malga1605 16.02.05, 20:18 Co sądzicie o takich wynikach badania krwi: RBC 3,1 HGB 9,6 HCT 29,9 Wczoraj mój lekarz trochę mnie przestraszy-od początku ciąży(teraz 23 tydzień) te wartości caly czas mi spadają, mimo tego, że biorę żelazo.Pomocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lewandzia1 Re: anemia 16.02.05, 21:29 Faktycznie wyniki masz nie najlepsze. Powinnaś koniecznie udać się do specjalisty. Masz jeszcze jakieś wyniki? Interesuje mnie poziom żelaza i MCV (parametr morfologii) Ale nie martw się na zapas na pewno nie jest to coś czemu nie można zaradzić. Musisz się skonsultować z dobrym hematologiem. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
malga1605 Re: anemia 17.02.05, 19:35 To wszystko co mam, stężenie żelaza będę robić za dwa ,trzy tygodnie po wzięciu,jak to określi mój lekarz, kuracji ostatniej szansy tj. 2 razy sorbifer rano, a wieczorem tardyferon. Czy wiesz może,czy może to jakoś zagrażać maluszkowi??? Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia_sc Re: anemia 17.02.05, 20:26 Byłam ostanio w szpitalu z powodu anemii . Hemoglobine miałam bardzo mala (9) i teraz kuruje sie zalazem. Jednak moj gin nie przepisal mi nic na to bo twierdzi ze im mnije lekow tym lepiej. Biore tylko Isoptin ( na cisnienie) i Fenoterol na skurcze macicy, ktore tez były powodem mojej wizyty w szpitalu. Biore tez Feminatal i zarzywam wszytko w czym jezt zalazo czyli - ubite zóltka, watrobka, kiwi i pietruszka. Odpowiedz Link Zgłoś