sto_krotka30 10.11.05, 09:19 Jak to jest, ze przed ciaza czesto cierpi sie na bole menstruacyjne, a po porodzie te bole praktycznie znikaja? Czy znacie jakies (profesjonalne)tego wytlumaczenie? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
visenna2 Re: Koniec z bolami menstruacyjnymi 10.11.05, 10:49 Może dlatego, że macica jest w jakimś zgięciu (tyło- albo przodozgięciu, nie znam się na tym a w ciąży jakoś naturalnie się prostuje? Mam nadzieję że tak jest, bo od zawsze miałam tak potwornie bolesne miesiączki że czasem traciłam przytomność z bólu Jak sobie to przypominam to myślę, że poród nie może być dużo gorszy, a przynajmniej nie będzie trwał 3 dni... Odpowiedz Link Zgłoś
eerys Re: Koniec z bolami menstruacyjnymi 10.11.05, 14:19 Na pewno nie zalezy to od tego czy macica jest w tylo czy w przodo zgieciu bo po ciazy wraca to do stanu sprzed. Odpowiedz Link Zgłoś
nitka111 Re: Koniec z bolami menstruacyjnymi 10.11.05, 11:45 Szczerze mówiąc wydawalo mi się to niemożliwe, a miałam baardzo bolesne @, bywało że mdlałam. Po urodzeniu synka ( 2001 r.), wszytsko przeszło, owszem "muli" trochę, ale to nie są już bóle. Nieważne dlaczego, ważne że działa ) Odpowiedz Link Zgłoś
tweety_bird Re: Koniec z bolami menstruacyjnymi 10.11.05, 13:03 Niektóre bóle miesiączkowe spowodowane są zbyt wąskim ujściem szyjki macicy i intensywnymi skurczami - tak przynajmniej było u mnie. To powoduje, że zbyt duża ilość krwi próbuje się wydostać przez malutkie ujście i stąd ból. Tak mi to kiedyś wyjaśnił ginekolog. Po ciąży wszystko jest tam w środku trochę rozciągnięte i bóle nie są już takie wielkie (moje powodowały czasem omdlenia - podobnie jak u Ciebie Nitka). Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś