polegajace na obserwacji organizmu, sluzu, szyjki, ewent. pomiaru temperatury, a nie wyliczen w ciemno, bo one sie zupelnie nie sprawdzaja. Jak chcesz sie w ten sposob zabezpieczac, to wejdz sobie na forum NPR, naprawde takie proste obserwacje ulatwia Ci zycie i bedziesz spokojniejsza, jak bedziesz umiala rozronic dni plodne od nieplodnych, nie w ciemno z obliczen, tylko na podstawie sygnalow, jakie daje Twoj organizm.
        • malgosiek2 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 10:03
          Ale ja nie piszę,ze macie używać samych gumek.
          Napisałam,ze kalendarzyk jest już odstawiony do lamusa.
          Możesz stosować gumkę+obs.śluzu/pomiar temperatury oraz inne metody objawowo-termiczne-npr.
          Ale jakich opinii potrzebujesz?
          Każda z nas ma inny organizm i inaczej reaguje na ciążę i w różnym czasie pojawiają się objawy i bywa,że zdecydowanie te objawy są zupełnie odmienne.
          Więc naprawdę trudno odpowiedzieć na tak zadane przez Ciebie pytanie.
          Ostatnio panuje "grypa żoładkowa"więc może byc i to.
    • klara154 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 10:27
      Na mój blond rozum, to rotawirus. Ja też wymiotowałam (tylko) przez całą noc i potem część dnia i mimo, że byłam już wtedy w ciąży, lekarz stwierdził, że to nie miało podłoża ciążowego.
      Potwierdziło to się dzień później, kiedy przez rota przeszedł mój mąż, a potem nasze dziecko.
      • kasia782 Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 10:35
        modle się tym razem aby mąż złapał.... a jeśli sie potwierdzi ten tok to obiecuję sobie ze pomimo iż nie moge stosować pigułem za Wasza radą zastosuję polecane metody naturalne chyba ze cos innego.
        A tak na marginesie dla spokoju ducha myslicie ze wykoany w tej chwili test bedzie wiarygodny i rozwieje moje wątpliwości i stres?
        • kotkowa Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 10:41
          Test moze nie byc wiarygodny jeszcze. Musialabys wiedziec kiedy mialas owulacje i kiedy moglo dojsc do zaplodnienia. Od tej daty dopiero po 6 do 12 dni nastepuje zagniezdzenie zarodka i dopiero po tym czasie test moze cos wykazac (zaczyna sie produkcja hormonu hcg). Bardziej czuly jest test z krwi, ale i tak to moze byc za wczesnie. Ja robilam test w dniu spodziewanej miesiaczki i dopiero wtedy wyszla bladziutenka druga kreska, ale tak blada, ze mialam duze watpliwosci.
    • go-jab Re: wymioty całą noc koszmar 19.01.11, 18:42
      a tak w ramach samoedukacji mam male pytanko, troche O/T... jaka arytmia uniemozliwia branie tabletek? i dlaczego?
      • kasia782 Re: wymioty całą noc koszmar 20.01.11, 07:20
        brałam diane przez długi czas i było OK potem odstawiłam ze wzgledu na dziecko i po porodzie po 7mcach zaczęłam znow brać ale w pierwszym miesiac u brania bardzo zle sie czułam a okres który nadszedł po 1 miesiacu brania nie miał końca trwał tez około miesiąca, gin stiwerdził ze takie obajwy mogą mieć miejsce i żeby czekac, a ja byłam wycieńczona bo leciało ze mnie i leciało do tego doszły ogromne bóle głowy nie do zniesienia i kołatanie serca do tego stopnia ze ktoregos razu trafiłam do szpitala lekarz stiwerdził wysokiego stopnia arytmie serce dał leki i zaczęło sie dochodzenie, nieczego innego z leków przed tem nie brałam, byłam u kardiologa ktory potiwerdził arytkie i zalecił odstawienie diany, z obserwacji moich przestałam krwawic leków na arytkie typowych nie biorę jak narazie choc leza w torebce gdyż nie chce sie faszerować tylko aspargin +B6 i jest poprawa.
        To taki referat do kolezanki która albo nie dawała wiary ale rzeczywiscie chciala sie douczyc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka