masbasia 17.04.06, 22:17 W którym tygodniu zaczęło się wam robić rozwarcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benignusia Re: Rozwarcie - kiedy? 17.04.06, 22:25 jestem w 39 i ani śladu rozwarcia,no chyba że za rozwarcie uważa się jeden opuszekale w tamtym tyg lekarz powiedział że wszystko ślicznie bo szyjka się skraca,i najpierw powinna się skrócić potem rozwierać,choć czasem kobiety majś odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
babilon8 Re: Rozwarcie - kiedy? 17.04.06, 22:29 W prawidłowo przebiegającej ciąży rozwarcie robi się przed samym porodem. Zdarzają sie sytuacje że szyjka rozwiera sie wcześniej, lekarze wtedy zalecają oszczędzający tryb życia albo zakładają szwy(zależy od tc). W moim przypadku rozwarcie kiepsko postepowało podczas samego porodu, kilkanaście godzin i dopiero 3 palce, tak że nie wiadomo co gorsze! Odpowiedz Link Zgłoś
aborka Re: Rozwarcie - kiedy? 17.04.06, 22:33 w 36 - jakieś 2 godz przed urodzeniem synka Odpowiedz Link Zgłoś
annor Re: Rozwarcie - kiedy? 17.04.06, 22:57 u mnie rozwarcie było o 3 na jeden palec, a o 7 córcia była już na świecie Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Rozwarcie - kiedy? 18.04.06, 11:41 W ogóle nie miałam rozwarcia w ciąży, tydzień przed TP odeszły mi wody, pojechaliśmy do szpitala, i dopiero po oksytocynie i wielokrotnych masażach pojawiło się rozwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
justa75 Re: Rozwarcie - kiedy? 18.04.06, 12:23 A u mnie w 19 tyg, na 2 palce, niedlugo przeniose sie na inne forum... uwazajcie przyszle mamusie, niby ciaza to nie choroba ale trzeba miec sie na bacznosci. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
ariana1 Re: Rozwarcie - kiedy? 18.04.06, 22:02 W pierwszej ciąży - w 28tc , w drugiej ciąży - w 24tc. Jak widać obie zagrożone i jak widać z sygnatury, obie szczęśliwie zakończone. Odpowiedz Link Zgłoś
pati986 Re: Rozwarcie - kiedy? 18.04.06, 22:44 ja od tygodnia mam rozwarcie na 1 palec i nic się nie dzieje,poza całodniowymi,nieregularnymi skurczami... Odpowiedz Link Zgłoś