agusiak.1 21.03.07, 09:49 Jak soboe poradzić w uporczywymi gazami? Już mam ich dosyć! W dzień to jakoś kontroluje, ale skąd mogę wiedzieć czy czasami w nocy nie puszczam bąków? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asia19813 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 10:14 mam to samo, "nachodzą" mnie wieczorami, okropieństwo... Odpowiedz Link Zgłoś
bibi82 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 10:54 Ja tez sie z tym męcze zwłaszcza jak zjem na obiad brokuły,kapuste,fasolke nawet po pieczarkach... Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 11:03 bez wzgledu na to co jadlam, gazy mialam hehehehe jedyne co pomagalo to niepowstrzymywanie bakow i spacery moj men musial sie dostosowac, przyjal to zupelni normalnie Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_25 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 11:06 W nocy to pół biedy.. gorzej jak wskutek ciasnoty w brzuchu przychodzi moment, gdy przestaje się to kontrolować w dzień Ale jak powiedział jeden mój kolega: "ciężarnym się dużo wybacza" Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 12:17 mój lekarz powiedział mi ze przy bardzo uporczliwych wzdęciach mozna zażywac Espumisan Odpowiedz Link Zgłoś
mamazelki Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 15:19 Za to,co się dzieje,kiedy śpimy nie odpowiadamy Tymbardziej,że mąż pewnie też śpi Co innego w dzień,mnie najbardziej przerażają nie tyle same bąki,co ich zapach ( sorrki ) ,jeszcze jak myślę,że dzidzi tam siedzi.Mimo wszystko powstrzymuję się jak mogę przed odgłosami.i własciwie nic nie pomaga-Espumisanu nie próbowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 15:52 jezeli gazy smierdza tzn. ze trzeba zadbac o diete, jesc lekkostrawne potrawy i ruszac sie by pomoc pracowac jelitom i bron boze nie powstrzymywac sie przed bakami to dodatkowo blokuje jelita. Odpowiedz Link Zgłoś
rosania74 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 21:29 Taki urok bycia w ciąży U mnie było najgorzej w pierwszym trymestrze. Na pewno niezdrowo jest powstrzymywać się, bo o ile gazy są chyba niegroźne, to wzdęcia już bardzo nieprzyjemne i czasem bolesne. Kochajacy mąż wybaczy, a reszta niech myśli co chce Odpowiedz Link Zgłoś
yola13 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 22:07 gazy i wzdęcia to jedno i to samo...... Odpowiedz Link Zgłoś
agusia902101 Re: Gazy w ciąży! 21.03.07, 22:21 Hej, dziewczyny, ogladałam program w tv i tam powiedziano ze bąki puszcza każdy! Młody i stary, bogaty i biedny, nawet królowa angielska i papież. Nie moze byc inaczej, więc nie przejmujcie sie tak bardzo. Ale mozna zwrócić uwage ma diete i sposób jedzenia (łapczywe jedzenie powoduje połykanie powietrza). A jak jesteśmy w ciazy to czasem mamy zachcianki, czasem musimy szybko i dużo... stąd te problemy. Głowa do góry! "Obyśmy tylko zdrowi byli" Odpowiedz Link Zgłoś