Dodaj do ulubionych

planowanie płci dziecka

16.07.13, 20:07
Dziewczyny.
Może będziecie chciały podzielić się ze mną swoim doświadczeniem.
Jestem mamą 2 synów i bardzo marzę o córce. Jestem gotowa spróbować trzeci raz-może się uda. wink Wiem, że nie ma 100% metod planowani płci. Jednak mimo to zamierzam spróbować. wink Czy Wam się udało "zaplanować" płeć swojego dziecka? Jakim sposobem-testy owu, a może obserwacja śluzu? Nie mam bardzo regularnych cykli, żeby dokładnie wyznaczyć kiedy zbliżasz się owu. Macie jakieś doświadczenie w tej kwestii? Będę bardzo wdzięczna za każdą opinię.
Obserwuj wątek
    • aguu17 Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 20:18
      Nie trzeba mieć regularnych cykli, by "ustalić" datę owulacji. Można rozpoznać ją po objawach śluzu i skoku temperatury (ale to wiemy już po fakcie). Ew. testy owulacyjne (ale i one ponoć nie są bardzo precyzyjne) smile Podobno "na chłopca" najlepiej w dniu jajeczkowania (więc na córeczkę kilka dni przed), ale u nas się nie sprawdziło big_grin
    • chyba.ze Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 20:26
      Wszystko jest na szczęście sprawą natury, resztę wspomaga w tym temacie in vitro- ale tu trzeba raczej mieć wskazania medyczne co do doboru płci (np hemofilia).
      Możesz naturalnie próbować wstrzelić się z dziewczynką z szansą 50:50 wink
    • kerri31 Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 20:34
      Wow ! Marzysz o trzecim dziecku bo może będzie dziewczynką ??? Kamikadze jesteś, szczerze przyznam. Nie planowałam, nie wierzę w planowanie płci, zawsze marzyłam o dwóch synach i mam big_grin
      • babybump Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 20:47
        Powtarzasz wątki.
        • marze_o_laurze Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 21:16
          Nie marzę o trzecim dziecku tylko dlatego, że może być dziewczynka. Zawsze chciałam mieć trójkę dzieci. Liczę się z tym, iż i tym razem może być synek, ale fajnie by było jak by się córka trafiła. wink
          • courrare Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 21:56
            Nie ma to, jak szukać wsparcia na forum wink Albo Ci ktoś dokopie, albo w najlepszym wypadku wyśmieje.
            Ale wiesz co? Ja też chciałabym mieć córkę i możemy sobie we dwie doradzać smile Niestety w przypadku pierwszej ciąży, nie wiem kiedy miałam owulację, zresztą w ogóle się tym wtedy nie zajmowałam (miałam 20 lat). I mam cudownego syna, który już jest wyższy ode mnie smile
            Teraz przydałaby się córcia, ale jak będzie syn, to też się będę bardzo cieszyć.
            No to jak w temacie, ja planuję "robić" córkę przed owulacją wink Trudno, może to i potrwa smile
            Zresztą w tym cyklu nie mam innego wyjścia, bo owulację mam w niedzielę lub poniedziałek, a z moim mężem ostatni raz się będę "przytulać" w czwartek, bo wyjeżdżam. Więc zobaczymy smile Może jego żołnierzyki poczekają te 3-4 dni i dadzą mi upragnioną córeczkę smile
            Marze_o_laurze daj znać, jak tam staranka u Ciebie i czy masz jakieś inne sposoby smile

Ps. Imię Laura jest cudoooowneeee smile

marze_o_laurze napisała:

> Nie marzę o trzecim dziecku tylko dlatego, że może być dziewczynka. Zawsze chci
            > ałam mieć trójkę dzieci. Liczę się z tym, iż i tym razem może być synek, ale fa
            > jnie by było jak by się córka trafiła. wink
            • bisiek10 Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 22:12
              My marzylismy o coreczce i nam sie udalo wink Nie wiem na ile to byl skutek planowania czy poprostu tak mialo byc.Tyle ze ja mialam w miare rwgularne cykle i obserwowalam temperature i sluz.Cora wyszla z przytulania na 6 lub 4 dni przed skokiem temperatury bo ktore z tych przytulanek bylo owocne nie jestem pewna smile
            • marze_o_laurze do courrare 17.07.13, 20:55
              U mnie było tak, że o pierwsze dziecko miało być synkiem i się udało. Drugi był "robiony" spontanicznie-co będzie to będzie (ale miałam cichą nadzieję, że może trafi się córka). Tym sposobem mam dwóch synów. wink Teraz też planuję starać się przed owu, chociaż cykle mam 29-32 dni, więc ciężko pewnie będzie się wstrzelić. Kupiłam testy owu i zobaczymy czy się w ogóle uda zajść w ciążę. wink Dzisiaj 12 d.c. Wczoraj test był negatywny. Zamierzam próbować w 11-12 d.c. i na tym poprzestać. Może kiedyś uda mi się wstrzelić przed owu, tak żeby plemniki doczekały tego momentu. wink

P.S. A o Laurze marzę od dawna. wink Uwielbiam to imię. wink

• iziula1 Re: planowanie płci dziecka 16.07.13, 22:09
      No cóż, ja też mam dwóch synów i też planowałam,że płeć zaplanuje tzn.wyliczę dni na dziewczynkę. Niestety mój temperament i męża wykluczył jakiekolwiek plany czyli wstrzemięźliwość w dniu owulacji itp. wink

Jedynie co mogłam zaplanować i nad tym mieć kontrolę to zmiana diety. Pół roku przed staraniami jadłam mnóstwo orzechów, nabiału - dieta bogata w magnez i wapń.

Dziś jestem w ciąży, USG potwierdziło moje przeczucia że to jest moja córeczka.
      Więc nam się udało.Ale w mojej głowie cały czas siedziała jedna myśl, pewność, że to będzie córeczka i w trakcie cyklu i długo przed nim.
      Czy dieta pomogła? Nie wiem.
      Może po prostu nam się udało?
    • lesia27 [...] 16.07.13, 22:42
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • anna_pochopien1 Re: planowanie płci dziecka 17.07.13, 09:59
      Kochana Uważaj!
      Wiem, ze bardzo chcesz córeczkę i to zrozumiałe, ale nie możesz chcieć tego za bardzo. Jeśli urodzi się mimo wszystko chłopiec możesz sobie nie poradzić, z rozczarowaniem, a Twój synek będzie się czół niechciany.

Pozdrawiam.
    • zlotarybka_1 Re: planowanie płci dziecka 17.07.13, 11:29
      u mnie kompletnie się nie sprawdziło - wg teorii owulacyjnej powinnam mieć najpierw chłopca, teraz dziewczynkę. Jest dokładnie na odwrót.
      • gosiadamamore Re: planowanie płci dziecka 17.07.13, 12:41
        poszukaj w necie kalendarza chinskiego,u mnie i znajomych sie sprawdzilo
        • kisi_165 Re: planowanie płci dziecka 17.07.13, 15:37
          ja dwa razy przed owulacja.... i sa dwie corki... Seks rzadko.. teraz seks bardzo czesto nawet w owulacje i jest synek
        • iziula1 Re: planowanie płci dziecka 17.07.13, 15:41
          gosiadamamore napisała:

> poszukaj w necie kalendarza chinskiego,u mnie i znajomych sie sprawdzilo

Hi, hi smile

U mnie wg tego magicznego kalendarza moi dwaj chłopcy powinni nosić sukienki smile a obecna ciąża powinna " mieć " siusiaka big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka