agness79 19.11.05, 21:24 Jestem w 5 tygodniu ciąży. Niestety boli mnie gardło. Jakie macie sposoby dozwolone na tym etapie ciąży na bolące gardełko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tysia2005 Re: Ból gardła 19.11.05, 21:29 z tego co wiem to mozna brac leki heomopatycze ale mozna tez spytac sie farmaceutki ona napewno cos doradzi pozdrawiam i zycze zdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
oliwka05 Re: Ból gardła 19.11.05, 22:07 Ja też miałam taki prolem w 5 tygodniu.Pozostawały mi tylko leki homeopatyczne, soki z cytrusów, mleko z miodem lipowym i domowy syrope (sok z poółowy cytryny, 6 łyżeczek miodu, ząbek czosnku a wszystko to zalane woda do połowy szklanki). SZybkiego powrotu do zdrowia!! Odpowiedz Link Zgłoś
agathos3 Re: Ból gardła 20.11.05, 00:19 Akurat miód wzmaga ból gardła - to opinia nie tylko mojego internisty. Polecam Propolis do ssania (Propolis Plus). Stosuję jedną tabletkę na noc i rano budzę się bez bólu gardła. Mój lekarz nie miał nic przeciwko stosowaniu propolisu we wczesnej ciąży, a teraz, kiedy jestem na finiszu, tym bardziej nie zgłasza sprzeciwu. Pozdrawiam i życzę zdrowia! Odpowiedz Link Zgłoś
betunia80 Re: Ból gardła 20.11.05, 10:26 Mozesz też płukać gardło woda z sola(2 lyżeczki na szklanke cieplej wody). Jak mnie boli gardło towypłukam przed snem z 3 razy i rano nic mnie nie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
rozelda Re: Ból gardła 20.11.05, 14:39 Zjedz 0,5 kg winogron.Mi i wielu osobą pomaga. Zdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
julawolf Re: Ból gardła 22.11.05, 09:13 Tymsal i Tantum Verde; lekarze pozwalają Odpowiedz Link Zgłoś
agula82 Re: Ból gardła 22.11.05, 09:27 tantum werde smialo mozna podczas ciazy i karmienia piersia/aga Odpowiedz Link Zgłoś