kiskutya 01.12.06, 09:52 Jestem pod koniec 28. tygodnia - przybrałam 6 kg, lekarz dzisiaj zaczął narzekać, że za mało, że na pewno zła dieta. Jem naprawdę więcej niż przed ciążą i same zdrowe rzeczy Czy 6 kg to tak mało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eyes69 Czy ja wiem... 01.12.06, 10:03 Pewnie lekarz wie lepiej ode mnie. Ja w 25tc mialam 5kg na plusie, a w 29 - 8kg na plusie. Na moj gust nie jst zle. Odpowiedz Link Zgłoś
aniko16 Re: za mała waga? 01.12.06, 11:06 To zależy ile ważyłaś przed ciążą. Jeżeli miałaś niedowagę to powinnaś przytyć więcej a jeżeli nadwagę to nawet mniej. Moja znajoma ze sporą nadwagą przez całą ciążę ważyła mniej niż przed ciążą (naprawdę, aż do porodu!) a dziecko urodziło się w terminie, zdrowe i odpowiednio duże. Odpowiedz Link Zgłoś
annabed74 Re: za mała waga? 01.12.06, 16:51 spokojnie,wszystko przed Toba... ja przybralam dopiero w 8 miesiacu Odpowiedz Link Zgłoś
rybcka Re: za mała waga? 01.12.06, 19:59 No to ja mam odwrotnie i trochę Ci zazdroszczę. Mój lekarz narzeka, że za dużo przytyłam (27tc i 13 kg do przodu). Moja znajoma przytyła 4,5kg podczas całej ciąży, a mimo to urodziła w terminie zdrową i inteligentną dziewczynkę, która ma już 7 lat. Każdy ma inaczej i nie można sztywno trzymać się ksiązkowych przepisów, bo można wpaść w depresję. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka_misia Re: za mała waga? 01.12.06, 22:27 Ja kończę właśnie 34 tydzień i mam na plusie 8,5 kg. Jak u lekarza się żale że mało to i on i siostry każa się cieszyć. Odpowiedz Link Zgłoś