mamanowa16 24.02.12, 18:54 Dziewczyny !! Naczytalam sie w necie że farbowac włosów nie powinno sie na początku ciąży,a ja nie wiedziałam jeszcze ze jestem i farbowałam (pianka ale z amoniakiem((,no i sie teraz dołuje, czy któras miała podobna sytuacje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamanowa16 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 19:24 działa...ale mialam nadzieje ze któras z Was ma podobne doswiadczenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasiak37 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 19:29 to tam zajrzyj zamiast zakladac milionowy watek o farbowaniu wlosow w ciazy. Jezeli nie znajdziesz tam odpowiedzi na dreczace Cie pytanie-zakladasz nowy watek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziennik-niecodziennik Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 19:34 nic Ci nei bedzie. dziecku tez nie. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 20:11 Powinno się zachować wszelkie zasady ostrożności na początku ciąży, stąd sugestia żeby nie farbować, co wcale nie oznacza, że farba jest toksyczna dla zarodka. Po prostu lepiej nie farbować. Dziś rozmawiałam z lekarzem i też zrobiłam małe grzeszki, m.in z kroplami do nosa i zakazanymi maściami, nie wiedząc, ze jestem w ciąży. I lekarz powiedział, że w tak wczesnej ciąży, z reguły do 6tc jest wszystko albo nic. O albo 1 nie ma trzeciej opcji. Co oznacza, że albo czynnik teratogenny uszkodzi zarodek i następuje poronienie, albo nic złego nie stanie się dziecku. Zatem nie martw się, bo nerwy bardziej szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 20:15 nie farbować, bo dzieciak murzynem będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tomelanka Re: farbowanie wlosów:( 25.02.12, 09:49 rudy! nie znasz sie to sie nie odzywaj, o ;p farbowalam wlosy cala ciaze ( raz w miesiacu) , ja i dziecko zyjemy i mamy sie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
mamanowa16 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 20:25 Dzieki nati, zalezało mi na takiej swiezej opini zasiegnietej u lekarza,ja niestety pierwsza wizyte mam wyznaczona dopiero na druga polowe marca wiec troche czasu i pewnie predzej zapisze sie prywatnie i zaczne chodzic bo mam juz taka burze mozgów w temacie różnych ciazowych spraw ze chyba nie wytrzymam z czekaniem tyle czasu;-(..wiec dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
marygirl Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 20:24 wyluzuj, farbowanie nie szkodzi, malowałam sie cała ciaze na przerozne kolory Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.chlopca Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 21:13 Farbowałam kilka razy w ciąży i nic się nie stało. Chociaż przyznam, ze do pierwszego "ciążowego" farbowania długo się zbierałam, a jak już ufarbowałam, to z głowy nie chciało mi wyjść czy będzie wszystko ok z dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
misiazutrechtu Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 22:00 a w ktorym jestes teraz tygodniu, liczac od ostatniej miesiaczki? Odpowiedz Link Zgłoś
mamanowa16 Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 22:04 teraz jestem w poczatku 6tc od om,ale farbowałam 2 tygodnie temu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiazutrechtu Re: farbowanie wlosów:( 26.02.12, 19:28 to by znaczylo ze farbowalas w 4 tc od om, ale dopiero ok. 2 tyg. od zaplodnienia. W tak wczesnym staduim to nawet jeszcze ne ma zarodka i raczej nie moglas mu niczym zaszkodzic, zwlaszacza farbowaniem wlosow. Ja farbuje w ciazy i sie nieprzejmuje.. Naprawde czasem nie warto sluchac ludzi i ich przesadow.. Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: farbowanie wlosów:( 26.02.12, 20:35 Ja "grzeszki" popełniłam dokładnie w tym samym czasie 4t.c., a więc 2 tyg. od zapłodnienia. Lekarz powiedział, że nie da gwarancji, ale w tym okresie jest albo 0 albo 1. Dlatego, jesli ciąża rozwija się prawidłowo, dziecku nic się nie stało. Odpowiedz Link Zgłoś
langolier_maximus Re: farbowanie wlosów:( 24.02.12, 23:53 I wciaz ktos wierzy w te mity...Sorry ale to nie ma nic do rzeczy.Poprostu.We wczesnej ciazy zawsze jest wszystko albo nic.I na ogol to "nic" nie wynika z farbowania wlosow (zero badan w tym temacie..plisss).Blagam..dziewczyny..mamy XXI wiek.nie wierzmy w bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
nena_v Re: farbowanie wlosów:( 25.02.12, 19:16 Poczytaj sobie wiecej o szkodliwosci farb, wlasnie prowadzi sie wiele badan na ten temat na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
langolier_maximus Re: farbowanie wlosów:( 28.02.12, 20:06 To moze zaprezentuj te badania , co będę szukać. Ludzie..oij ludzie ...Radze tez nie uzywac kremow ani nie uzywacv np.Ciffa bo sie dzidzi zatruje ) Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: farbowanie wlosów:( 28.02.12, 21:06 We w > czesnej ciazy zawsze jest wszystko albo nic. Odpowiedz Link Zgłoś
ladynemeyeth Re: farbowanie wlosów:( 26.02.12, 17:07 Cześć, ja mam zamiar farbować, ale farbami ze składników naturalnych. Zamieszczam linki z informacjami pod spodem. www.naturalnefarby.pl/informacyjna-8.html www.biokap.pl/czy-biokap-jest-dla-mnie-bezpieczny/ Są dostępne w aptekach i na allegro, bo kupiłam mojej mamie. Moja koleżanka farbowała i jest zadowolona. Wydaje mi się, że to rozsądne rozwiązanie pośrednie - dla zdrowia maluszka i dla urody mamy Odpowiedz Link Zgłoś
nati_28 Re: farbowanie wlosów:( 26.02.12, 20:38 Ja też stosuję farby naturalne. Farby w proszku (same zioła bez żadnych dodatków). Jestem zadowolona, ale farby te nadają się tylko do ciemnych włosów (szatynek, brunetek), niestety nie dla blondynek. Od czasu stosowania tych farb, włosy przestały wypadać, a nowe zaczęły odrastać. Nawet fryzjerzy są w szoku. Jestem w 10 tc, farbowałam nimi już 2 razy. Wiem, że nie szkodzą, a włosy wyglądają na super zdrowe. Odpowiedz Link Zgłoś
sole78 Re: farbowanie wlosów:( 26.02.12, 21:30 Podobnie jak Ty farbowałam nie wiedząc jeszcze, że jestem w ciąży, to było ok 2 tyg. po zapłodnieniu. Małemu nic się nie stało, teraz ma 8 miesięcy, więc spokojnie. Nie martw się Odpowiedz Link Zgłoś