zizi1978 29.10.05, 14:29 Jestem w 27 tc i zauważyłam,że zaczeły puchnąc mi nogi, do tego stopnia, że ledwo moge włozyc noge do buta.... czy u Was jest tak samo? Czy to jest normalne? A jeśli nie, to czego może być to objawem??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozaczek25 Re: Czy Wam też tak puchną nogi? 29.10.05, 14:33 Puchniecie nog i rak to normalna sprawa w ciazy,chyba ze naprawde masz straszne balony.Lepiej skonsultuj sie z ginem! A zeby sobie pomoc,to nozki w gore i poruszaj troszke nimi,pozginaj palce,rob koleczka itp.Tak ok10-15min.Pozatym mniej soli(to ona powoduje obrzeki),kawki,mocnej herbaty,pikantnych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
yasminne Re: Czy Wam też tak puchną nogi? 29.10.05, 19:26 no niestety(( ja miewam stopy i kostki jak jakaś pani misiowa...ale pora upałów minęła i chyba nie bedzie tak źle jak dla dziewczyn które koniec ciąży miały w miesiącach letnich. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hela15 Re: Czy Wam też tak puchną nogi? 29.10.05, 19:46 cześć. ja mam ten sam problem. nie widać kostek a stopy to jedne wielkie poduszki. badania moczu sa prawidłowe. a najgorsze jest to, że te obrzęki są nawet rano, rano chyba nawet bardziej niż wieczorem. palce u rąk tez mam spuchnięte, a w dodatku zdrętwiałe. lekarz powiedział, ,że tak może być. i teraz jest zimno, co by było gdyby to było lato? aha, ja jestem już w 36 tc, prawie nie wychodzę z domu, bo nie mam butów))) Odpowiedz Link Zgłoś
grandet nie, 29.10.05, 20:20 za to puchna mi dlonie. Opuchlizna schodzi, kiedy nimi popracuje. W dzien nie jest tak zle, gorzej w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś