hanka2501 22.07.06, 21:44 Uwielbiam go ale zastanawiam się czy nie zaszkodzi małej?? W końcu pestkowy ale z drugiej strony sama woda. Jak sądzicie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edyta.g.25 Re: Arbuz 22.07.06, 21:49 Dodam ze jadalam arbuza i mam zdrowa cudowna corunie. Odpowiedz Link Zgłoś
aylin1 Re: Arbuz 22.07.06, 21:49 Myśle, że nie powinien zaszkodzić. A pestki możesz usunąć jeśli nie jesteś pewna... Odpowiedz Link Zgłoś
hoshi74 Re: Arbuz 22.07.06, 22:14 Jezuuuu... wlasnie siedze i zzeram arbuza z pestkami prosto z lodowki! Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Arbuz 22.07.06, 22:20 Ale co z tymi pestkami, bo nie kumam?... Jak coś jest pestkowe, to nie wolno?... I ja się dopiero w 38 tc. dowiaduję?... Odpowiedz Link Zgłoś
edyta.g.25 Re: Arbuz 22.07.06, 22:31 dziewczyny - bez obaw, nie ma naprawde o co!! Pestki tez nie zaszkodza. Ja jadlam i moja dzidzia jest tfuuuuu ...tfuuuuuuuuu- okazem zdrowia. Ale wiecie- moze nie w tym watku ale musze bo mnie rozdziera- moja niunia miala 4.5 mies. jak jej tatus zginal w wypadlu. Zostawil mnie i coreczke. Na 1-sza rocznice slubu(1.10.06) pojde zapalic mojemu najukochanszemu mezowi znicza . Odpowiedz Link Zgłoś
dorianne.gray Re: Arbuz 22.07.06, 22:36 O raaany, edyta, to okropne... Nie chciałoby się czytać o takich rzeczach, lepiej, żeby się nie wydarzały... Trzymaj się. PS. No i taki piękny wątek popsuty takim postem... echhh... życie jest dziwne... Odpowiedz Link Zgłoś
erykach Re: Arbuz 23.07.06, 00:10 hanka2501 napisała: > Uwielbiam go ale zastanawiam się czy nie zaszkodzi małej?? W końcu pestkowy > ale z drugiej strony sama woda. Jak sądzicie?? Małej nie zaszkodzi ale Tobie mogą pestki zaszkodzić. Jak się ich dobrze nie pogryzie to zalegają w jelitach i tworzą się polipy a potem to już krótka drogo do nowotworu jelita. znam taki przypadek...niestety Odpowiedz Link Zgłoś
detinka Re: Arbuz 23.07.06, 00:25 a ja myślałam, że pestkowych unikać ale po porodzie jak sie karmi a w ciąży chulaj dusza .... he he Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: Arbuz 23.07.06, 01:13 detinka napisała: > a ja myślałam, że pestkowych unikać ale po porodzie jak sie karmi a w ciąży > chulaj dusza .... he he Radzę spojrzeć na suwaczek w poście tytułowym ) A autorce radzę zapytać na forum "karmienie piersią" Odpowiedz Link Zgłoś
30mama Arbuzy,truskawki,sałata.... 23.07.06, 01:53 Aż szkoda czasami słów. Ogólnie jedzenie dostępne w sklepach nie szkodzi Już oczami wyobrazni widzę wasze posty jak będziecie karmić piersią......... Odpowiedz Link Zgłoś
deela zaszkodzi na pewno 23.07.06, 11:51 szkorbut, prochnica, rak prostaty i wodoglowie zapoewnisz dzidzi jak tylko spojrzysz na ten diableski owoc Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: zaszkodzi na pewno 23.07.06, 13:27 czyli najlepsza jest woda i razowy chlebek od czasu do czasu twarożek zero owoców, szczególnie truskawek i arbuzów no i warzyw Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_1985 Re: zaszkodzi na pewno 23.07.06, 15:14 > > czyli najlepsza jest woda i razowy chlebek od czasu do czasu twarożek > zero owoców, szczególnie truskawek i arbuzów no i warzyw Nie wspominając już o pasztecie i serach pleśniowych. O zgrozo!!! A tak nawiasem mówiąc... pestki z arbuza są naprawde niezdrowe. Radze usuwać. Odpowiedz Link Zgłoś
anikula Re: do mamy kotula 23.07.06, 15:32 jedna z niewielu przytomnych osób wypowiadających się w tym temacie. a już mi ręce opadały. pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
spa76 Re: zaszkodzi na pewno:DDD 24.07.06, 11:18 twarożek!????? przeciez w twarożku mogą byc listerie, koniecznie pasteryzowany musi być!!! no i krowie mleko powoduje uczulenie u dziecka!!! woda oby tylko nie była gazowana i lepiej przegotować!!! a w pieczywie to teraz tylko polepszacze i ogólnie chemia! proponuje nastepującą dietę: woda przegotowana, kroplówka, a jako przekąska duphaston DD Odpowiedz Link Zgłoś
anikraw Re: zaszkodzi na pewno:DDD 24.07.06, 11:36 spa76 poprawiłaś mi humor))) dzięki, usmiałam się nieźle ale masz rację. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia19-84 To pestki szkodzą?????? 23.07.06, 22:37 Nie wiedziałam... ja wcinam z pestkami Odpowiedz Link Zgłoś
betka_1713 Re: Arbuz 23.07.06, 23:08 arbuz raczej nie uczula przetestuj poprostu pozdrawiam ps.ja też mam Liwię ur.17.01.03 Odpowiedz Link Zgłoś