agnieszka1700 18.08.05, 12:58 jesli bys mogła mi odstąpic jakies ubranka od twojego synka byla bym bardzo wdzięczna.ja tez oczekuje chlopczyka! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kokons Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 13:03 Przepraszam jesli was osaczam... Agnieszko ja tez chce ci zaofiarowac swoja pomoc zreszta juz pewnie o tym czytalas. Mozesz mi odpowiedziec na priva kokons@gazeta.pl lub tutaj to moze ulatwic przeprowadzenie dla ciebie pomocy. Napisz kiedy bedziesz rodzila i skad jestes (wystarczy wojewodztwo) oraz czego najbardziej potrzebujesz. Pozdrawiam i mam nadzieje, ze juz nie masz dylematow. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 20.08.05, 19:32 hej dziewczyny podałam wam moj adres zamieszkania jak pisałam wyjezdzam rano we wtorek i wroce w poniedziałek Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 13:07 potrzebowałabym spioszków, pajacyki cos do dziecka do spania.termin mam na 15listopad jestem z radlina woj.śląskie odp Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 13:13 Agnieszko, A czy nie bedzie cie krepowalo jakbysmy w osobnym poscie zrobily dla ciebie zbiorke odziezy? To na prawde moze ci pomoc zgromadzic potrzebne rzeczy, stworzylybysmy jakas sensowna liste kto co moze dac, zeby nie powielac ciuszkow a potem podeslaly w paczce. Pimpku co o tym sadzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
aleimch Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 13:51 Agnieszko, Czy czytalas maila od dianitry????? cyt:Napisałam do niej. Postaramy się pomóc, ale ona musi dokładnie krok po kroku napisać mi w czym problem. Na wyprawkę może liczyć, ale chodzi o to by pomóc jej systemowo. Zapewnić jakies dochody Koniecznie skontaktuj sie z ta Pania. Oprocz tego przeczytaj wczorajsze posty. JEST TAM TROCHE MAMUS KTORE CHCA CI POMOC I PROSZA O TWOJ ADRES NA PRIVA. nA TYM FORUM TEZ MOZESZ UZYSKAC WSPARCIE forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29805&w=27819921&a=27821409 pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 14:20 bardzo chetnie, tylko potrzebuje Twoj adres. napisz mi swoje namiary na maretina@wp.pl albo na: pimpek_sadelko@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 15:44 wysłałam ci moje dane meilem paa Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 16:28 Agnieszko mi tez wyslij swoje dane na adres mailowy, ktory ci podalam. Przygotowalam juz pudelko ubranek dla ciebie - dziele sie tym co dostalam od znajomych i tym co pasuje na chlopca... ja rodze dopiero w styczniu wiec szkoda, ze nie moge ci przesylac ubranek po swoim dziecku. No ale mysle, ze i to ci pomoze sa w rozmiarach od 56 do 72 bo na razie innych nie dostalam. Moze damy na forum ogloszenie bo ktos ma wozek lozeczki i inne niepotrzebne a dla ciebie kosztowne rzeczy?! Pozdrawiam i czekam na odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 16:32 niewiem jakiego ty masz meila kokons napisz mi Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 17:39 kokons@gazeta.pl Zawsze tez mozesz kliknoc w kokons przy poscie i juz mozesz pisac ( tak to dziala dla wszystkich). Odpowiedz Link Zgłoś
yagooda Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 18:27 Aga, ja co prawda mam termin na listopad, ale już zaczynam dostawac różne rzeczy w prezencie, czasem podwójnie i bardzo chętnie się z Tobą podzielę. Tylko może faktycznie sprecyzuj co oprócz ubranek potrzebujesz, a co już masz, cobyśmy się z dziewczynami nie dublowały, a my Ci napiszemy która co może przysłac. Pozdrowionka Monika Odpowiedz Link Zgłoś
r.kruger Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 18:37 jak już będzie jakaś lista to ja chętnie zobacze co moge,też rodzę w listopadzie ale już kiedys zbierałam ciuszki dla koleżanki i dobrze mi poszło znajomi chcieli mi sprezentować wózek,odmówiłam bo mam ale spytam bo jeśli jeszcze nikomu nie dali to... wózek jest "głębokospacerowy" w dobrym stanie spytam Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 18:37 aga zrobmy liste co potrzebujesz,moze juz cos masz ,moze nie,warto wiedziec co ci potrzeba.I jesli mozesz mi tez daj adres cos ci podesle,nos do gory! moj meil annam21@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 18:50 czesc jagoda może bardziej potrzebne by mi były jakies bluzeczki pajacyki i spioszki Odpowiedz Link Zgłoś
lodziasta Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 18:37 Wysłałam wiadomość na priv, przeczytaj i odpisz koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:03 dziewczyny jesteście naprawdę wspaniałe choć mnie nie znacie ale chcecie mi pomuc.jesli ktoras z was naprawdę chce mi wyslać jakies ubranka to prosze wysłać piorytetem jutro ponieważ ja wyjeżdzam w poniedziałek po poludniu do babci.moja mama tez mi pomaga jak umi co do wozka to juz mam TAKO NATALIA moj chlopak odkupił od znajomych za przyzwoitą cenę.a za łóżeczkiem jeszcze się rozejże.niektórym was podałam moj adres zamieszkania i meila z góry dziękuje Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:04 zaznaczam ze ma urodzić mi się syn czyli chyba różowe ubranka odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
aleimch Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:13 Hej no to moze rzeczywiscie napiszmy co wysylamy zeby nie bylo czegos za duzo albo co gorsza za malo ok ja wysylam - 2 pajacyki z dlugim rekawem (od 0 - 3mies) -2 pary spioszkow z dlugim rekawem (0-3) - 1 polarek (3 do 6 mies) - 2 pary skarpetek - 1 czapeczka pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: lista 18.08.05, 20:17 Ja juz spakowalam: - 10 body w tym dwa takie do spanka ( 0-5 msc) - 5 spioszkow ( 0-3 msc) - 2 kaftaniki (o-3 msc.) - bluze polarowa ( na 3msc) - cos jak polarowy kombinezonik (niewiem na ile ale do 3 msc) - 4 czapeczki - 2 pary skarpetek - eleganckie ubranko - moze na chrzest - jakies rzeczy ktorych nie pamietam - moge dolozyc nosidelko jesli potrzebne ale jest biale i widac, ze uzywane wiec nie mam odwagi; No i oczywiscie prezencik dla malenstwa ale to niespodzianka Dziewczyny ja tez dziekuje za odzew. Paczke wysle w poniedzialek...moze polezec na poczcie nie przejmuj sie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: lista 19.08.05, 16:12 nie umiem tak dokladnie jak Ty powiedziec, ale: mam kilka sztuk pajacykow, bluze,spioszki, kaftaniki,dresik, wieczorem kupie kilka tetrowych pieluch, na pewno sie przydadza, krem do buzki, nie wiem co jeszcze, musze dokladnie popatrzec na to co mamy w komodzie. to teraz a w pazdziernku/poczatek listopada wysle wiecej rzeczy, moj syn z czesci juz wtedy wyrosnie a watpie zeby zniszczyl cos. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: lista 20.08.05, 19:44 ja dozucam opakowanie falvit ,jakies body,z ubrankami u mnie jeszcze jrucha,ale wysle kosmetyki dla bobasa.oliwki kremyiki,mydelko i co tam jeszcze potrzebne.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:16 napisz lepiej kiedy wracasz,priorytet to nie wiem czy tak dojedie do poniedzialku. w kazdym razie napisz kiedy wracsz,ja wysle cos na ten czas.pozdrawiam, i mam nadzieje ze wiara w lepsze jutro odzyskana! po burzy zawsze wychodzi slonce Odpowiedz Link Zgłoś
aleimch Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:18 Mam ten sam problem z UK nie dojdzie w ciagu 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 19:24 piorytete dochodzi w jeden dzień moja koleżanka kupywała kółka do wozka i na drugi dzien jej je przysłali Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka1700 Re: do pimpek_ sadełko 18.08.05, 20:09 to prosze wyslać te ubranka 29 sierpnia Odpowiedz Link Zgłoś
sissi74 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 15:35 agnieszka1700 napisała: > zaznaczam ze ma urodzić mi się syn czyli chyba różowe ubranka odpadają Świetnie. Nie mam za co żyć, ale będę wybrzydzać nad darowanymi ubrankami. Jak Ci ktoś przyśle różowe to co? Wyrzucisz? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 15:53 sissi74 napisała: > agnieszka1700 napisała: > > > zaznaczam ze ma urodzić mi się syn czyli chyba różowe ubranka odpadają :- > ) > > Świetnie. Nie mam za co żyć, ale będę wybrzydzać nad darowanymi ubrankami. > Jak Ci ktoś przyśle różowe to co? > Wyrzucisz? Trafne spostrzeżenie... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 16:01 Zawsze znajdzie się ktoś, kto się przyczepi... Trzeba uważać na każde wypowiedziane słowo, przemyśleć je 10 razy! A co? Ludzie dają "z łaski", to ma dziewczyna nawet byle szmatę przyjąć i wystroić w nią swoje dziecko i nie wybrzydzać bo za darmo dostała? To jest jeszcze młodziutka dziewczyna i jest to jej pierwsze dziecko, więc nic dziwnego, że chciałaby żeby ładnie było ubrane! Czy gdyby urodził Ci się chłopiec to założyłabyś mu różowe ubranko, albo sukieneczkę od życzliwej cioci, która przyniosła to w prezencie, czy wyrzuciłabyś? Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 16:07 Nie rzucaj się tak kobieto, w ciąży jesteś jeszcze Ci zaszkodzi. Wiesz wydaje mi się że gdybym nie miała żadnego źródła dochodu i żadnych perspektyw na przyszłość to byłabym wdzięczna za KAŻDĄ pomoc. Ja w przeciewieństwie mogłabym sobie powybrzydzać bo mnie na to stać! Chciałam pomóc tej dziewczynie bo zrobiło mi się jej żal ale po niektórych jej wypowiedziach jakos mi się odechciało... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpusia77 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 16:22 Ty się o moją ciążę nie martw. I nie rzucam się. Należę do osób spokojnych i łagodnych. Po prostu uważam, że się czepiasz i tyle. Taka 17 letnia dziewczynka bedzie zapewne patrzeć na swoje dziecko jak na taką "żywą lalkę". Nie dziwię się, że chiałaby aby jej syn nie nosił różowych ubranek. Skoro ktoś chce jej pomóc tak na prawdę, nie złaski ale z dobrego serca, to jest mu wszystko jedno czy wyśle śpiochy różowe, czy brązowe, czy fioletowe. A ty najwyraźniej nie chciałaś jej tak na prawdę pomóc skoro tak łatwo się zniechęciłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
amelia42 Re: do pimpek_ sadełko 19.08.05, 16:36 Tak, a ja z dobrego serca( nie z łaski) chciałam jej podesłać różowe ciuszki bo ma mi się urodzić dziewczynka więc mam większość rzeczy różowych, i co? Nie lubię się komuś naprzykrzać, jeśli ktoś nie potrzebuje mojej pomocy to nie będę się napraszać i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do sisi74 19.08.05, 15:58 To mloda dziewczyna, nie wszystko umie pieknie ubrac w slowa..nie pastwij sie prosze...ona po prostu potrzebuje ubranek dla chlopca... Ja chce pomoc i choc tez sie tym sformulowaniem zadziwilam nie zamierzam sie nad nim skupiac. No to co pomozemy Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do sisi74 19.08.05, 16:01 o jeju... jaka tragedia prosic o celowa pomoc, jaki to grzech powiedziec co najbardziej by sie przydalo! dziewczyna sobie zartowala. nie widzisz? a co do rozu: swietnie ja rozumiem. sama czekam na syna i nie kupuje mu rozowych pajacy, dresikow czy spodenek w motylki. Odpowiedz Link Zgłoś
moccia1 Re: do sisi74 19.08.05, 16:11 ha, nie wiem dlaczego rozowe nie dla chlopca? Rozowe spioszki sa rownie ladne dla dziewczynki, co chlopaka. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do sisi74 19.08.05, 16:12 moccia1 napisała: > ha, nie wiem dlaczego rozowe nie dla chlopca? Rozowe spioszki sa rownie ladne > dla dziewczynki, co chlopaka. pewnie, ale nie kazdemu sie tak podoba Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do sisi74 19.08.05, 16:45 A chlopiec i tak bedzie rozowiutki - to bedzie oznaka jego zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: do sisi74 19.08.05, 16:12 Mam do oddania koszule do karmienia laktator reczny i pare maleńkich kaftaniczków i troszke innych rózności które sam dostałm a moja córcia ich nie złozy bo urodziła sie spora więc moge Ci troszke podesłać Napisz do mnie na priw Pozdrawiam Gabi Ps.Jesli ktos nie ma ochoty pomagać to niech zamilczy bo po co te zbedne gadki ! Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: do sisi74 19.08.05, 16:16 gabi67 napisała: > Mam do oddania koszule do karmienia laktator reczny i pare maleńkich > kaftaniczków i troszke innych rózności które sam dostałm a moja córcia ich nie > złozy bo urodziła sie spora więc moge Ci troszke podesłać Napisz do mnie na > priw > Pozdrawiam Gabi > Ps.Jesli ktos nie ma ochoty pomagać to niech zamilczy bo po co te zbedne gadki > ! gabi, ja napisze, bo agnieszka miala dzis wyjechac. zatem jak sie nie odezwie do wieczora do Ciebie daj znac. Odpowiedz Link Zgłoś
psychogirl Re: do sisi74 19.08.05, 16:19 Okres niemowlęcy to jedyny w życiu mężczyzny, kiedy przystoi mu nosić różowe ubrania - więc dlaczego nie? :o) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gabi67 Re: Pipek napisz :) 19.08.05, 16:22 Jasne nie mam problemu jak sie nie odezwie to daj mi na nia namiar Pozdrawiam Ps.Ale tacy mali męzczyżni wygladaja cudownie w rózu Odpowiedz Link Zgłoś
pimpek_sadelko Re: Pipek napisz :) 19.08.05, 16:24 gabi67 napisała: > Jasne nie mam problemu jak sie nie odezwie to daj mi na nia namiar > Pozdrawiam > Ps.Ale tacy mali męzczyżni wygladaja cudownie w rózu moj syn dostal rozowy pajac... piekny welurowy... nie sadze jednak zebym go zalozyla. jakos mi to nie pasi. no ale moze zmienie zdanie? czas pokaze Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: do gabi67 19.08.05, 16:42 Gabi, Nie chce tego robic za ciebie ale czy moglabys skopiwac swoja liste pod podtytul: Lista - to ma sluzyc ideii,zeby nie przesylac niepotrzebnie podwojnych rzeczy a twoich orginalnych jeszcze na niej nie ma. Ciesze sie, ze i ty chcesz pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: do gabi67 20.08.05, 19:41 ale bezsensu spiecie, dziewczyna jest bezposrednia,fakt,ale po chwile namyslu pomyslalm ze chociaz nie wykozystuje,lepiej by bylo jakby napisala "oh dziekuje,przysylajcie wiecej " pisze szczerze,co potrzebuje.Ale szczerosc jest cusem opacznie rozumiana jako chamstwo.ale co tam. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś