Dodaj do ulubionych

Brogonadyl

IP: *.* 22.09.01, 19:24
Dziewczyny potrzebna mi Wasza pomoc- ktora z Was wie cos na temat tego leku, mam go wziasc jutro ale mam opory. Dzieki!Aga
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Brogonadyl IP: *.* 22.09.01, 20:07
      Cześć Aga!Myślę,że chodzi o biogonadyl.Jeżeli tak to napisz ile jednostek.Postaram Ci się coś napisać.pozdrawiamDiana
      • Gość: guest Re: Brogonadyl IP: *.* 22.09.01, 20:10
        Mam zalecone 2000 jednostek- prosze napisz co wiesz. Z gory dziekuje!Aga
        • Gość: guest Re: Brogonadyl IP: *.* 22.09.01, 20:48
          Agabiogonadyl to nic innego jak hormon HCG (który naturalnie wytwarza się u kobiet ciężarnych po zapłodnieniu)inaczej gonadotropina kosmówkowa.Jeżeli nie jesteś w ciąży,to zadziała on tak jak hormon LH (który organizm kobiety wytwarza w połowie cyklu i stymuluje pęknięcie pęcherzyka)Dlatego stosuje się go,gdy u kobiety nie pękają pęcherzyki Graffa.Powoduje on wtedy owulację.Otrzymuje się go z moczu kobiet ciężarnych.Smiało go można wtedy brać.Zresztą 2 000 j.m to niewielka dawka.Jeżeli jesteś w ciąży(początek)to teoretycznie można by go podać ,gdy występuje niedomoga ciałka żółtego.Ale myślę,że to nie jest bezpieczne.Nie jest to typowy lek na podtrzymanie.Są inne-bezpieczne.Nie wiem czy jesteś w ciąży,ale myślę że nie,jeżeli lekarz przepisał Ci biogonadylNapisz,jeśli chcesz na privapa pa Diana
          • Gość: guest Re: Brogonadyl IP: *.* 22.09.01, 20:53
            Dziekuje za odpowiedz, jak podalas mi wlasciwa nazwe/ na recepcie byl slabo widoczny/ poszperalam i znalazlam wiecej na ten temat, co do mojej sytuacji to jestem pod obserwacja cyklu przez usg i na teoretycznie wtorek jest przewidziane pekniecie pecherzyka, dlatego mam pobrac lek w niedziele a w poniedzialek znowu na usg.Jeszcze raz wielkie dzieki!!!!Aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka