Dodaj do ulubionych

Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-)

07.10.05, 09:43
Obserwuj wątek
    • adanko77 Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 09:45
      wow duuuza dziewucha gratuluje. A mialas zzo? Przy tak duzek dzidzi to chyba
      niezly wysilek rodzic bez znieczulenia pozdr
    • imbirka Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 10:00
      Gratulacje!!! Prosimy o więcej szczegółów - jaki szpital (jeśli poród był w
      szpitalu), położna itd.

Pozdrawiam mame i Lilkę,
      Imb.
    • sylwiapiotrowska Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 10:14
      no i znowu wcisnełam enter, ale mam dziecko na kolanachsmile
      Bede sie zegnac z forum ciąża i poród, a że czesto tu bywałam i czasem pisalam,
      chciałam zostawic info o narodzinach naszej Liliany.
      Poród zaczął sie 8 dni po terminie z usg a dokladnie w dzien terminu z OM.
      Skurcze nieregularne ale bolesne rozpoczely sie o 17, na izbie przyjec szpitala
      sw Zofii znalezlismy sie o 19. Po badaniach i załatwieniu formalnosci
      przeszlismy na pojedyncza sale i dostalismy sie pod opieke bardzo fachowej
      poloznej Magdaleny Witkiewicz. Przy 4 cm poprosiłam o zzo bo ból byl uffffsmile
      dla mnie nie do zniesienia. Po znieczuleniu, ktore bolalo jakby pajak ugryz w
      porownanoiu do skorczy, bol byl odczuwalny ale do zniesienia. Przed 7 cm
      poprosilam o dtuga dawke a gdy akcja zatrzymala sie na 8 cm o trzecia. Pani
      Magda bardzo dbala o to zeby akcja ruszyla z tych 8cm, wiec kazala mi skakac na
      pilce prawie godzine, pozniej bylo parcie przy drabinkach (z udzialem męża),
      parcie na kucaka, parcie na jednym boku, a w koncu urodzilam prac na czworaka
      (ani chwili nie parłam na leżąco)Chyba dzieki tak dlugiemu parciu i sluchaniu
      połoznej tkanki zdazyly sie rozciagnac i moja 4 kg dziewuszka wyskoczyla na
      świat prawie bezbolesnie (parcie nic a nic nie bolało moze dzieki zneczuleniu).
      Pozniej bylo juz super lezelismy 2 h z mala w przyciemnionym pokoju i
      przygladali jaka jest sliczna. Nie bylam nawet zszywana w srodku, tylko mam
      lekkie piczenie po obtarciach. pozniej przyszla zbadac mnie lekarka i bardzo
      zdziwila sie ze udalo sie ochronic krocze.
      Mimo tego ze porod bez ukrywania boli to warto wlozyc w to troche wysilku i
      zaufac poloznym i lekarzom. A teraz to juz lece karmic bo Lilus kwekasmile
      Pozdrawiam wszystkie oczekujace na swoje skarby. Jesli macie jakies pytania to
      czekam tylko nie wiem czy natychmiast odp.
      • bestyika Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 10:58
        przede wszystkim to GRATULUJĘ!!!
        też chcę rodzić na żelaznej i mam takie pytanie do ciebie czy nie miałaś
        problemu z przyjęciem do szpitala? czy miałaś swoją opłaconą położną czy z
        dyżuru? no i ile zapłaciłaś za zzo?
        bardzo fajnie jest czytać o takich bezproblemowych porodach i super opiece w
        trakciesmile
        raz jeszcze garatuluje zdrowej i dorodnej córeczki!!!

pozdrawiam kasia
        • sylwiapiotrowska Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 12:21
          Położnej opłaconej nie mialam, miałam opłacona sale jednoosobowa - 800 zł i
          zzo - 500zł (najlepiej wydane pieniadze smile, no ale sali nie da sie
          zarezerwowac. W przyjeciu do szpitala zapewne pomogła szkoła rodzenia
          akredytowana przez ten szpital i lekarz prowadzacy z tego szpitala.
          pozdrawiam
    • eos9 Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 12:11
      Cześć smile
      GRATULACJEsmile)) Supersmile Podniosłaś mnie na duchu ( i chyba inne dziewczyny
      też smile))
      Mój chłopczyk też pewnie dobrnie do 4000 bo ma juz 3500 a do porodu 2 tygodnie
      o ile wcześniej nie postanowi zobaczyć świata.
      Cieszę się ze na Żelaznej fajnie też zmierzam tam rodzićsmile
      Niesamowite jest, że krocze w casłości to naprawdę SUPER! Oby więcej takich
      przypadkówsmile
      Serdecznie pozdrawiam Mamusię i Malutką Lilunięsmile
      • sylwiapiotrowska Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 12:28
        dziekuje za pozdrowienia
        nie martw sie wielkoscia chłopczyka moja juz w 36 tc miala 3500 u dr
        Makowskiego na USG (podobno dokladne) wiec przewidywali 4500 na porod. Tego
        samego dnia co porod w punkcie konsultacyjnym robione bylo USG no i rowniez
        przewidywano ponad 4 kg choc lekarz mowil ze to usg moze nie dokladnie podac
        wage. Aha dodam ze nie cwiczylam krocza czyli nie chcialo mi sie masowac, wiec
        to pocieszenie dla takich leniuchow jak ja, ze mozna dzieki pomocy sprytnej
        poloznej uchronic sie od ciecia, pozdrawiam
        • eos9 Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 12:35
          No to fajowosmile moze pod konec postanowi pomóc mamie i zacznie rosnąć szybciej
          juz po porodziesmile)
          Ze mnie też niezły leńsmile))
          Mimo że konczyłam szkołe rodzenia to też wcale a wcale nie chce mi sie
          cwiczyć smile Rowniez zpisałam się do akredytowanej przez SW Zofię i zamierzam tam
          urodzićsmile Oj chciałabym juz mieć mojego chłopczyka w ramionachsmile
          pozdrowionkasmile))
          • bestyika Re: cd pytań do Sylwi:) 07.10.05, 13:13
            przeczytałam, ze miałaś lekarza z zofi i chciałam cię jeszcze dopytać czy
            chodziłaś do niego na żelazną czy do prywantego gabinetu? ja chodzę do lekarza
            z żelaznej ale na łucką i tak się zastanawiam czy to ma jakieś znaczenie...
            i proszę powiedz jeszcze czy robiłaś jakieś masaże krocza przed porodem?

pozdrawiam, kasia
            • jpetryka Re: cd pytań do Sylwi:) 07.10.05, 14:28
              ja tez chodze do lekarza z Zelaznej ale na Łucką i chcialam sie dowiedziec czy
              za porod rodzinny zaplace 800 czy 1000zl/ Pozdrawiam smile)
              • modrooczka Re: cd pytań do Sylwi:) 07.10.05, 14:39
                Gratuluje! Ja tez urodzilam swoja 4 kg Lilke rok temu, z nacieciem co prawda,
                ale szczesliwie. Gratuluje wyboru imienia - jest naprawde super, chociaz nam
                wszyscy mowili ze na glowe upadlismy smile))
            • sylwiapiotrowska Re: cd pytań do Sylwi:) 07.10.05, 19:07
              ja chodziłam do lakarza na łucką i nie mialo to znaczenia ze nie do fundacji.
              nie ćwiczyłam krocza, zadnych masazy bo jestem len i po dwuch razach mi sie
              odechciałosmile pozdrawiam
            • sylwiapiotrowska Re: cd pytań do Sylwi:) 08.10.05, 11:36
              Ja rowniez chodzilam do lekarza na łucka i nie bylo z tym problemu.
              Nie robilam masazu krocza bom len smile
              pozdrawiam
    • vioorka Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 15:01
      Przyłączam się do gratulacji smile Plus dużo zdrowia dla Ciebie i dla córci.
      Chciałabym Cię podpytać o warunki na Żelaznej teraz, w czasie remontu. Czy to
      prawda, że dziewczyny po porodzie leżą na korytarzach a dookoła ekipa budowlana
      kuje ściany? Czy jest bardzo głośno? Napisz proszę kilka słów jak to wygląda
      już po porodzie. Ja jestem totalnie spanikowana i zdołowana wizją wietrzenia
      krocza w towarzystwie panów budowlańców.
      Pozdrawiam.
      • anbull pytanie do Sylwi 07.10.05, 15:47
        czy to był Twój pierwszy poród??

Ania
        • sylwiapiotrowska Re: pytanie do Sylwi 08.10.05, 11:44
          Tak to byl moj pierwszy poród, najpiekniejsze przezycie w zyciusmile
          Pozdrawiam brzusie i ich mamusie
      • katrem Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 07.10.05, 19:22
        GRATULUJĘ !!!
      • sylwiapiotrowska Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 08.10.05, 11:42
        Ze mna to bylo tak ze sale jednoosobowa porodowa przerobili na poporodowa i
        lezalysmy z jeszcze jedna dziewczyna tam 2,5 doby. bylo bardzo wygodnie mimo ze
        zza sciany odglosy porodowsmile Nie wiem wiec jak jest na poporodowej na gorze,
        chociaz dochodzily mnie odglosy remontu z pienterka. Pozdrawiam cieplutko
        • vioorka Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 08.10.05, 16:31
          Bardzo dziękuję za odpowiedź. Upsokoiłaś mnie trochę smile Będę w pierwszej
          kolejności próbowała na Żelazną - mam nadzieję, że mnie przyjmą.
          Pozdrawiam smile
    • laminja Re: Urodziłam 4kg Lilke bez naciecia:-) 09.10.05, 23:09
      Gratulacje smile) Pamiętam jak bardzo się bałaś i dlatego bardzo miło mi teraz
      czytać o pomyślnym przebiegu porodu smile Życzę Wam duuużo zdrowia!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka