Dodaj do ulubionych

urosept w II trymestrze

06.04.07, 16:38
no i przypałętały mi się w 25 tc "liczne bakterie w polu widzenia" w
moczu...leukocyty od 3-5 wpw więc to nic poważnego, ale gin powiedział by
brać urosept..brałam go już raz jakos na początku ciąży..z tego co pamiętam
3x1tabletkę...a teraz czytam w ulotce, że nie zaleca się przy ciąży bo nie
zbadane czy jakoś tak...a to ziołowe przecież..a wcześniej jakoś takiej
informacji nie widziałam...hmm.. no i w ulotce napisane by brać 3x2
tabletki... a lekarz nie zalecił jakiejś określonej ilości...brać po 1 czy po
2? jak myślicie?
Obserwuj wątek
    • mamazelki Re: urosept w II trymestrze 06.04.07, 19:47
      Nie martw się-można brać Urosept.Najlepiej zadzwon do lekarza i zapytaj ,jak
      brać.Ale 3*1 spokojnie możesz.Na mnie przed ciążą działała tylko dawka 3*2.Pij
      dużo i polecam żurawinę w każdej postaci-super pomaga na układ moczowy.
      Zdrowych Świąt !
      • justek20 Re: urosept w II trymestrze 06.04.07, 19:56
        Ja 3x2 dziennie, tez mi sie przypaletali bakterie. Ginka zalecila wiec jemy,
        wczesniej mialam infekcje drog moczowych pod koniec 1 trym i niby nic powaznego
        a myslalam,ze zejde. uncertain Tak wiec teraz nie dyskutuje i je tyle tabletek ile mi
        zalecila smile W szpitalu tez urosept zalecili, picia duzo i cytrynki celem
        zakwaszenia moczu.
        • anna-laszczak Re: urosept w II trymestrze 06.04.07, 22:09
          Spokojnie!!!Można brać Urosept w ciąży!!W ulotce tak jest napisane ponieważ
          producent się ubespiecza na wypadek jakby cos tam kiedyś......Komus się stało
          ale jak do tej pory nic podobnego nie miało miejscasmiletez brałam w 6tc ciązy bo
          ziołowymi lekami nie mogłam się wyleczyć a nawet były bardziej przeciwskazane
          niż urosept!!i dokładnie przeczytawszy tam pisze"nie zaleca się brania w
          pierwszym trymestrze"A Ty już jestes w 2!!!bez obaw i paniki!!buziaczki
    • meeg23 Re: urosept w II trymestrze 07.04.07, 12:49
      urosept jest nie grozny w ciazy ja bralam juz od 1 trymestru nawet po 3 tabl 3
      razy dzienniezeby nie brac antybiotyku nie martw sie bierz po2 zeby sie nic
      dalej nie rozwinelo i bardzo duzo pij szczegulnie na noc i w nocy tez do 3
      litrow nawet na dobe
    • agatka_1979 Re: urosept w II trymestrze 07.04.07, 15:51
      dzieki kobietki za wszystkie posty! wesolych i spokojnych swiat!
      • magdazet6 Re: urosept w II trymestrze 12.04.07, 15:18
        witam
        Jestem w 27 tygodniu ciąży i właśnie jestem w trakcie leczenia dróg moczowych
        Uroseptem Biorę po 2 tabletki 2xdziennie zalecone przez lekarza Mam nadzieję że
        będzie ok POZDRAWIAM
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka