06.08.04, 13:41
Witam!Jestem w 9 miesiacu ciązy. Mam przewidziany termin porodu na 26
sierpnia. Moze orientujecie sie jak czesto kobiety rodzą przed przewidywanym
terminem?Czy czesciej sie to zdarza po terminie? Proszę odpiszcie!!
Obserwuj wątek
    • gagunia Re: Poród 06.08.04, 14:03
      prawdopodobnie pol na pol smile no moze mniej niz pol bo pewien odsetek rodzi w
      terminie smile moje dziecko bylo bardzo duze juz na poczatku 9 mies (z usg -3800),
      mialam rozwarcie 1, pod koniec 1,5cm, lekarz powiedzial, ze moge sie spodziewac
      wczesnijeszgo porodu, a jednak urodzilam 3 dni po terminie. nie ma reguly....
    • agnieszkast Re: Poród 06.08.04, 14:29
      Ja miałam termin na 29 sierpnia 2003 i w ten sam dzień już musiałm zjawić się
      na patologii ciąży ze względu na moje wysokie ciśnienie. Dostałam przez
      kroplówkę hormon wzmagający skurcze macicy i w nocy z 29 na 30 sierpnia
      urodziłam śliczną córeczkę. A z tymi terminami to jest różnie, często bywa też
      tak że termin jest błędnie obliczony, bo to też zalezy od długości cyklu.
      Najwięcej kobiet rodzi w 39 i 40 tygodniu. Trzymam kciuki.

Agnieszka z Kornelią (30.08.2003)i malutką fasolką (termin 22.03.2005)
      • emi73 Re: Poród 06.08.04, 15:29
        Ja mam termin na 9 sierpnia, ale jak na razie wcale sie nie zanosi, żebym miała
        rodzić... jestem potwornie rozczarowana, bo nastawiam się już od kilku tygodni,
        tym bardziej, ze moja mama urodziła obydwoje dzieci na 3 tyg. przed terminem.
        Ja również myslałam, że jest pól na pól szansy, czy pred, czy po terminie;
        pytałam moja lekarkę, powiedziała, że TROCHĘ więcej dzieci rodzi się PO
        terminie. Pewnie i tak będzie w moim przypadku. No cóż, w taim razie we wtorek
        założę wątek dla przeterminowanych... (-:
        • mada06 Re: Poród 06.08.04, 21:10
          ja miałam termin na 20 czerwca. wszystko wskazywało że odbędzie się to
          wcześniej - w 38tc synyś ważył już 3800. jednak urodziłam 28 czerwca poprzez cc
          miłoszek ważył 4750. cięzko było w tych ostatnich tygodniach - brzuch coraz
          cięższy i te telefony z pytaniami "czy już po wszystkim ?".
          pozdrawiam magda i mały miłoszek
    • tupelo Re: Poród 06.08.04, 21:11
      Pierworodki czesciej rodza po terminie, wielorodki czesciej przed.
      • meg233 Re: Poród 06.08.04, 21:34
        czytałam, że to zależy od osobistego trwania cyklu. Jeżeli twój trwał ponad 30
        dni najprawdopodobniej urodzisz pierwsze dziecko po terminie, jeżeli był
        krótszy niż 28 urodzisz przed. W każdym razie 3mam kciuki smile). Powodzenia
        • kasikc1 Re: Poród 07.08.04, 14:57
          coś dziwnego z tymi tyerminami, ja nastawiałam sie że urodzę wczensiej, bo
          główka dzidzi juz w 8 m. była w kanale rodnym, jutro mam termin cykle miałam
          krótkie tzn. 25-26 dni i nie. Oprócz bolesnycvh skórczy przepowaiadających,
          Żaddnych czopów itp. Chyba nie da sie tego obliczyc.
          I te pytania - czy już urodziłaś?
          Kasia i Julka w 40 tyg
    • nowabiala Re: Poród 07.08.04, 15:13
      28o dni od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki. Ale to wtedy sie sprawdza
      jesli do poczecia doszło około 14 dnia cyklu.
      Jesli w innym terminie to liczy sie 266 od jajeczkowania (poczecia) lub
      ewentualnie od współzycia, o ile oczywiscie jestes w tej konfortowej sytuacji,
      ze wiesz, o które współzycie chodzi (np. jednorazowy stosunek, bo maz na urlop
      przyjechał ).
      Tydzien w kazdą stronę od tego 266 miesci sie w normie fizjologicznej.
      • aprze Re: Poród 07.08.04, 16:49
        Przy pierwszym dziecku termin miałam na 27.04 urodziłam 24.04 przy 2-giej ciąży
        termin na 24.02 urodziłam 4.03 poród wywoływany(a lekarze mówili mi już tydzięn
        przed terminem, że na 100% urodzę)
        Agnieszka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka