Dodaj do ulubionych

Dziwny objaw w ciazy

IP: *.* 09.02.03, 12:38
Witam, jestem w 38 tyg. ciazy. Od dwóch dni całe ciało mnie swedzi a w szczególności wnetrze dłoni obu rąk, zdziwiłam się bo zwykle nie mam alergii i nigdy nie miałam takich objawów. Może coś wiecie dlaczego to mam, może to normalne w ciąży??? Nigdzie w książce nie pisze na ten temat, pomożcie. Gosia.
Obserwuj wątek
    • Gość: dyziak Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 12:43
      Witaj!Nie chcę być złym prorokiem, ale Twoje objawy wskazuja na cholestazę ciążową - groźną, o ile nie zostanie podjęte leczenie. Ja na Twoim miejscu jeszcze dzisiaj udałabym sie do lekarza/szpitala. Leczona jest jak najbardziej bezpieczna dla maluszka. Trzymam kciuki i daj znać.dyziak :hello:
      • Gość: 141278 Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 13:10
        Hej, dzięki za radę. Natychmiast zadzwoniłam do mojego lekarza i polecił mi pójście do szpitala. Powiedział ze to znak że już czas na dzidzię do przyjścia na świat, bo juz jest dojrzała według USG. Mam być podłączona do kroplówki albo już bedzie wywoływany poród. Pozdrawiam Gosia.
        • Gość: dyziak Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 13:17
          Trzymam kciuki za Ciebie i Twoje Maleństwo. Coby poród był szybciutki i przyjemny :) dyziak i 37(+3) Fasolka :hello:
          • Gość: 141278 Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 13:32
            hej Ty tez jestes w ciazy???A jak Ty sie czujesz?? Nic Ci nie dolega?? czy juz wiesz co bedziesz miała? Bo ja dziewczynkę. Pozdrawiam.
            • Gość: dyziak Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 13:41
              Ano, jestem, będę miała dziewczynkę :) Ale chyba będzie z niej niezła rozrabiaka, tak mi daje w kość (i inne narządy) :crazy: Już nie mogę się doczekać, ale po odstawieniu fenoterolu (i prawie trzech tyg. w szpitalu) ani jej się śni pojawiać na tym świecie. Może ją pogoda odstrasza? Nic to, od jutra rozpoczynam sprzątanie, szorowanie podłóg i takie tam. Metody iście naturalne (a jak przyjemne) z pomocą mężczyzny nie pomagają :bounce:Eh, podobno później będę z rozrzewnieniem wspominała okres brzuszkowy :) Póki co jestem już ciążą zmęczona i jakoś mi ciężko, mimo tego, iż przytyłam niewiele - jakieś siedem kilosów :hot:W którym szpitalu zamierzasz/zamierzacie rodzić?dyziak :hello:
              • Gość: 141278 Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 13:52
                Tylko 7 kilo?, rzeczywiscie niewiele. Jestem ze Szczecina ale rodzić będę w Goleniowie bo tam mój lekarz jest na dyżurze. Martwie sie tylko ze jak pójde do szpitala na ten świąd co mi dokucza to już z dzidzią wyjdę, a w domu sodoma i gomora po remoncie w kuchni. I jeszcze dużo rzeczy musimy kupić a maz nie ma pojecia o takich sprawach.Ale swoją drogą to mi już brzuszek ciąży i marze o moich ulubionych dzinsach i nnych ciuszkach odstawionych na czas ciazy. A Ty skąd jestes?
                • Gość: dyziak Re: Dziwny objaw w ciazy IP: *.* 09.02.03, 14:00
                  Ja mieszkam (niestety) w warszawce - buuuuuu! Artystycznym nieładem w domciu się nie przejmuj, a mąż na pewno da sobie radę - oni w takich sytuacjach "dziwnym trafem" jaakoś wszyskto potrafią i wiedzą. Mój te prawie trzy tygodnie borykał się z pracą, trzema psiurami, które musiał wyprowadzać, karmic i takie tam, mną w szpitalu (a łatwa to ja nie byłam, oj, marudna i z pretensjami) i całą masą innych dupereli. Jakoś wszystko sie poukładało :) U Ciebie też będzie o.k. Teraz najważniejsza jesteś Ty i Maluch a reszta...? Jakoś sie poukłada. A czego jeszcze nie macie?dyziak :hello:
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka