katarzyna.b2 04.01.07, 21:06 pracuje w sitodruku. Mam sporadycznie styczność z toksycznymi farbami. Nie wiem czy istnieją jakiekolwiek zagrożenia. Mój lekarz powiedział, że nie widzi żadnych przeciwskazań. Doradzcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
katarzyna.b2 Re: Myslisz, ze lekarz ie oklamal? n/t 04.01.07, 21:30 Szczeże mówiąc to sama nie wiem. Ostatnio znalazłam artykuł na ten temat i napisali aby unikać tych środków. Ja siedze w biurze ale zapach z regóły unosi się w całym zakładzie. Ja już w ogóle go nie czuje, nawet po dwutygodniowej przerwie. Odpowiedz Link Zgłoś
eyes69 Nie wiem 04.01.07, 21:44 Ja pracowalam w intrligatorni, ktora miala polaczenie z drukarnia (za czasow szkoly mialam praktyki) i pamietam, ze pracujaca tam babka, ktora byla w ciazy nie poszla na zwolnienie. Dopiero w polowie ciazy zdaje sie i nie wiem czy mialo to cos wspolnego z farba - watpie, bo gdyby tak bylo, to na zwolnieniu bylaby od poczatku. A chodzi o offset, czyli dosyc swidruje w glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
zuemu Re: Nie wiem 05.01.07, 10:10 Wiesz...moi rodzice mają sitodruk i pamiętam, że zawsze jest tam okropny smród farb i innej chemi. Jak ich pracownica zaszła w ciążę to od razu poszła na zwolnienie. Ja bym Ci radziła czym predzej przestać przebywac w takich warunkach Odpowiedz Link Zgłoś